۱۹ آذر ۱۳۸۶، ۱۶:۳۷

دستگاههای مرتبط با مدیریت بحران توجه ویژه ای به خودامدادی و دگر امدادی داشته باشند

جاشین رئیس ستاد حوادث و سوانح غیر مترقبه کشور با بیان اینکه باید در مدیریت و برنامه ریزی برای مقابله با بحران ها و حوادث به مردم نقش محوری بدهیم، بر ضرورت توجه دستگاه های مرتبط با مدیریت بحران به خودامدادی و دگرامدادی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، مهندس هاشمی عصر یکشنبه در نشست هماهنگی برنامه های " پنجم دی ماه ، روز ملی ایمنی در برابر زلزله" ، اظهار داشت: درهنگام سوانح نباید کارها به گونه ای باشد که همه مسائل بر عهده دستگاهها و سازمانهای دولتی قرار گرفته و نقش مردم کمرنگ شود، لذا باید با طراحی و اجرای تمرین ها و مانورهای مستمر ، مقوله های خود امدادی ودگرامدادی را به صورت عمومی به شهروندان آموزش داد تا هنگام بروز حوادث بتوان به خوبی با آن مقابله کرد.

وی تصریح کرد: موضوع حوادث غیر مترقبه و مدیریت آن امری است که نیازمند مراقبت و رسیدگی دائم بوده و باید پیش بینی ها و برنامه ریزی های لازم در این بخش با همکاری دسته جمعی سازمان ها و گروههای مرتبط و مردم صورت گیرد.

مهندس هاشمی درادامه تاکید کرد: فرهنگ سازی و همگانی کردن مباحث مربوط به امداد و نجات و پیشگیری و انجام امور برپایه مطالعات و پژوهش های کاربردی باید از اولویت های اصلی تمامی سازمانها ودستگاهها در مقابله با حوادث غیر مترقبه در جامعه باشد.

جانشین رئیس ستاد حوادث و سوانح غیر مترقبه کشور همچنین اظهار داشت: یکی از انتظارات عمده ما از سازمانها و دستگاههای مرتبط با مدیریت بحران در کشور ، انجام مطالعات و پژوهشهای کاربردی و پرهیز از شعاری و صوری کارکردن است.

هاشمی تصریح کرد: مطالعات و پژوهشهای دستگاهها و سازمانها در زمینه مدیریت بحران در کشور می بایست ضمن هماهنگی با یکدیگر از همپوشانی لازم برخوردار بوده و موازی یکدیگر نباشد.

هاشمی در ادامه بر ابلاغ دستورالعملهای اجرائی روشن و فاقد ابهام مرتبط با مدیریت بحران از سوی دستگاهها به تمامی زیر مجموعه هایشان در سراسر کشور تاکید و انجام تمرین های مستمر را عاملی برای تسریع در اجرای این دستورالعملها در زمان وقوع حوادث ذکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: انتظار ما اینست که مطالعات کاربردی سازمانها بتواند کاستی ها و ابهامات موجود در مدیریت بحران را مشخص کند تا برای رفع آنها اقدامات لازم به عمل آید تا در زمان وقوع سوانح، شرح وظایف تمامی افراد، گروهها و سازمانها مشخص باشد و بر اساس آن وارد عمل شوند تا شاهد بی نظمی و بی برنامگی نباشیم.

دراین نشست مهندس حسین باقری مدیر کل حوادث و سوانح غیر مترقبه وزارت کشور در تشریح برنامه های پنجم مهر ماه روز ملی ایمنی در برابر زلزله اعلام کرد: امسال برای این مناسبت دستورالعملی با رویکرد علمی و پژوهشی تهیه و ابلاغ شده و برنامه هائی شامل برگزاری همایش ها و نشست های علمی و تخصصی و برپائی دوره های آموزشی با محوریت مدیریت بحران در سراسر کشور اجرا می شود.

وی افزود: در هفته کاهش بلایای طبیعی در مهر ماه مخاطب برنامه ها عموم جامعه ودر هشتم آذر ماه که مانور سراسری زلزله در مدارس برگزار شد، مخاطب اصلی دانش آموزان هستند ، ولی مخاطبان اصلی برنامه های پنجم دی ماه ، روز ملی ایمنی در برابر زلزله، دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی هستند تا در فضائی علمی و پژوهشی به ارزیابی وضعیت موجود مدیریت بحران در کشور بپردازند.

در این جلسه همچنین اعلام شد که دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی چهارم و پنجم دی ماه 86 در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار می شود.

کد خبر 602130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha