به گزارش خبرگزاری مهر، ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به توضیح اقدامات انجام شده در زمینه تأمین زمین برای نهضت ملی مسکن به روشهای مختلف پرداخت. در طرح نهضت ملی مسکن چند روش برای تأمین زمین تعریف شده که یکی از آنها شناسایی اراضی چسبیده به محدوده شهر و الحاق آن به محدوده شهرهای موجود برای ساخت واحدهای مسکونی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامهداد: یکی از روشهای جدید در طرح نهضت ملی مسکن، شهرک سازی است که بر اساس آن، خارج از حریم شهر، مکانی برای ایجاد یک شهرک مستقل بهمنظور ساخت و ساز با شرایط خاص و تراکم کم شناسایی میشود تا اگر کسی بخواهد با فاصله منطقی از شهر، سکونتگاه ویلایی داشتهباشد، این امکان فراهم شود.
وی افزود: طبق دستور وزیر راه و شهرسازی علاوه بر استفاده از سایر روشها برای شناسایی ۵۰ نقطه بهمنظور ساخت و ساز به این شکل اقدام کردیم. در حال حاضر ۵۰ نقطه شناسایی شده و بیش از ۲۳ نقطه در شورایعالی شهرسازی و معماری تصویب شدهاست.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن یادآور شد: سایر نقاط نیز در مراحل مختلف قرار دارد و یزد و قم دو استانی هستند که ساخت و ساز در قالب شهرک در آنها آغاز شدهاست. در تهران نیز مطالعات و شناسایی نقاط مناسب برای شهرک سازی آغاز شده و تاکنون در خوارزمی پاکدشت، اعتمادیه پرند، ملارد و… شناسایی اراضی انجام شدهاست.
اختصاص زمین برای ساخت بیش از ۱۱۰ هزار واحد مسکونی در صنعت شهرها
مالکی درباره موضوع سکونتگاههای ساحلی با بیان اینکه متولی این امر شرکت عمران شهرهای جدید است، گفت: این سیاست در شورای عالی مسکن مصوب شد که ۲۷ نقطه ساحلی در سواحل جنوب شناسایی و مکانیابی شود که جنبه سکونت، سرمایهگذاری و اشتغال دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: امکانسنجی این ۲۷ نقطه در شورایعالی مصوب و به استان ابلاغ شد تا مراحل بعدی را طی کند.
وی در ادامه به موضوع صنعت شهرها اشاره کرد و توضیح داد: تاکنون زمین به استعداد ساخت بیش از ۱۱۰ هزار واحد به صنعت شهرها اختصاص داده شده و در بخشی از آنها در شهرهایی مثل ماهشهر (استان خوزستان) و خواف (جنوب شرقی استان خراسان رضوی، کلنگزنی و آماده سازی شروع شدهاست.
به گفته مالکی شهرهایی مثل خواف با وجود صنایع بزرگ و فعال، ظرفیت شهرک سازی برای کارکنان صنایع را دارند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: در تهران هم تلاش میکنیم در یکی از شهرهای اطراف مثل اشتهارد تأمین اراضی مناسب در قالب صنعت شهرها انجام شود.
وی صنعت شهر را مهمترین رویکرد دولت سیزدهم برای استفاده از مشارکت واحدهای تولیدی و صنعتی در فرآیند تأمین زمین کارکنان و کارگران آنها دانست و گفت: در این راستا دولت تسهیلات و تخفیفها و مجوزهای لازم را تأمین و ابلاغ میکند و واحدهای تولیدی در تأمین زمین و احداث واحدهای مسکونی پرسنل خود مشارکت خواهند داشت.
نظر شما