ژنرال "فرانسوا الحاج" رئیس عملیات ارتش لبنان و نامزد احراز فرماندهی ارتش این کشور امروز در انفجار خودروی بمبگذاری شده در منطقه بعبدا در بیروت کشته شد.
الحاج به عنوان نامزدی تصدی فرماندهی ارتش لبنان پس از نامزدی میشل سلیمان فرمانده کنونی ارتش برای انتخابات ریاست جمهوری نام برده می شد؛ وی از افراد نزدیک به میشل عون رئیس جریان ملی آزاد از رهبران برجسته مخالف دولت سنیوره به شمار می رفت.
این در حالی است که برخی رسانه های عرب اخیرا سرتیپ فرانسوا الحاج را از جمله افرادی دانسته بودند که با جبهه مخالفان دولت سنیوره یعنی حزب الله، جنبش امل وجریان ملی آزاد همسویی دارد.
"ابویاسرعادل عون" از اعضای برجسته جنبش امل لبنان(یکی از گروه های برجسته مخالف دولت سنیوره) در گفتگو با گروه بین الملل خبرگزاری مهر هدف عاملان ترور ژنرال الحاج را تلاش برای ابقای لبنان در حالت رعب و وحشت و هرج و مرج و ضربه زدن به وحدت موسسه نظامی و ضربه زدن به وفاق سیاسی میان مخالفان و موافقان دانست.
عادل عون به سوابق درخشان الحاج در مقاومت بر ضد اشغالگری و حمایت وی از نیروهای مقاومت اشاره کرد و گفت : ژنرال فرانسوا الحاج یک فرد وطن دوست و طرفدار مقاومت و دفاع در برابر دشمن صهیونیست بود؛ او به داشتن موضع خوب در برابر مقاومت مشهور بود و از مردان شجاع ارتش بود که توانست گروه تروریستی فتح الاسلام را در اردوگاه نهرالبارد سرکوب کند و یک موفقیت بزرگ برای ارتش لبنان رقم بزند؛ او مسئول عملیات موفقیت آمیز ارتش در اردوگاه نهرالبارد بود.
وی به توافق موجود در میان گروه های سیاسی لبنان برای انتخاب فرانسوا الحاج به عنوان فرمانده ارتش لبنان به سبب نامزدی میشل سلیمان فرمانده کنونی ارتش برای انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت : این عملیات تروریستی نشان می دهد که جریانهای مختلفی، در این ترور دست داشتند، نیروهای اجرایی به رهبری سمیر جعجع با فرماندهی الحاج مخالف بودند، این ترور، موسسه نظامی و در راس آن ارتش را هدف قرار داد که از مناقشات سیاسی دور بود.
عادل عون افزود: این ترور یک ضربه سخت به موسسه ملی یعنی ارتش بود که حامی و ضامن وحدت لبنان بود و در کنار مقاومت قرار داشت.
مسئول دفتر جنبش امل لبنان در ایران گفت : فرانسوا الحاج یکی از نمادهای وطن دوستی و فرماندهان برجسته در جنوب لبنان بود، او در سیاست دخالت نمی کرد و تنها در راه دفاع از وطن گام برمی داشت؛ برخی گروه های وابسته به جریان 14 مارس، با فرماندهی الحاج در ارتش مخالف بودند.
ابویاسرعادل عون افزود: او فردی بود که زندگی خود را در راه دفاع از میهن و مبارزه با دشمن صهیونیستی سپری کرد؛ او مخالف دخالتهای بیگانگان و در راس آنها، آمریکا در امورداخلی لبنان بود و هرگز در برابر این دخالتها تسلیم نشد.
وی درباره اینکه چه کسانی دراین ترور دست داشتند؟ تاکید کرد: الحاج فرمانده عملیاتی ارتش در اردوگاه نهرالبارد در شمال لبنان بود و موفق شد تروریستهای سلفی فتح الاسلام را سرکوب کند، بنابراین سلفی ها و گروه فتح الاسلام را نمی توان از دخالت دراین حادثه تروریستی مبرا دانست.
عضو جنبش امل لبنان و از همرزمان شهید مصطفی چمران در جبهه های جنوب لبنان در مقاومت بر ضد متجاوزان صهیونیست درباره پیامدهای این عملیات تروریستی گفت : بی شک چنین حادثه ای ممکن است انتخابات ریاست جمهوری را به تعویق اندازد.
وی تاکید کرد : آمریکا و اسرائیل هرگز خواهان ثبات و امنیت لبنان نیستند، بلکه می خواهند این کشور همیشه در هرج و مرج و بی ثباتی بماند و دولت غیر قانونی فواد سنیوره نیز به فعالیت خود ادامه دهد.
عادل عون خاطر نشان کرد: اکنون بیش از یک سال و اندی است که طایفه شیعی و مسیحی از دولت سنیوره خارج شده است و خلاء ریاست جمهوری وجود دارد؛ سیاست آمریکا این است که سنیوره اختیارات رئیس جمهوری را به دست گیرد.
مسئول دفتر جنبش امل لبنان در ایران گفت : ترور الحاج در چارچوب سیاست هدفمند آمریکا برای ایجاد هرج و مرج سازمان یافته در لبنان صورت گرفته است.
وی درباره احتمال دست داشتن رژیم صهیونیستی در این عملیات تروریستی اظهار داشت : من دست داشتن اسرائیل را در ترور الحاج بعید نمی دانم، زیرا این رژیم خواهان ارتش قدرتمند و حامی مقاومت نیست؛ بلکه خواهان وجود ارتش ضعیفی است که با مقاومت مقابله کند و قطعنامه های ظالمانه شورای امنیت مانند 1701 را اجرا کند.
عادل عون درباره اینکه آیا با این حادثه تروریستی به حل بحران انتخابات ریاست جمهوری لبنان خوش بین است؟ به مهر گفت : من هرگز خوش بین نیستم؛با این اقدام لبنان پس از دو سال همچنان در حالت رعب و و حشت از تروریسم به سر می برد و آینده لبنان با توجه به چنین اقداماتی مبهم است .
نظر شما