به گزارش خبرگزاری مهر، معاون توسعه اشتغال وزارت کار وامور اجتماعی که در نشست هم اندیشی مسئولان دفاتر کارآفرینی سخن می گفت ، افزود : برنامه وزارت کار وامور اجتماعی در نظارت بر بنگاه های زودبازده ، در پیش گرفتن رویکرد نظارتی و هدایتی است. به عبارت دیگر به دلیل اهمیت و ضرورت نگهداری وپاسداری از سرمایه های ملی ، نظارت بر بنگاه ها حتی پس به بهره برداری رسیدن هم ادامه می یابد اما نحوه وبرنامه نظارت بر این بنگاه ها در هر مرحله متفا وت است .
حمید حاجی عبدالوهاب با اشاره به اینکه استانداران ، بانکها ، دستگاه های اجرایی مرتبط با طرح ها ونیز وزارت کار و امور اجتماعی در تمامی مراحل برروند راه اندازی بنگاه ها نظارت دارند ، گفت : براساس برنامه ریزی صورت گرفته از فارغ التحصیلان دانشگاهی برای نظارت میدانی بر طرح ها استفاده خواهد شد که این امر تا حدودی به معنی واگذاری بخشی از کارها به بخش خصوصی است .
وی از مذاکره با دانشگاه جامع علمی و کاربردی برای بررسی بنگاه های زودبازده خبر داد و گفت : در این مذاکرات پیشنهاد شده است، دانشگاه جامع علمی و کاربردی، بنگاه های زود بازده را به صورت یک پروژه شامل بازار فروش، اشتغال و دیگر ابعاد ارزیابی کنند و برای بهبود وتوسعه این برنامه راهکارهای اصلاحی نیز پیشنهاد دهند .
عبدالوهاب از ساماندهی 17 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی برای شرکت در طرح کارورزی برای امسال خبر داد و گفت : 17 هزار فارغ التحصیل دانشگاه، امسال در بخشهای غیردولتی ،شامل صنعت، راه ترابری و کشاورزی به کارورزی خواهند پرداخت که بخشی از حقوق آنها بر اساس دستمزد آنان براساس مصوبه شورایعالی کار توسط دولت پرداخت می شود.
وی تاکید کرد : طرح کارورزی فارغ التحصیلان در سال آینده از ابتدای سال آغاز خواهد شد .
وی از تصویب 672 هزار طرح راه اندازی بنگاه زودبازده تا 10 آذر در بانکها خبر داد و گفت : با بهره برداری از این طرح ها که با اعتباری معادل 240 هزار میلیارد ریال راه اندازی خواهند شد یک میلیون و 636 هزار و 505 فرصت شغلی ایجاد می شود .
عبدالوهاب افزود : 520 هزار طرح به مرحله انعقاد قرارداد رسیده اند که مبلغ 170 هزار و 719 میلیارد ریال به این طرحها تسهیلات اختصاص یافته است .
وی افزود : تا کنون بانک ها مبلغ 140 هزار و 840 میلیارد ریال تسهیلا ت به بنگا ه های اقتصادی به عنوان سرمایه ثابت پرداخت کرده اند .
معاون وزیر کار و امور اجتماعی افزود : همچنیناز مجمو عه ارقام پر داختی معادل 20 درصد تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش به واحدهای مشمول پرداخت می شود .
وی گفت : تا کنون 357 هزار و 560 بنگاه زودبازده باایجاد 762 هزار فرصت شغلی به بهره برداری رسیده اند. وی گفت : سهم بخش کشاورزی از تسهیلات مصوب 88/17 درصد است که در مرحله انعقاد قرارداداین سهم به 10/19 درصد افزایش یافته است .
عبدالوهاب گفت : در بخش صنعت معدن نیز این نسبت به تسهیلات مصوب 27/53 درصد و در مرحله انعقاد قرارداد به 93/53 درصد افزایش یافته است .
وی گفت : در بخش خدمات نیز این نسبت به تسهیلات مصوب، 5/18 درصد است که در مرحله انعقاد قرارداد به 7/16 درصد کاهش یافته است.
وی گفت : این آمار نشان می دهد سرمایه گذاری به سمت تولید ثروت و ایجاد فرصت های اشتغال هدایت شده است.
معاون وزیر کار همچنین خاطر نشان ساخت: از ابتدای اجرای طرح بنگا ه های زود بازده تا کنو ن کمتر از 9 درصد تسهیلات به بخش خوداشتغالی اختصاص یافته است .
حاجی عبدالوهاب همچنین از اختصاص 600 میلیارد ریال تسهیلات به بخش گردشگری خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه شورایعالی اشتغال این تسهیلات در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار می گیرد تا برای حمایت از بخش خصوصی در این حوزه اختصاص یابد .
نظر شما