۳۰ بهمن ۱۳۸۲، ۱۳:۱۳

دومين نشست بررسي قانون اساسي انتقالي عراق برگزار شد

دومين روز نشست بررسي قانون اداره عراق در دوران انتقالي(قانون اساسي موقت) در حالي به پايان رسيد كه فضايي از تفاهم بر اين نشست حاكم بود.

به گزارش خبرگزاري مهر، جلال طالباني رئيس اتحاديه ميهني كردستان كه در اولين نشست بررسي قانون اساسي انتقالي عراق شركت نكرده بود، در دومين نشست شركت كرد. براي دومين روز متوالي اعضاي شوراي حكومت انتقالي عراق به رايزني ها و مذاكرات خود براي بررسي بندها و مواد قانون اداره عراق در مرحله انتقالي موسوم به قانون اساسي موقت يا انتقالي ادامه دادند.
پيش نويس قانون اساسي انتقالي كه درشوراي حكومت انتقالي بررسي مي شود، نسخه تعديل شده از سوي عدنان پاچه چي رئيس تجمع دمكرات هاي مستقل عراق است.
جلسات و رايزني هايي كه در دو روز گذشته برگزارشد، به بررسي مسائلي پرداخت كه كمتر ايجاد اختلاف مي كند.
حميد كفائي سخنگوي شوراي حكومت انتقالي بامثبت ارزيابي كردن دوجلسه برگزارشده براي بررسي قانون اداره عراق در دوران انتقالي تاكيد كرد تمام اعضاي شورا عزم راسخ دارند تا در پايان نشست ها به يك ديدگاه و موضع  مشترك براي تصويب قانون اساسي موقت عراق درموعد مشخص شده آن دست يابند.
وي احتمال به تاخير افتادن موعد نهائي تصويب پيش نويس قانون اساسي موقت عراق را تكذيب و تاكيد كرد شوراي حكومت انتقالي گفتگوها ومذاكرات خود را تا هفته آينده به پايان خواهد برد و قانون به صورت نهائي آن به كميته تدوين ارائه خواهد شد.
كفائي درمورد مسائل مهم درقانون اساسي موقت عراق مانند فدراليسم و مساله تقسيم قدرت گفت: هيچ اختلافاتي وجود ندارد و تنها اختلاف در ديدگاه هاست و اين امري طبيعي است زيرا اعضاي شوراي حكومت انتقالي از پيشينه ها و طيف ها و احزاب مختلف آمده اند لذا وجود اختلافات هم طبيعي است.
به گزارش مهر، الشرق الاوسط به نقل از چند عضو شوراي حكومت انتقالي در مورد  دو جلسه برگزار شده براي بررسي پيش نويس قانون اداره عراق در دوران انتقالي نوشت: تاكنون دربسياري از موارد طرح شده دراجلاس توافق صورت گرفته است.
هرچند جلال طالباني رئيس اتحاديه ميهني كردستان دراولين نشست غيبت داشت اما وي در دومين روز اين نشست شركت كرد اما  مسعود بارزاني رئيس حزب دمكرات كردستان باز هم در اين نشست ها شركت نكرد. طالباني طرح پيش نويس فدراليسم براي منطقه كردستان را در دومين روز نشست مطرح نمود.
اعضاي شوراي حكومت انتقالي درخلال مذاكرات و رايزني هاي خود براين مساله تاكيد كردند كه دين يكي از منابع قانونگذاري در عراق است و براهميت احترام به حقوق اقليت ها و قوميت هاي عراق تاكيد كردند.
در واكنش به درخواست طالباني براي فدراليسم كردها، صون كول جابوك نماينده تركمن هاي عراق در شوراي حكومت انتقالي اظهار داشت: ما پيشنهاد خود را به عنوان شهروندان عراقي و به عنوان تركمن ارائه كرديم و مخالفت خود را با فدراليسم وهر گونه تلاش براي تجزيه عراق اعلام كرديم ومعتقديم كه طرح فدراليسم عراق را در معرض تجزيه قرارخواهد داد.
وي با اشاره به اينكه طالباني پيشتر مداركي در شورا ارائه كرده مبني بر اينكه كركوك يك شهر كرد نشين است، گفت: ما اعلام مي كنيم كه كركوك شهري تركمن نشين است و مداركي براي اثبات آن در اختيار داريم، اما طالباني به دنبال گسترش گسترده نقشه كردستان مورد نظر خود است تا به شهرهاي عربي موصل و حتي شهرهايي دراستان ديالي هم ضربه وارد كند.
نماينده تركمن هاي عراق در شوراي انتقالي تصريح كرد پيشنهاد آنها برلزوم حفظ وحدت و يكپارچگي عراق و امنيت آنها تاكيد كرده و تركمن ها خود را بخش تفكيك ناپذير ملت عراق مي دانند.
يونادم كنا عضو اقليت كلداني آشوري هاي عراق در شوراي حكومت انتقالي هم از به تاخير افتادن جلسات بررسي قانون انتقالي عراق تا روز شنبه خبر داد.
وي خواستار احترام به اقليت ها و قوميت ها و طوايف ديني ومحترم شمرده شدن آموزش زبان هاي مادري در مدارس دولتي شد.
وي گفت: ما به عنوان شهروندان عراقي خواهان تشكيل حكومت دمكراتيك فدرالي فراگير با شركت تمام اقشار و طيف هاي عراق و محترم شمرده شدن حقوق تمام شهروندان عراقي با رعايت اصل برابري و مساوات هستيم.
وي سيستم فدرالي را يكي از سيستم هاي پيشرفته در جهان كه در بسياري از كشورها هم اجرا شده، عنوان كرد و آن را موجب تعميق پيوندهاي برادري و وحدت ملي در صورتي كه نيت هاي راستين از سوي تمام جريان و قوميت هاي عراقي نسبت به آن باشد، عنوان كرد.

کد خبر 60073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha