- استان: سیستان و بلوچستان
- حوزه انتخابیه: زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون
- شعار انتخاباتی: # نه به شعارهای بدون عمل # نه به طایفه گرایی
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مهدی شریفی راد یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
به صورت رسمی در دانشگاه علوم پزشکی اشتغال به کار دارم.
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم شفافیت، پیگیری نشدن مصوبات
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
کمیسیونهای تخصصی مجلس مصوبات مربوط به هر کمیسیون را پیگیری و بر حسن اجرای آن نظارت نمایند.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
از نمایندهای که اسیر تجمل گرایی شد نمیتوان توقع داشت برای مردم حوزه انتخابیه اش کاری بکند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا موجب هم افزایی و بهبود انجام امور میشود.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
غفلت نمایندگان از مسئولیت پذیری در قبال مردم باعث میشود مردمی که به آن نماینده غافل رأی دادهاند نسبت به نظام دلسرد شوند و میزان مشارکت مردم را در مراحل بعد پایین میآورد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
زندگی کردن در کنار همان مردم در حوزه انتخابیه. سعی کند که فرقی بین دورانی که نماینده نبوده و دورانی که به عنوان نماینده انتخاب شده نباشد.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
یک نماینده در مرحله اول باید بداند که نماینده مردم است نه نماینده دولت و در مصوبات مجلس مصلحت مردم را در نظر بگیرد و پیگیر مشکلات مردم خارج از قوم گرایی و تبعیض باشد.
- سوالات استانی:
*برنامه شما برای کاهش فاصله شاخصهای توسعه استان با سطح ملی چیست؟
متأسفانه استان سیستان و بلوچستان فاصله بسیار زیادی با شاخصهای توسعه نسبت به سایر استانها دارد و در سطح پایینی قرار دارد هنوز خیلی از زیرساختهای توسعه دیده نشده است. متأسفانه استان ما و بالاخص شهرهای منطقه سیستان هنوز حتی در مسیر توسعه قرار نگرفتهاند و به جای پیشرفت، پسرفت داریم.
*تدبیر شما برای توسعه بازارچههای مرزی در استان سیستان و بلوچستان چیست؟
بازارچههای مرزی باید فعال شوند و همه مردم از سود این بازارچهها منتفع شوند نه یک قشر خاصی. و درصدی از منفعت این بازارچهها صرف توسعه استان شود. با توجه به نبود کارخانجات و بیکاری تعداد زیادی از جوانان تجارت چمدانی به عنوان یک راهکار کوتاه مدت میبایست عملیاتی شود تا جوانان بیکار ما برای کارگری به یزد و کرمان و … نروند.
*سیستان و بلوچستان یکی از خشکترین استانهای کشور است. علاوه بر این، بیش از ۳۰۰ روستای استان فاقد شبکه آبرسانی هستند. برای حل این معضل چه برنامهای دارید؟
به جای هزینههای هنگفتی که برای اجرای پروژههای نیم لوله کشاورزی، طرح فساد برانگیز ۴۶۰۰۰ هکتاری لوله کشی مزارع کشاورزی سیستان، طرح تحقیقاتی پرهزینه حفر چاههای ژرف بی ثمر شد و همچنین عدم پایبندی گروه بی منطق طالبان به معاهده حقابه هیرمند، بهترین کار خرید آب از افغانستان هست. که آب شرب شهرستانهای حوزه سیستان و زاهدان تأمین شود. بایستی برنامه ریزی شود و به تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار آبرسانی از طریق لوله کشی انجام شود. دهیاریها باید مجوز ساخت و ساز ساختمانی در روستاها را صادر کنند و از پراکنده سازی تا حد امکان جلوگیری کنند. ضرورت دارد بارور سازی ابرها هم جهت این استان اجرا شود.
نظر شما