۲۲ آذر ۱۳۸۶، ۱۰:۲۲

مقدسات دینی، قربانی آزادی بیان غربی؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

مقدسات دینی، قربانی آزادی بیان غربی؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در هفته ای که گذشت تلاش افراطیهای یهودی برای تبدیل مسجدالاقصی به کنیسه افزایش یافت و در روز جهانی حقوق بشر تأکید تعالیم اسلام به حقوق بشر در راستای اهتمام به کرامت انسانی مورد توجه قرار گرفت، همچنین موج اهانت به ادیان الهی با تأکید کشورهای غربی بر آزادی بیان افزایش داشته است.

این موج از آنجا شکل جدی به خود گرفت که روزنامه یولند پستن دانمارک به انتشار 12 کاریکاتور اهانت‌آمیز از نبی اکرم (ص) پرداخت و در پی آن نشریات کشورهای دیگر نیز با تکیه بر آزادی بیان به توجیه آن پرداختند. اگر چه پیش از این نیز اهانت به انبیاء الهی وجود داشت، اما اقدام دانمارک خشم و غضب همه مسلمانان جهان را بر انگیخت و آنها را بسیار متأثر ساخت.

اهانت به ادیان؛ آزادی به سبک غربی

به طوری که مسلمانان طی چند روز اعتراض و تظاهرات، به خیابانها ریخته و از جوامع بین المللی خواستار جریمه و مجازات کسانی شدند که به نام آزادی بیان به انبیاء الهی و مقدسات دینی توهین و اهانت می کنند. این روند ادامه داشت تا اینکه دولت دانمارک از مسلمانان عذرخواهی کرد و به قولی مسئله ختم به خیر شد.

مسئله اهانت به انبیاء الهی به همین جا ختم نشد، بلکه پس از این واقعه و فروکش کردن خشم و غضب یک میلیارد مسلمان جهان در این خصوص، بار دیگر احزاب سیاسی دانمارک به منظور تبلیغات انتخاباتی خود از نقاشی دستی حضرت محمد (ص) استفاده کردند که باز هم با تکیه بر شعار آزادی بیان و تأکید بر 12 کاریکاتور موهن به فعالیت خود ادامه دادند و موج بیانیه ها و محکومیتها بود که از سوی مراکز دینی و مسلمانان به سوی دانمارکیها گسیل شد، اما باز هم چاره ساز اهانت به انبیا و مقدسات اسلامی و دستاویز قرار دادن آنها نبود.

اما زمانی این مسئله به وخامت می گراید که رهبران دینی نیز در این بازی مشارکت می کنند و بازوی ضد دینان افراطی می شوند و با گفتن سخنانی از آنها حمایت می کنند. به طوری که پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کاتولیکهای جهان با نقل قول خود موج اعتراض مسلمانان جهان را بر انگیخت. اگر چه بعدها خواستار گفتگو با مسلمانان و گشایش درهای صلح و آزاد اندیشی با آنها شد، اما جراحت این سخنان همچنان بر جان و دل مسلمانان نمایان است .

در پی این اهانتها و برای خاتمه دادن به بروز چنین چالشهایی، سازمانهای بین المللی چون سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان تربیت علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) از سازمان ملل متحد خواسته اند تا مصوبه ای صادر و به موجب آن کسانی را که به اسلام و مسلمانان و یا دیگر ادیان ابراهیمی توهین می کنند، جریمه و یا مجازات شوند. اما این موضوع با گذشت چند سال از بحرانی شدن کاریکاتورهای موهن هنوز در دست بررسی است و هیچ جوابی برای آن داده نشده است.

تلاش افراطیها برای تبدیل مسجدالاقصی به مکان مقدس یهودیان

دکتر حسن خاطر دبیر کل کمیته اسلامی مسیحی دفاع از قدس و مقدسات اظهار داشت: مراجع دینی یهودیان افراطی اقدامات خطرناکی را به منظور تسلط به مسجدالاقصی و تبدیل آن به کنیسه یهودیان و مکانی مقدس برای یهودیان انجام می دهند.

