۲۱ آذر ۱۳۸۶، ۱۳:۲۷

معاون شهردار تهران:

مترو قابل مقایسه با منوریل نیست

مترو قابل مقایسه با منوریل نیست

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت : با نظر دبیر شورای عالی ترافیک در مورد قابل مقایسه نبودن مترو و منوریل موافقم و حتما به لحاظ کارایی این دو وسیله قابل مقایسه با هم نیستند.

مهندی سید جعفر تشکری هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان مطلب فوق افزود :حتما به لحاظ کارایی این دو سیستم قابل مقایسه نیستند و منوریل هایی که در جهان ساخته شده و به بهره برداری رسیده همگی با ظرفیت پایین بوده و حداکثر تا 15 هزار نفر در هر ساعت را در هر جهت جابجا می کنند و این در حالی است که مترو در حال حاضر 40 هزار نفر را در همین مقیاس جابجا می کند.

وی همچنین در خصوص تأثیر گذاری بحث منوریل بر توسعه مترو خاطر نشان کرد :خدا نکند که اینگونه باشد اما در هر صورت باید توسعه مترو محقق شود و  طرح های پیشنهادی که به ذهن بعضی افراد می رسد باید بعد از طی مراحل کارشناسی و قانونی استفاده گردد و نباید اصرار کرد که بدون طی مراحل قانونی طرحی اجرا شود و حتی در صورت تایید باید اولویت و صرفه و صلاح جامعه را در انتخاب گزینه مناسب لحاظ کرد.

معاون شهردار تهران گفت : حالا که این اتفاقات در مورد منوریل نیفتاده ، بهتر است پیشنهاد دهندگان آن ابتدا مراحل قانونی را طی نمایند و در صورت تأیید مراجع ذیربط و طی کلیه مراحل ، مقایسه توجیه فنی و اقتصادی مشابه شیوه ای که در مورد مترو عمل شده اقدام گردد و به هر حال آنچه که مسلم است در شرایط فعلی ابهامات فنی و کارشناسی زیادی در این خصوص وجود دارد.

تشکری هاشمی برخی اظهارنظرها پیرامون ناتوانی در تونل سازی مترو را ناشی از کم اطلاعی دانست و افزود : برخی صحبت ها پیرامون ناتوانی در تونل سازی نتیجه کم اطلاعی است چرا که توانایی لازم وجود دارد و پیمانکاران بسیار خوبی در سخت ترین شرایط قادر هستند به نحو مطلوبی عملیات را پیش ببرند.

وی تنها مشکل توسعه مترو در تهران را کمبود منابع مالی دانست و در خصوص ویژگی های فنی احداث مترو در تهران خاطر نشان کرد : در سالهای گذشته نا کافی بودن منابع مالی تنها مشکل توسعه مترو تهران بوده است ، ضمن آنکه خاک تهران جهت ساخت تونل مترو خاک مناسبی است و بر خلاف برخی  از کشورها که دارای زمین صخره ای و یا بالا بودن منابع آبهای زیر زمینی دارند و  قادر به استفاده از مترو نیستند، شرایط خاک تهران علی رغم برخی نارسایی ها در تاسیسات شهری و شهرسازی و مسائلی از این دست مناسب است.

وی تأکید کرد : مشکلات و نارسایی های موجود در تأسیسات شهری و برخی امکانات نظیر لوله های آب ، قنوات، لوله های گاز و شبکه مخابرات و ... در زمان احداث مترو نمایان می شود و حتی مثلا در مورد پوسیدگی لوله های آب اگر مترویی هم احداث نشود در آینده نشست یک باره زمین به وجود خواهد آمد و عقلانی نیست که این مشکلات به پای مترو گذاشته شود و ما را از توسعه آن باز دارد.

