مجید پارسانیا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خرید گندم در کشور به مراحل نهایی خود نزدیک می شود، گفت: طبق آمارها امسال در حدود 11 میلیون و 4هزار و 736 تن گندم توسط دولت از کشاورزان خریداری شده که این نسبت در مقایسه با آمار سال مشابه سال قبل حدود 3 درصد کاهش نشان می دهد.
معاون وزیر بازرگانی دلیل کاهش خرید گندم کشاورزان توسط دولت را حضور بخش خصوصی در این عرصه ذکر کرد و افزود: قطعا کاهش میزان تولید در کشت محصول گندم وجود نداشته؛ اما آمار دقیق را وزارت جهاد کشاورزی ارائه می کند و میزان گندم خریداری شده توسط دولت، سهمی است که شرکت بازرگانی دولتی ایران در راستای تعهد خود نسبت به خرید آن اقدام کرده است.
وی تصریح کرد: البته در اوایل سال به دلیل شکسته شدن انحصار دولت در زمینه گندم، آرد و نان و حضور بخش خصوصی در این فضا، پیش بینی کاهش میزان خرید توسط دولت صورت گرفته بود و با فضای بوجود آمده طبیعتا بخش خصوصی نظیر صنف و صنعت و تاجران وارد خرید گندم شده اند؛ به نحوی که اضافه تولیدی که در آمار خرید دولت نیست توسط این بخش خریداری شده است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران گفت: امسال نیز نظیر سال گذشته پرداختها به کشاورزان روزانه و نقدی انجام شد و به نوعی می توان گفت این موضوع در کشور تثبیت شده است. چراکه در شرایط فعلی دولت کالایی نظیر گندم با چنین وسعتی در کل کشور را خرید روزانه کرده و پرداختهای مربوط به آن را نیز به صورت روزانه انجام داده است.
به گفته پارسانیا، دولت برای هر کیلوگرم گندم در حدود 205 تومان به کشاورزان پرداخت کرده که بر این اساس می توان گفت بالغ بر 2 هزار و 256 میلیارد تومان به این قشر پرداخت شده است.
پارسانیا خاطرنشان کرد: براساس جدول پاکی گندم، هنوز برنامه ای برای نرخ گذاری متفاوت واریته های مختلف گندم به شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ نشده؛ ولی بنا داریم بعد از تجربه خوبی که دستاوردهای مطلوبی نیز برای کشور در حوزه خرید گندم داشته، سال بعد گامی به جلو برداریم که در حال انجام بررسیها و مذاکرات مربوط به آن هستیم.
وی در توضیح این مطلب افزود: هدف ما این است که طرح پایلوت خرید گندم توسط کارخانجات و واحدهایی که فضای نگهداری استاندارد گندم را دارند را، ادامه داده و این فضاها را به مراکز خرید تبدیل کنیم البته این طرح را در سطح وسیعتری در کشور به اجرا درآوریم.
به گفته معاون وزیر بازرگانی، این موضوع یک اصلاح بزرگ در حوزه اقتصاد کشاورزی محسوب می شود به خصوص با اقبالی که نسبت به امر سیلوسازی در کشور صورت گرفته و نیز ارزش فزاینده غلات در بازارهای جهانی، قطعا قابلیت اجرایی این کار افزایش خواهد یافت.
نظر شما