افراطیهای یهودی با صدور منشورهایی به صورت رسمی اعلام کردند مسجدالاقصی به مکانی مقدس برای یهودیان تبدیل شده و آنها می توانند آزادانه به آن رفت و آمد کنند . این منشور از سوی رسانه های گروهی مختلف منتشر شد. مجموعه یورشهای روزانه نیز به مسجدالاقصی که افراطیها با حمایت برخی از مقامات رسمی انجام می دهند، از دیگر فعالیتها برای یهودی سازی قدس و تبدیل مسجدالاقصی به کنیسه به شمار می رود.

دکتر حسن خاطر در مورد ادامه فعالیتهای سیاسی رژیم اشغالگر اسرائیل در اماکن مقدس مسلمانان هشدار داد و خواستار حمایت از این اقدامات خطرناک به منظور سیطره بر مسجدالاقصی و تبدیل آن به کنیسه شد. این در حالی است که فلسطینیان با هدف آبادانی و نگهداری از مسجدالاقصی در زمانی که مؤسسه اسرائیلی و پلیس در امور اوقاف دخالت می کند، فعالیت خود را آغاز کرده اند.

تلاش صهیونیستها برای قرار دادن هیکل موهوم در مسجدالاقصی محکوم است

خطیب مسجدالاقصی تلاش صهیونیستها را به منظور قرار دادن هیکل موهوم در مسجدالاقصی به شدت محکوم کرد و گفت: این امر منجر به برانگیخته شدن احساسات مسلمانان می شود چرا که مسجدالاقصی به صورت کامل به مسلمانان اختصاص دارد.

شیخ عکرمه صبری رئیس شورای عالی اسلامی و خطیب مسجدالاقصی اظهار داشت: تلاش اسرائیل به منظور ساخت 300 واحد مسکونی که روزانه مانند یک غده سرطانی استعماری توسعه می یابند، تعرض به حقوق و اراضی فلسطینیان به شمار می رود.

مؤسسه آبادانی مقدسات اسلامی الاقصی نیز طی بیانیه ای نسبت به تخریب آثار باستانی در مسجدالاقصی و از بین بردن حقایق تاریخی و جغرافیایی قدس هشدار داد و گفت: این تعرضها زیر پوشش حفاریهای باستانی به منظور یهودی سازی قدس است
این مؤسسه تأکید کرد: اطلاعات موجود طی دوره های اخیر نشان می دهد صهیونیستها سعی در از بین بردن و تخریب آثار باستانی و تاریخی این شهر دارند.

دخالت اسرائیل در بازسازی مسجدالاقصی باید متوقف شود

اداره اوقاف اسلامی فلسطین نسبت به دخالتهای خصمانه رژیم اشغالگر اسرائیل در مسجدالاقصی هشدار داد و گفت: از آنجایی که دخالت اسرائیل در راستای بازسازی مسجدالاقصی با اهداف خصمانه و تعرض به مقدسات صورت می‌گیرد، این اقدامات باید بسرعت متوقف شوند.

اداره اوقاف اسلامی قدس خواستار توقف و قطع دخالتهای پلیس اسرائیل در فعالیتهای اداره اوقاف شد و اظهار داشت: از جمله فعالیتهایی که رژیم اشغالگر اسرائیل در آن دخالت می‌کند، فعالیتهای موجود در مسجدالاقصی است که با هدف تخریب و تغییر هویت قدس صورت می‌گیرد.

شیخ عبدالعظیم سلهب رئیس شورای اداره اوقاف اسلامی قدس با اشاره به اینکه هرگونه دخالتی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل غیرقانونی است، تصریح کرد: هر گونه فعالیت اعم از نگهداری، ترمیم و بازسازی در مسجدالاقصی مخالف قوانین بین‌المللی است. مسجدالاقصی حق همه مسلمانان است و تنها حق اداره اوقاف نیست و مجاز نیست که هر کسی بخواهد به نگهداری و خدمت رسانی به مسجدالاقصی بپردازد، منع شود. اما فعالیتهای رژیم اشغالگر اسرائیل با هدف خصمانه و تعرض به مقدسات مسلمانان و تغییر قدس به عنوان پایتخت اسرائیل انجام می‌شود، از این رو مورد تحریم قرار می گیرد. 

