۱۹ آذر ۱۳۸۶، ۱۸:۲۳

صرفه جویی روزانه 100 میلیون تومانی با اجرای طرحBRT

صرفه جویی روزانه 100 میلیون تومانی با اجرای طرحBRT

کارشناس ارشد سیاستگذاری و برنامه ریزی های کلان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: اجرای طرح BRT باعث صرفه جویی روزانه 100 میلیون تومان شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، امیر روحی با اشاره به اینکه طی 20 روز آینده ناوگان اتوبوسهای سیستم BRT یکدست می شود، افزود: با یکدست سازی ناوگاون اتوبوس ها ، ظرفیت آنها بالا می رود و با سیستم BRT استاندارد جهانی هماهنگ می شود.

وی در نشست تبیین سیستم BRT درمعاونت حمل ونقل و ترافیک تهران که صبح امروز در حاشیه نخستین جشنواره انتخاب برترین های پژوهش در حوزه مدیریت شهری برگزار شد، یاد آور شد: بر اساس مطالعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، سیستم  حمل ونقل BRT یکی از مناسب ترین ، کم هزینه ترین وسازگارترین گزینه حمل ونقل برای رفع مشکل ترافیک تهران است.

کارشناس ارشد سیاستگذاری و برنامه ریزی های کلان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، درباره نتایج اولیه افتتاح فاز مقدماتی BRT  در مسیر خیابان آزادی تا دپوی شرق، گفت: به صورت روزانه 35 درصد در تعداد مسافران و 30 دقیقه در زمان سفر کاهش  داشته ایم . همچنین بیش از 100 میلیون تومان نیز صرفه جویی مالی شده است.

به گفته روحی، با به کارگیری سیستم BRT در شهر تهران ، در حال حاضر 240 دستگاه اتوبوس مورد استفاده قرار می گیرند که بر این اساس در مسیر 18 کیلومتری ، روزانه دویست و 89 هزار جابجایی انجام می شود.

وی در ادامه افزود: خطBRT در مسیر آزادی تا دپوی شرق در مقایسه با متروی خط 2 نیز عملکرد مطلوب تری داشته است به طوری که متوسط جابجایی روزانه در سال 85 ، 26 هزار و 900 نفر بوده است.

وی اظهار داشت: بر اساس آنچه که سازمان مترو اعلام کرده است برای سفر هر مسافر بیش از هزار تومان هزینه می شود ولی هزینه سیستم BRT برای هر مسافر حدود 200 تومان است.

روحی در ادامه این نشست با نشان دادن تصاویری از سیستم های BRT در جهان راجع به فعالیت های انجام شده برای فعال سازی این سیستم در تهران، گفت: تاکنون تقریبا خط ویژه مسیر خیابان آزادی تا دپوی شرق از ترافیک مختلط تفکیک شده است. به عنوان نمونه پل زیرگذر خیابان امام حسین (ع) به صورت تخصصی در اختیار اتوبوس های BRT قرار دارد، همچنین تا حد ممکن تقاطع ها حذف شده است.

وی ادامه داد: در نظر داریم از تقاطع های غیر هم سطح استفاده کنیم که البته یکی از آنها هم  به بهره برداری رسیده است علاوه بر این، اصلاح ایستگاه ها ، استفاده از اتوبوس های مناسب و فروش بلیت در محل ایستگاه از دیگر سیاستهایی است که برای اجرایی کردن هر چه بهتر این طرح پیگیری می شود.

کارشناس ارشد سیاستگذاری و برنامه ریزی های کلان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: استفاده از سیستم BRT  در حمل و نقل مزایای مختلفی دارد. زمان اجرا نسبت به سایر گزینه ها کوتاه تر می شود حجم  مسافران جابجا شده بسیار زیاد خواهد بود. هزینه اجرا پایین می آید و امکان استفاده از برخی زیر ساخت ها و نیروهای انسانی و فنی نیز فراهم می شود.

وی استفاده از طرح BRT را بسیار موثرتر از اجرای مونوریل دانست و گفت: آموزش نیروی انسانی برای احداث مونوریل بسیار زمان بر است و حداقل تا دو ، سه سال آینده جواب نمی دهد. به جز این هزینه های بسیار زیادی دارد ولی استفاده از طرح BRT ، با کمترین هزینه ، بازده بسیاری دارد و در رفع مشکل ترافیک شهر تهران موثر است.

روحی افزود: در طرح  BRT توسط مرکز کنترل ، نظارت تصویری صورت می گیرد. اتوبوس ها همسطح کف ایستگاه است. بلیت در ایستگاه دریافت می شود که صرفه جویی در زمان را به همراه دارد و علاوه بر همه این موارد هدف اصلی آن که جا به جایی تعداد بیشتری مسافر است ، محقق می شود.

وی گام بعدی این معاونت را طراحی سیستم BRT  به صورت شبکه یکپارچه اتوبوسرانی و واگذاری تمام بخش های ناوگان اتوبوسرانی به بخش خصوصی معرفی کرد.

کد خبر 602027

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha