خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : در فصل اول این کتاب اسلام سیاسی و تحولات آن در دو سده اخیر و به ویژه در دو دهه گذشته مورد بررسی قرار می گیرد. این فصل تاکید می کند تحولات سیاسی در جهان اسلام اهمیت بسیاری یافته و به تبع آن عرصه جهانی را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است.
مؤلف در پیشگفتار این کتاب آورده است : « اسلام تنها دین جامعی است که به تمام ابعاد سیاسی حیات انسانی توجه دارد و برای آنها مقررات و احکام گستردهای را تدارک دیده است و در قالب نظام فکری سیاسی با ساختارها، تشکیلات و نهادهای نظامند طرح جامعی برای اداره و رهبری سیاسی همه جوامع بشری دارد، اما این ایده همانند سایر ایدههای دینی و بشری در طول زمان دچار آسیبها و آفتهای زیادی شده است.»
فصل دوم این کتاب گفتمانهای اسلام سیاسی در ایران را مورد کنکاش قرار میدهد و اسلام سیاسی در عرصه حاضر و در چند دهه اخیر را با انقلاب اسلامی ایران و به ویژه نام امام خمینی (ره) و دیدگاهها و مواضع سیاسی او پیوند خورده میداند.
بهروز لک درفصل سوم کتاب جهانی شدن و اسلام سیاسی در ایران، جهانی شدن و هویت سیاسی را مورد ارزیابی قرار میدهد. آن را رویارویی اسلام سیاسی و لیبرالیسم دانسته و می گوید: « جهانی شدن، به عنوان یکی از مهمترین عوامل تحول در عرصه سیاسی ـ فکری در جهان امروز، هرچند در چند سده گذشته و رشد تدریجی تکنولوژیها و فنآوریهای ارتباطی ریشه دارد اما نقطه اوج و نمود بارز آن را تنها میتوان در چند دهه اخیر مشاهده کرد.»
در فصل پایانی کتاب گفتمانهای اسلام سیاسی در ایران و مسئله هویت سیاسی مورد ارزیابی قرار گرفته و آمده است: « مسلط شدن الگوی لیبرال دمکراسی در فضای جهانی شدن، با ایجاد چالش نسبت به هویتها فرهنگهای دیگر، زمینههای دگرگونی در آنها را فراهم کرده است.»
نظر شما