حقوق بشر در اسلام؛ تأکید بر کرامت انسانی

از 14 قرن پیش تعالیم اسلام به حقوق کامل بشر در راستای تأکید بر کرامت انسانی تأکید دارد، چرا که حقوق بشر اصلی ثابت است که به کرامت انسان ضمن اعتراف، احترام می گذارد تا در حفظ این حقوق میان مصالح فرد و جامعه توازن ایجاد کند.

عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیر کل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) درباره "حقوق بشر در تعالیم اسلام" مقاله ای نوشت و در آن اظهار داشت: حقوق بشر موضوعی است که جوامع بین المللی به آن اهتمام می ورزند و دیدگاه‌ها و جایگاه‌های مختلفی درباره آن دارند. این مقاله به منظور تبیین جایگاه صحیح اسلام در باره این مسئله و از سوی دیگر به منظور تصحیح مفاهیم و تبیین حقایق و ویژگیهای دین اسلام نوشته شده تا منشائی برای اشاعه صلح، امنیت، آرامش، تفاهیم میان ملتها و امتها و تشریک مساعی در ساخت تمدن انسانی باشد و اسلام را با همه ویژگیهای خود به جهانیان معرفی کند.

وی در مقاله خود به تاریخچه حقوق بشر در زمینه های بین المللی اشاره کرده و یادآور شد: با رجوع به منشأ تفکر حقوق بشر می توان فهمید از قرن 17 تا امروز صدها توافقنامه بین المللی امضا شده که همه آنها اساس اسلامی دارند، تفکرات سیاسی، بین المللی و قانونی در چارچوب حقوق بشر از جوهر و مسئله انسانیت مطرح شده در اسلام سرچشمه گرفته اند، چرا که ماده اولیه حقوق بشر در اسلام از 14 قرن پیش آمده و از همه قوانین بین المللی پیشی گرفته بود.

تویجری با تأکید بر اینکه در مفهوم حقوق بشر، اسلام سعی داشت میان مصلحت فرد در نگهداری حقوق خود و میان مصلحت جامعه توازن ایجاد کند، یادآور شد: از این رو در تعالیم اسلامی بی باکانه به حقوق کامل بشر در راستای تأکید بر کرامت انسانی اعتراف می کند.

همانطور که اسلام آزادی بشر در چارچوب بندگی خدا و خارج کردن او از ظلمات به سوی نور را می خواهد، در چارچوب قوانین بین المللی نیز حقوق بشر که در عمق و جوهر تعالیم اسلام وجود دارد باید رعایت شود. چرا که اسلام در اعتراف به حقوق بشر و تشویق او بر حفظ و نگهداری این حقوق تأکید بسیاری دارد و خواستار رعایت آن است.

با توجه به اینکه اسلام دین خدا و رسالت بشر و شیوه کامل زندگی انسانی بر اساس قوانین ثابت است، اصولی برای انسان قرار داده تا از حقوق انسان و افراط و تفریط در آن محافظت و سنت الهی را حفظ کند. چرا که حق فرد و جامعه در تعالیم اسلام حق خداوند به شمار می روند؛ از این رو حفظ و نگهداری حقوق بشر بر زندگی همه انسان تأثیر به سزایی دارد. بنابراین حقوق بشر از منظر اسلام حق خدا است که باید رعایت شود. از سوی دیگر مفهوم اسلام با رعایت حقوق بشر ارتقاء می یابد و با توجه به اینکه حقوق بشر در شریعت اسلام از واجبات دینی است مسئولیتی بزرگی را به عهده فرد و جامعه می گذارد.

نقش ادیان آسمانی در برقراری صلح جهانی انکارناپذیر است

شرکت‌کنندگان در نشست "نقش ادیان در صلح جهانی" در سوریه که از سوی مؤسسه دارالفکر سوریه با همکاری مرکز فرهنگی " آموزشگاه گوته" آلمان در دمشق 17 آذرماه برگزار شد، نقش ادیان آسمانی را در برقراری صلح جهانی مورد تأکید قرار داده و گفتند: جوهر همه ادیان آسمانی ایمان به رسالت الهی است و اسلام که تجلی دو دین یهودیت و مسیحیت است بر این نکته تأکید بسیاری کرده است.
 
دکتر بوطی اندیشمند مسلمان و  محقق علوم فلسفه، جامعه‌شناسی و مشکلات تمدن به نقش دین در تثبیت صلح در جهان اشاره کرد و گفت: همه ما به خدایی واحد اعتقاد داریم. دین به وسیله انبیاء و رسولان آمده تا عدل و صلح در جهان ایجاد و برقرار شود. جایگاه صلح در قرآن کریم واضح و روشن است و هنگامی‌که از ادیان آسمانی سخن گفته می‌شود کرامت انسانی و صلح میان بشر نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

هانس کونگ از مشهورترین علمای علم الهیات و مدرس فلسفه و الهیات در دانشگاه سوربن نیز تاریخ ادیان سه گانه اسلام، مسیحیت و یهودیت را بررسی کرد و یاد آور شد: صلح بدون ادیان الهی امکانپذیر نیست. جوهر همه ادیان آسمانی ایمان به رسالت الهی است که در مسیحیت بر آن تأکید شده است. در این زمینه دین اسلام با رسالت "خدایی جز خدای یگانه نیست" حضرت محمد (ص) تجلی دینهای مسیحیت و یهودیت بوده است و قرآن کریم بر این مسئله تأکید بسیاری می‌کند.

جلوگیری از یک سخنرانی در آلمان با ادعای مبارزه با افراط گرایی

شهردار یکی از شهرهای آلمان با ادعای اینکه مراد هوفمن اندیشمند مسلمان و برجسته غربی افکار افراطی دارد، مانع از برگزاری سخنرانی وی شد .قرار بود شنبه 17 آذر ماه مراد هوفمن اندیشمند مسلمان غربی در سالن شهرداری شهر هاناو ( غرب آلمان) سخنرانی کند که از سوی شهرداری شهر به افراط گرایی متهم و از سخنرانی وی جلوگیری شد .

مراد هوفمن اظهار داشت که طی 12 سال اخیر 300 سخنرانی در آلمان و 100 سخنرانی در دانشگاهها و مراکز بین المللی داشته و تاکنون کسی وی را به آنچه که شهردار متهم کرده است، متهم نکرده بود. پیش از این نیز با عنوان " اسلام در آلمان؛ تبیین گذشته، حال و آینده" در سالن این شهر وابسته به شهردانی هاناو سخنرانی کرده بود.

پیش از شروع مراسم، نامه ای از سوی شهرداری شهر هاناو به وسیله سخنگوی شهردار به مدیر سالن رسید و طی آن وی را دارای افکار اسلامی افراطی و متناقص با قانون آلمان خواند و ادامه داد: به پلیس اطلاع داده ایم که سخنرانی وی با قانون آلمان همخوانی ندارد. مدیر سالن در پاسخ به او گفت که می تواند نام مراسم را تغییر دهد و مراسم ادامه پیدا کند، اما قبول نکرد.  

در ادامه مدیر سالن همه مسئولان هاناو و در رأس آنها شهردار این شهر را گردهم آورد و اظهار داشت که ادعا و اتهامات شهردار باطل است و از حد و مرزها تجاوز کرده است. این اقدام اسلام هراسی را در آلمان افزایش می دهد. 

مدیر سالن گفت: سخنرانی کنسل شده مراد هوفمن اوایل سال آینده در هاناو در سالن دیگر غیروابسته به شهرداری برگزار می شو،؛ چرا که همه تألیفات هوفمن درباره اسلام تأکید بر اعتدال و میانه روی در اسلام و مبارزه با خشونت در این دین است. او کتابهای بسیاری درباره اسلام تألیف کرده که از سوی منتقدان تقدیر شده است و هیچ یک او را به افراط گرایی متهم نکرده اند زیرا او میانه رو و معتدلانه برخورد کرده بود.

مراد هوفمن از دیپلماتهای سابق آلمان و از اندیشمندان برجسته غربی نیز در ادامه یادآور شد: مسلمانان آلمان خواستار از بین بردن چهره نادرست اسلام هستند و من با تألیفات و یا سخنرانیهای خود سعی در اطلاع رسانی و ارائه چهره صحیح اسلام دارم.

آثار تاریخی کشورهای اسلامی باید به مردم جهان معرفی شوند

شرکت کنندگان در کارگاه "گردشگری در کشورهای اسلامی" در تونس توسعه و تثبیت ارتباط تمدنی و فرهنگی میان کشورهای اسلامی و غیراسلامی را دارای اهمیت خوانده و گفتند: باید زمینه های معرفی آثار باستانی و تاریخی کشورهای اسلامی به مردم جهان فراهم شود تا ارتباطهای فرهنگی افزایش یابد.

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) با همکاری شورای جهانی دعوت به اسلام کارگاه " گردشگری در کشورهای اسلامی " را از 3 تا 6 دسامبر ( 12 تا 15 آذر ماه) با هدف سهیم شدن در توسعه مهارتهای گردشگری در کشورهای اسلامی، ارتقاء سطح گردشگری و جذب گردشگر در کشورهای اسلامی، توجه به آثار باستانی و تاریخی کشورهای اسلامی در تونس برگزار کرد .

طی این کارگاه محمد دیره نماینده شورای جهانی دعوت به اسلام به اهمیت گردشگری فرهنگی به منظور معرفی تمدن و فرهنگ اسلام اشاره کرد و گفت: توسعه و تثبیت ارتباط تمدنی و تنوعات فرهنگی میان کشورهای اسلامی و غیراسلامی از اهمیت برخوردار است، به همین دلیل باید از کشورهای اسلامی به منظور اطلاع رسانی فرهنگ گردشگری حمایت کرد.

وی در ادامه هدف توسعه و ترویج گردشگری در کشورهای اسلامی را تشریک مساعی در فعالیتهای اقتصادی و تثبیت ارتباط میان ملتها خواند و یادآور شد: تأکید بر تنوع تمدنها و همکاری میان کشورها مهم است و باید برنامه هایی به منظور فعال سازی تکنولوژی اطلاعات در گردشگری فرهنگی در نظر گرفت.

در این کارگاه کارشناسانی از کشورهای امارات، اردن، تونس، عربستان، بحرین، عمان، سوریه، لبنان، فلسطین، مصر، قطر، سودان، لیبی، مراکش، موریتانیا و الجزایر مشارکت داشتند.

ضرورت تأسیس مؤسسات مالی اسلامی در فرانسه مورد تأکید قرار گرفت

در پی برگزاری اولین همایش "سرمایه گذاری اسلامی " در فرانسه، شرکت کنندگان به منظور خدمت رسانی به اقلیت مسلمان کشور فرانسه و توسعه اقتصاد اسلامی، خواستار تأسیس مؤسسات مالی اسلامی با همکاری کشورهای عربی و اسلامی شدند.

دکتر صالح طیار دبیر کل اتاقهای تجاری فرانسه - عربی در اولین همایش "سرمایه گذاری اسلامی" گفت: با توجه به اینکه فرانسه بزرگترین کشور اروپایی است و بیشترین اقلیت مسلمان را داراست، خواستار ساخت مؤسسات مالی اسلامی با همکاری کشورهای اسلامی در فرانسه هستیم تا به اقلیت مسلمان این کشور خدمت رسانی شود.

وی با اشاره به اینکه این اقدام بزرگترین فعالیت اقتصادی در جهان محسوب می شود، تصریح کرد: فرانسه شریک استراتژی جهان اسلام در همه سطوح به شمار می رود، اما متأسفانه درگیریهای شدید در نظام مالی فرانسه با دیگر کشورهای اروپایی در زمینه سرمایه گذاری اسلامی به وجود آمده است. عدم وجود نظام واحد مانع از تأسیس بانک یا نظام اسلامی در فرانسه شده است، چرا که مشکلات بسیاری در نظام اسلامی کشورهای دیگر مانند بریتانیا برای بازکردن حسابهای مالی و مصارف اسلامی بوده است.

وی اهمیت سرمایه گذاری اسلامی را مانند منبعی برای تقویت اقتصاد ملی و همچنین وسیله ای برای افزایش حمایتهای مالی از اقلیت مسلمان خواند و یادآور شد: اتاقهای تجاری فرانسه - عربی با مشارکت مؤسسات بین المللی مالی اسلامی و تعدادی سرمایه گذاران در این نظام سرمایه گذاری کنند و از این فرصت برای توسعه اقتصاد اسلامی بهره مند شوند.

دبیر کل اتاقهای تجاری فرانسه - عربی در ادامه افزود: 5 میلیون مسلمان در فرانسه زندگی می کنند که 2 میلیون مسلمان خواستار خرید منزل یا توسعه فعالیتهای تجاری خود از خلال سیاستهای سرمایه گذاری اسلامی هستند. بنابراین این نظام کمک بسیاری به آنها می کند.

محتوای سخنرانیهای اسلامی باید متناسب با شرایط روز باشد

شرکت کنندگان در همایش "خطابه های اسلامی" در مکه، با تأکید بر ضرورت ایجاد شرایط مناسب به منظور جلب هرچه بهتر و بیشتر مخاطب، تأکید کردند: محتوای سخنرانیهای مذهبی باید متناسب با شرایط روز باشد .

شرکت کنندگان در همایش "خطابه های اسلامی" که شنبه 17 آذر ماه در مکه مکرمه برگزار شد، گفتگو و بررسی خطابه های اسلامی و تأثیر آن بر شنوندگان را مهم خوانده و با اشاره به اینکه باید دستاوردهای حاصل از آن فعال سازی شود، یادآور شدند: خطابه های اسلامی باید با توجه به نیازهای انسان صورت گیرد.

این گروه نگرشهای علمی در زمینه خطابه های اسلامی و توسعه و ترویج آنها را مهم برشمرده و تصریح کردند: رشد و توسعه خطابه های اسلامی از ابعاد مختلف شکل و مضمون مهم است و باید زمینه های لازم برای جهانشمول شدن و عمومیت پیدا کردن آن فراهم شود.

همچنین شرکت کنندگان در چارچوب عقاید امت اسلام و قوانین و اصول اخلاقی آن خواستار حل مشکلات امروز و در مقدمه آن جلوگیری از تفرقه میان مسلمانان شدند تا به واسطه آن از افتادن آنها در دام فتنه و انواع حوادث جلوگیری شود. طی همایش " خطابه های اسلامی" تأسیس مرکز اطلاع رسانی تخصصی به منظور نشر و اشاعه تحقیقات و بررسی نتایج این همایش مورد تأکید قرار گرفت

درخت صلح در سوریه روشن می‌شود

بزرگترین درخت صلح کشورهای اسلامی به منظور اهتمام به صلح میان ملتها و تأکید بر انسجام مسلمانان از 26 آذر تا 16 دی در سوریه روشن می‌شود.بزرگترین درخت صلح در کشورهای اسلامی چهارمین درخت بزرگ جهان با ارتفاع 40 متر و قطر 25 متر است که در شهر حماة سوریه روشن می شود.

عبدالرزاق قطینی استاندار حماة با اشاره به اینکه این درخت در نزدیکی قلعه باستانی حماة نصب می شود، گفت: دو سال متوالی است که به منظور قرار دادن این درخت مشغول ساخت و ساز بوده ایم تا مکانی برای قرار دادن آن فراهم شود، طی این سالها درخت مذکور در شهر دمشق و حمص قرار داده شده بود.
 
این درخت صلح به منظور صلح میان ملتها و به منظور شادی اعیاد دینی مسلمانان است که در این شهر نصب می شود که با چراغها، لامپهای برقی، ترکیبی از تزئینات خاص که کودکان کر و لال و ناتوان و همچنین تعدادی از زنان و شوراهای محلی تهیه کرده اند، تزئین شده است . 

درخت صلح مذکور از 17 دسامبر ( 26 آذرماه ) تا 6 ژانویه ( 16 دی ماه) به مناسبت عید قربان، بزرگترین عید مسلمانان، روشن می شود.

