به گزارش خبرنگار مهر، دکتر امیدوار رضایی با اعلام این مطلب در همایش عدالت در سلامت با نگاهی به بودجه 87 که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: در این نظام سلامت هر کسی برای خودش اعتبار می گیرد و سیاستگذاری می کند و مشخص نیست که سکان هدایت نظام سلامت جامعه در دست چه کسی است.
وی با انتقاد از حاکم بودن چنین فضایی بر نظام سلامت کشور، افزود: در چنین نظام سلامتی هر چقدر هم پول بریزیم، چون اهداف مشخص نیست، هیچ فایده ای حاصل نخواهد شد.
رضایی، یکی از معضلات سیستم سیاستگذاری کشور را، از هم بیگانه بودن دستگاهها در تصمیم گیری دانست و گفت: بیش از 10 نوع طبقه سرانه در کشور وجود دارد و شاید همین مسئله یکی از علل بروز بی عدالتی در نظام سلامت باشد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سبد رنگی بهداشت و درمان را مختص خواص جامعه عنوان کرد و افزود: سبد سیاه و سفید بهداشت و درمان هم مال سایر افراد جامعه است که نتیجه آن بی عدالتی در نظام سلامت است.
وی با اشاره به دیدار چند ماه قبل اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با مقام معظم رهبری و توصیه های ایشان در آن جلسه ، افزود: یکی از گفته های ایشان، این بود که " بی عدالتی در سلامت قابل تحمل نیست" که باید سخنان مقام معظم رهبری فصل الخطاب کارهای مدیران نظام باشد.
رضایی در ادامه به شاخص های اثر گذار در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: در شاخص مشارکت عادلانه مردم (FFC) در هزینه های سلامت، رتبه ایران در بین 190 کشور، یک صد و دوازدهم است.
وی تصریح کرد: این موضوع نشان می دهد که 111 کشور در این بحث عادلانه تر از ایران عمل کرده اند.
رضایی همچنین به شاخص هزینه های کمرشکن (CHE) اشاره کرد و افزود: در ابتدای برنامه چهارم توسعه این عدد 3/3 درصد بود که می بایست به یک درصد برسد اما در حال حاضر هیچ اطلاع دقیقی از وضعیت موجود نداریم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سهم مردم از هزینه های درمان را در ابتدای برنامه 54 درصد اعلام کرد و گفت: تا پایان برنامه می بایست حداکثر 30 درصد باشد که البته ایده آل آن کمتر از 10 درصد است.
نظر شما