معاون شهردار تهران در مورد علت طولانی شدن توسعه مترو در تهران تصریح کرد: علت عدم توسعه مناسب مترو در گذشته آن است که هیچ گاه مترو به عنوان اولویت درجه یک  توسعه شهری به شکل مطلوب مورد توجه قرار نگرفته است و بودجه قابل توجهی هم در اختیار نبوده و الان در شرایط فعلی قطعا توسعه  مترو اولویت اصلی مدیریت شهری است .

تشکری هاشمی تصریح کرد: کماکان با مشکل عدم تخصیص بودجه مواجه هستیم و پیشنهاد ما این است که با توجه به اتفاقاتی که اخیرا در مدیریت مصرف سوخت کشور افتاده، از محل صرفه جویی حاصل از آن، جهت جبران عقب ماندگی های گذشته مترو صرف گردد که با توجه به نظر مساعد مجلس محترم و مصوبه اخیر مجلس که سهم 30درصدی را برای مترو در حمل و نقل عمومی قائل شده، همه شرایط برای توسعه مترو مهیا است و باید از این فرصت که همه مسئولان ، مدیران و کارشناسان برآن صحه گذاشته اند حداکثر استفاده را به عمل آورد.

وی همچنین در مورد نظر سازمان دهیاریها و شهرداریهای کشور مبنی بر کمک بیشتر دولت نهم به مترو نسبت به دولتهای قبلی یادآور شد: اگر ارزهای پرداختی  به صورت فاینانس و همچنین ارزش منابع تخصیص داده شده در دوره های مختلف مقایسه شود مشخص می شود این اتفاق نیفتاده ولی با این همه ما هم امیدواریم که کمک دولت نهم بیش از دولت های گذشته صورت پذیرد.

تشکری هاشمی در خصوص آمارها و ارقامی که توسط دبیر شورای عالی ترافیک ارائه شده و منوریل را اقتصادی دانسته نیز تأکید کرد: آنالیز کارشناسان شرکت مترو این ادعا را رد می کند و به نظر می رسد هزینه های واقعی بسیار بیشتر از رقم های اعلام شده اخیر است و اگر رقم های ابتدایی عنوان شده جهت احداث منوریل و رقم های فعلی را مقایسه کنیم به خوبی جهش قابل توجهی را شاهد هستیم که هنوز هم با ارقام واقعی فاصله زیادی دارند به هر حال تأکید ما این است که بایستی هزینه های اجرا و زمان اجرای طرح واقع بینانه در نظر گرفته شود.


وی در خصوص اعمال نظرهای شورای عالی ترافیک و دورنمای حمل و نقل تهران خاطر نشان کرد: بدون شک این مسئله مدل  مطلوبی نیست و شأن کارهای اجرایی در رده های اجرایی است و شورای عالی ترافیک کشور باید سیاستهای کلان کشور را مد نظر داشته باشد.

وی افزود : با این همه و با توجه به مصوبه اخیر مجلس که مسئولیت حمل و نقل عمومی را به شهرداری ها داده اگر هم ابهامی وجود داشته  امیدوارم برطرف شده باشد  و انتظار داریم دوستانی که قبلا در شهرداری تهران حضور داشتند و با مشکلات آن آشنا بودند از شهرداری ها و مدیریت شهری حمایت می کردند تا مردم شاهد یک اقدام محسوس و پر اثر جهت حل مشکلات باشند.

معاون شهردار تهران در پایان یادآور شد : خوشبختانه مجلس محترم هم حساس شده و در حال بررسی موضوع است ، امیدواریم مجلس هم بتواند کمکی را در این زمینه بکند و شورای شهر هم به عنوان مرجع تصویب کننده طرحهای شهری بررسی های خودرا با توجه به ارائه طرح جامع انجام داده و در نهایت امیدوارم مدیریت واحد شهری محقق شود تا تمام تصمیمات در چارچوب مدیریت واحد شهری انجام پذیرد و بسیاری از ناهماهنگی ها و نارسائی های موجود برطرف گردد.

کد خبر 603325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha