- استان: گیلان
- حوزه انتخابیه: آستانه اشرفیه
- شعار انتخاباتی: (گیلان سوئیس و هلند ایران است)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
محمد رئوفی ششکل یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر روزمه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
- یکی از کوچکترین و کم سن و سال ترین جانبازان جنگ
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
اسمی انقلابی، رسمی ضد مردم
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
شفافیت، شفافیت، شفافیت، مجلس باید برگردد به رأس امور
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
در سایه شفافیت هیچ فساد و میکروبی رشد نمیکند شعارزدگی و صرفاً حرفهای انقلابی نتیجه این شد که مردم به خصوص جوانان دیگر به هیچکس و گروهی اطمینان ندارند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
اتفاقاً نباید همراه باشد مجلس قوه مستقل هست. حتی بیرون رفتن نماینده از مجلس و پیوستن به دولت به نظرم معذوریتها و هزینههایی داشته باشد. این استقلال مجلس هست که سایر قوا از نمایندگان مردم باید حساب ببرند و پاسخگو باشند.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
میشود همین تصویب ۵ روزه و ۱۰ جلسهای بودجه که مهمترین سند و قانون مجلس است. ما از عدم مسؤولیت پذیری مجلس کم ضربه نخوردیم مثل تصویب ۲۰ دقیقهای برجام. مجلس جای گلابی خوردن نیست.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
در حوزه انتخابیه من بیش از ۱۰۰ روستا هست. حضور در جمع مردم روستا و همفکری و همراهی برای حل مشکلات، دلها را نزدیک و اتحاد و وفاق را بیشتر میکند. بیشتر مشکلات آنها مسائل روزمره زندگی آنهاست.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
اگر نمایندگان خودشان رو جای مردم میذاشتند قانون افزایش سن بازنشستگی و افزایش مالیات تصویب نمیشد. نمایندهای که خودش از بالا به مردم گرفتار نگاه میکنه میشود آننمایندهای که جلوی مردم آن رفتار زشت خوردن و حرکات غیر عادی میکرد.
- سوالات استانی:
*برای برند سازی از محصولات استراتژیک گیلان از جمله برنج و زیتون چه برنامهای دارید؟
محصولات نام برده شده همین الان هم برند هستند. شیوه بسته بندی و راه رسیدن به سایر نقاط و حمل و نقل مشکل دارد. مثلاً مازندران علاوه بر راهآهن چهار جاده (هراز، فیروزکوه، چالوس، و اتوبان تهران شمال) را دارد ولی گیلان فقط یک اتوبان و یک جاده قدیم که خیلی اوضاع خرابی دارد را، دارد. تازه تو پیک ترافیک تو قطعه رودبار به شدت ترافیک تا ۲۴ ساعتها را دارد که باعث میشود محصولات گرانتر به مصرف کننده برسد.
*با توجه به استقرار دبیرخانه اتحادیه «اوراسیا» در گیلان، برای توسعه صادرات استان چه قدمهای باید برداشته شود؟ به نظر شما برای توسعه صادرات دریا محور چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
با توجه به تحریمها و شرایط خاص ایران و چشم انداز سیاسی منطقه خیلی به این اتحادیهها و کشورهای عضو اعتباری نیست. تکیه بر ظرفیتهای داخلی اهمیت به مراتب بیشتر دارد.
* برای حفظ اکوسیستم طبیعی گیلان از جمله تالاب انزلی و دچار نشدن این تالاب به سرنوشت دریاچه ارومیه چه باید کرد؟
طرحی از قبل از انقلاب وجود داشت که علاوه بر گیلان، چندین استان دیگر و کل کشور دچار تغییر و دگرگونی میشد که به نظرم باید به جریان بیافتند. طرح کانال خلیج (فارس) _ تا خزر کارشناسان مطرح کردند که دریای خزر تا حدود ۷۰ سال آینده خشک و به سرنوشت دریاچه ارومیه مبتلا میشه متأسفانه. چقدر تونستیم برای دریاچه ارومیه کار کنیم؟؟؟؟؟ کشور ما کشوری کم آب اما بر مبنای کشاورزی است. نه صنعتی. کشتیرانی، حمل و نقل، آب و هوا. اکوسیستم محیط (گرگهای یلو استون آمریکا) و اشتغال از مزایای این طرح است.
نظر شما