توسعه مسجد بزرگ مسکو؛ هدیه مسلمانان در عید قربان

توسعه مسجد بزرگ مسکو از هفته آینده آغاز می شود تا به منظور خدمت رسانی به مسلمانان و به مناسبت عید قربان به مسلمانان روسیه اهدا شود.

یوری لوجکف استاندار مسکو در این مورد گفت: توسعه نمازخانه، ساخت هتل در جوار مسجد و تأسیسات دیگر به منظور گسترش مسجد اصلی و بزرگ مسکو با هدف خدمت رسانی به مسلمانان از هفته آینده آغاز می شود.

وی با اشاره به اینکه این مجموعه های خاص برای مسلمانان است، اظهار داشت: این مجموعه ها به مناسبت عید قربان به اقلیت مسلمان این کشور هدیه داده می شود و هدف از این طرحها را حمایت از مسلمانان، انسجام و وحدت در جامعه روسیه است.

شیخ راوی عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه نیز تصریح کرد: این فرصتی غنیمت برای مسلمانان به شمار می رود که مسجد جامع مسکو توسعه می یابد. از سوی دیگر مشارکت 26 هزار زائر برای به جا آوردن مناسک حج امسال در تاریخ روسیه بی سابقه است که بیشترین رقم 6 هزار نفر بوده است.

تأثیر اسلام در بیداری مسلمانان در اوکراین بررسی می‌شود

سلسله سخنرانیهای اسلامی طی یک هفته با هدف معرفی اسلام و تأثیر آن در بیداری مسلمانان در دانشگاههای کیف اوکراین برگزار می‌شود. اتحادیه سازمانهای اجتماعی الرائد اوکراین سلسله سخنرانیهایی را در دانشگاههای کیف اوکراین برگزار می‌کند تا ارزشهای و مبانی واقعی دین اسلام و فرهنگ و تمدن اسلامی را به جوانان و فرهیختگان این کشور معرفی کند.

با توجه به درخواست دانشجویان مطالعات شرق‌شناسی و فرهنگ شرقی این سخنرانیها طی یک هفته در این کشور برگزار می‌شوند. این سخنرانیها که از پنج شنبه 8 آذر ماه آغاز شده‌اند تا 14 آذرماه ادامه دارند. سلسله سخنرانیهای فوق به زبان روسی بوده و برخی از ویژگیها، اصول رفتاری و اخلاقی اعراب جاهلی و تأثیری را که اسلام بر آنها گذاشته‌اند، به تصویر می‌کشد.

از موضوعات مورد بررسی در این سلسله سخنرانیهای دینی چگونگی ورود اسلام به عربستان، چگونگی تأثیر اسلام بر اعراب، معرفی اسلام و ویژگیهای آن، برقراری توازن میان روح و جسم در ادیان مختلف، تأثیر اسلام در بیداری مسلمانان و ساخت تمدن اصیل، حقوق زن در اسلام و مساوات بین زن و مرد از آنها به شمار می‌روند.

نقش رسانه‌ها در گسترش فرهنگ حقوق بشر بررسی می‌شود

نشست "نقش رسانه ها در اشاعه فرهنگ حقوق بشر" به منظور اهتمام به موضوع انسانیت و کرامت انسان، دو شنبه 19 آذر ماه در مصر برگزار می شود. این نشست از سوی شورای صلح خاورمیانه و حقوق بشر با همکاری دانشکده ارتباطات دانشگاه قاهره برگزار می شود.

با توجه به اینکه رسانه ها نقش مهمی در ارائه مفاهیم مختلف دارند، طی این نشست سعی می شود مقاهیم ارزشی جهان چون حقوق بشر مورد بررسی قرار گیرد . با توجه به اینکه رسانه ها نقش اساسی در اطلاع رسانی درباره حقوق بشر دارند و انسان وسیله ای برای توسعه و اهداف انسانی است و باید آزادی و کرامت او مورد توجه قرار گیرد، طی این نشست بررسی خواهد شد. 

