مهندس صادق پور مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: دستگاه برجسته نگارکامپیوتری ویژه نابینایان دارای سه نوع ورودی شامل صفحه کلید بریل، صفحه کلید عادی، صفحه کلید بریل مدل شده بر روی صفحه کلید عادی و همچنین صفحه نمایش بریل است.
وی به کاربردهای این دستگاه اشاره کرد و گفت : این دستگاه شامل 6 نرم افزار کاربردی ویرایشگر بریل و گویا، دیکشنری 4 حالته (انگلیسی- انگلیسی، فارسی- فارسی، انگلیسی- فارسی، فارسی-انگلیسی)، قرآن با ترجمه فارسی و انگلیسی، کتابخانه الکترونیکی بریل و گریا با 2 هزار و 300 عنوان کتاب فارسی، بانک اطلاعات فردی شامل دفتر و آدرس و شطرنج است.
صادقپور به مزیتهای رقابتی دستگاه برجسته نگار اشاره کرد و اظهار داشت: نمونه خارجی این دستگاه دارای یک کیلو و 600 تا700 گرم وزن است در حالی که این دستگاه با داشتن وزن یک کیلو و 350 گرم به راحتی قابل حمل برای نابینایان است.
وی با بیان اینکه Jaws نرم افزار ویژه نابینایان است، گفت: بر خلاف نمونه های خارجی که خروجی فارسی ندارند، این دستگاه با نصب نرم افزار Jaws 8 در کنار Jaws توانایی پوشش زبان فارسی هم به صورت بریل و هم صوتی را دارد.
مدیر عامل شرکت پکتوس تنها تولید کننده تجهیزات کامپیوتری نابینایان در کشور و آسیا در خصوص هزینه های خرید این مجموعه گفت: این دستگاه در خارج کشور 10 میلیون تومان است ولی نمونه ایرانی آن که ارائه شده است 4 میلیون و 850 هزار تومان است.
مجری طرح دستگاه برجسته نگار با بیان اینکه این دستگاه به کشور آلمان صادر شده است، تاکید کرد: با نصب این دستگاه در مراکزی چون سازمان بهزیستی، مدارس نابینایان کشور، دانشگاهها، کتابخانه ها، مراکز آموزش فنی و حرفه ای، و انجمنها و موسسات مردمی ویژه نابینایان می توان خدمات مناسبی به نابینایان ارائه داد.
نظر شما