خبرگزاری مهر - گروه استانها، فاطمه بیاتی: هرمزگان یکی از استانهای جنوبی کشور با مساحت ۷۰ هزار و ۶۹۷ کیلومتر مربع است که حدوداً با طول ۹۰۰ کیلومتر مربع در نوار کناری خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته است. این استان دارای ۱۲ هزار و ۸۳۸ کیلومتر راه است که ۳۴ کیلومتر آن آزاد راه ،۷۷۷ کیلومتر بزرگراه، ۶۲۳ کیلومتر راه اصلی، سه هزار و ۲۰۲ کیلومتر راه شریانی و فرعی و ۹ هزار و ۹۳۸ کیلومتر راه روستایی است.
متأسفانه نقاط حادثه خیز بسیاری در این راهها وجود دارد و جان مردم در این نقاط به خطر میافتد. در سال ۱۴۰۰ طی سفر ریاست جمهوری به استان هرمزگان شناسایی و حذف این نقاط مصوب شد. پس از آن ۵۴ نقطه حادثه خیز در محورهای اصلی و فرعی هرمزگان شناسایی شد و بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حذف این نقاط در نظر گرفته شد.
این در حالی است که جاده گچین - بندرلنگه و پارسیان تا کنون بیشترین تصادفات جادهای را داشته به گونهای که در سال ۱۴۰۱ فرزند یکی از ائمه جمعه شهرستانهای غربی هرمزگان در جاده گچین - بندرخمیر در یک حادثه رانندگی جان باخت. تصادف یک خانواده هم جزو تلفات دلخراش در این جاده خطرناک و ترانزیتی بود.
استاندار هرمزگان ۲۸ آبان سال جاری در جلسه شورای راهبری تصادفات استان با بیان اینکه در دولت سیزدهم به دنبال بهبود وضعیت جادههای هرمزگان، شناسایی و اصلاح نقاط حادثه خیز هستیم، عنوان کرد: محور گچین و محور بندرلنگه به پارسیان جزو اولویتهای اساسی هرمزگان به منظور بهبود شرایط است.
مهدی دوستی با بیان اینکه برای بهبود این مسیرها اعتبارات زیادی نیاز است، گفت: محور گچین و محور بندرلنگه به پارسیان از جمله محورهای مهم این استان است.
شرایط نامناسب محور بندر لنگه به پارسیان
محمد حمودی یکی از شهروندان شهرستان پارسیان در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به شرایط نا مناسب محور بندر لنگه به پارسیان، اظهار کرد: مدت طولانی است اصلاح این مسیر در دستور کار مسؤولان قرار گرفته اما تا کنون تکمیل نشده است.
وی با بیان اینکه تردد در این محور بسیار بالا است، گفت: تصادفات زیادی در محور بندرلنگه به پارسیان رخ میدهد که باید اصلاح جاده با سرعت بیشتر انجام شود.
این شهروند پارسیانی ادامه داد: افراد زیادی به دلیل تصادفات جان خود را از دست دادهاند و خانوادههای زیادی سوگوار شدهاند.
حمودی تصریح کرد: از دولتمردان تقاضامندیم در سفر ریاست جمهوری به استان هرمزگان اصلاح این محور را به عنوان یکی از مصوبات سفر قرار دهند.
اجرای ۸۵ کیلومتر راه در بشاگرد
استاندار هرمزگان شنبه شب در جلسه شورای اداری استان، عنوان کرد: حدود هزار ۳۲ پروژه به ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به این استان به بهرهبرداری خواهد رسید.
مهدی دوستی ادامه داد: در شهرستان بشاگرد تا پیش از دولت سیزدهم حدود ۱۳۲ کیلومتر راه داشتیم اما در همین دو سال و نیمی که از عمر دولت گذشته ۸۵ کیلومتر راه اجرا شده و ۴۵ کیلومتر دیگر هم تا آخر سال به اتمام خواهد رسید.
وی مطرح کرد: این مهم نشان میدهد راههای ایجاد شده در دو سال و نیمِ دولت سیزدهم بیش از کل راههایی است که در بیش از چهل سال گذشته احداث شده بود.
احداث ۲۶۰ کیلومتر راه روستایی در هرمزگان
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جادهای هرمزگان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه و مطبوعات، با اشاره به سفر رییس جمهور به هرمزگان، گفت: در دور دوم سفر استانی رییس جمهور به این استان ۷۵۲ کیلومتر طرح بهسازی و تعریض راه اصلی و فرعی و احداث راه روستایی به بهرهبرداری خواهد رسید.
عباس شرفی با بیان اینکه ارزش ریالی این پروژهها ۲۵ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال است، اظهار کرد: ۴۹۲ کیلومتر از محورهای اصلی، فرعی و روستایی بهسازی و روکش آسفالت شده است.
وی ادامه داد: ۲۶۰ کیلومتر راه روستایی نیز با اعتباری حدود ۱۳ هزار و ۴۰ میلیارد ریال در هرمزگان احداث شده است.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جادهای هرمزگان با تاکید بر اینکه پُل بزرگ چارک در این سفر افتتاح خواهد شد، تصریح کرد: محورهای بهسازی شده قابل افتتاح در دومین سفر رییس جمهور به هرمزگان شامل تنگ بستک - چاهبنارد، جناح – فرامرزان، رویدر است.
شرفی مطرح کرد: محور پشتکوه به سمت سیستان وبلوچستان بهطول ۲۰ کیلومتر و محور زیرکوه به بشاگرد بهطول ۱۵ کیلومتر احداث شده است که در این سفر افتتاح میشود.
وی از افتتاح پنج راهدارخانه در شهرستان بشاگرد، سندرک میناب و لیردف جاسک خبر داد و ادامه داد: در سفر نخست رییس جمهور به هرمزگان ۱۸ طرح راهداری با اعتبار هشت هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال مصوب شد که تا کنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
با توجه به اهمیت استان هرمزگان در حوزه ترانزیت کالا، استقرار بنادر مهم کشور در این استان و مناطق ویژه اقتصادی بزرگ در هرمزگان اصلاح و ایجاد راه به منظور تردد یکی از ضروریات محسوب میشود که باید به صورت ویژه در دستور کار دولتمردان قرار گیرد.
نظر شما