برنامه های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به منظور حمایت از حقوق بشر و آزادی و تثبیت آنها از دیگر موضوعات مورد بررسی این نشست است.  با توجه به اینکه برخی از شهروندان نمی توانند از حقوق خود دفاع کنند، این نشست اهمیت فرهنگ سازی در مفاهیم حقوق بشر و ادغام آن در استراتژی تربیتی و توسعه آنها و دفاع از حقوق شهروندان را مورد تأکید قرار می دهد.  

همایش بین المللی "اسلام هراسی" در ترکیه برگزار شد

همایش بین المللی "اسلام هراسی" با هدف دفاع از اسلام و مبارزه با جنبشهای خصمانه با دین اسلام 8 دسامبر (17 آذرماه) در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.

اتحادیه سازمانهای توسعه جهان اسلام از برگزاری همایش بین المللی دفاع از اسلام با عنوان " اسلام هراسی" درشهر استانبول ترکیه خبر داد و اعلام کرد: این همایش با مشارکت 150 اندیشمند، عالم و نماینده از مؤسسات جامعه مدنی اسلامی از 8 ماه دسامبر ( 17 آذر ماه) در ترکیه آغاز شد.

هدف از برگزاری این همایش دفاع از اسلام، مبارزه با علل هجوم رسانه ها علیه اسلام و مسلمانان، علت اهانت به اسلام از سوی روزنامه ها و نشریات، افزایش سیاستهای خصمانه با اسلام بعد از حادثه 11 سپتمابر و ارائه راهکار برای این مشکلات به شمار می رود. توقف اسلام هراسی، تفرقه و نژاد پرستی، تبیین مفاهیم اسلام و تأسیس مرکزی برای مبارزه با این پدیده از دیگر اهداف همایش فوق است.

نشست "مهارت گفتگو و تعامل با دیگران" برگزار ‌شد

نشست "مهارت گفتگو و تعامل با دیگران" با هدف اهتمام به ابعاد مختلف مسئله گفتگو، با رعایت اصول اخلاقی و تأثیر آن در تثبیت ارزشهای اخلاقی در عربستان برگزار شد. این نشست 5 روزه از 14 آذر ماه آغاز شد. فرهنگ گفتگو و هنر تعامل و ارتباط با دیگری، اعتماد میان طرفین و تثبیت دیدگاههای آنها، گفتگو رسالت اساسی و هنری شفاهی از مباحث مورد بررسی در این نشست هستند .

امر به معروف و نهی از منکر، احترام به نظر دیگران، رعایت اصول اخلاقی و گفتگوهای هدفمند نیز طی این نشست بررسی ‌شدند. اهمیت اهتمام به رعایت ادب و اخلاق، تأکید بر فرهنگ گفتگو و اشاعه آن، ریشه‌یابی مفهوم گفتگو، تأثیر گفتگو در بیداری و اطلاع رسانی ارزشهای اخلاقی تسامح و اعتدال نیز از دیگر موضوعاتی است که طی این نشست بررسی شد.    

همایش بین‌المللی " وقف از منظر اسلام" در عربستان برگزار می‌شود

همایش بین‌المللی "وقف از منظر اسلام" با هدف بررسی مسئله وقف از منظر اسلام و جایگاه جدید وقف در تمدن اسلامی آبان ماه سال آینده برگزار می‌شود. سومین همایش بین‌المللی اوقاف باعنوان " وقف از منظر اسلام" از سوی دانشگاههای اسلامی مدینه و وزارت امور اسلامی و اوقاف عربستان برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این همایش اهمیت وقف و نقش مؤثر آن در بیداری مؤسسات اجتماعی، تحقق بیداری امت و تمدن اسلامی، وقف در سایه تمدن اسلامی و تحقق توازن میان اداره های وقف عنوان شده است. نقش دانشگاههای اسلامی در اهتمام به مسئله وقف، استفاده تجارب خارجی در اصول وقف، اداره اموال موقوفه به طرق خاص و تأسیس تجارت شرعی، محافظت از اوقاف اسلامی از افکار انحرافی ، بررسی ابعاد مختلف وقف از دیگر موضوعات مورد بررسی در این همایش به شمار می روند.

کد خبر 603637

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha