- استان: فارس
- حوزه انتخابیه: شیراز و زرقان
- شعار انتخاباتی: نیت برای خدا_خدمت برای مردم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
سیدمحمدسعادت یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
- رزومه:
نویسنده ۷ عنوان کتاب با موضوعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، حقوقی و امنیتی حفاظتی
- سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
باند بازیها، جناح بندیهایی که برای منافع ملی ارزش قائل نیستند کمرنگ بودن حضور نماینده مجلس در بین مردم و بیگانه بودن بسیاری از آنان نسبت به مسائل کلان کشور و تهدیدات بالقوه موجود بخشی نگری و بی توجهی به حل مسائل ملی نگاه کوتاه مدت به طرحهای زود بازده و…
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
منع نمایندگان یا محدود کردن آنان نسبت به نگاه جناحی به متخلفین به منظور پرهیز از دوگانگی برخوردها
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
قطعاً تجمل گرایی مسؤولان به ویژه نمایندگان در وضعیت فعلی کشور که بسیاری از مردم عزیز و همراه با نظام دچار مشکلات اقتصادی هستند، میتواند بدبینی آنان نسبت به اصل حاکمیت را دوچندان کند اقدامات بازدارنده باید در زمان تأیید صلاحیتها صورت پذیرد تا از ورود افراد دنیا طلب جلوگیری شود. چرا نسبت به حجم تبلیغات خارج از عرف بسیاری از کاندیداها هیچ برخورد حاکمیتی صورت نمیپذیرد؟!!! مجلس چه چیزی دارد که یک کاندید میلیاردها برای ورود به آن هزینه میکند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همراهی و همکاری نباید در جهت منافع یک جریان یا یک جناح خاص باشد بلکه باید در جهت منافع ملی صورت پذیرد چرا ما در پیشگیری از کشف حجاب موفق نبودیم؟!!! چون که نتوانستیم حجاب را آنطور که بایسته جامعه ما است تبیین کنیم؟ چرا یک مرتبه یکی از مسئولین ما در سخنرانیها و نشستهای فرهنگی نز خانمهایی که اعتقادی به حجاب نداشتند و فقط به احترام قانون یک روسری هرچند نا زیبا میپوشیدند، تشکر و قدر دانی نکردند.؟!!! چرا نسبت به مدیران مدارس دخترانه که خود به صورت وضعیتی غیر اسلامی در محیط مدارس و دانشگاهها وارد میشدند تذکر نداد و…
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
نماینده باید سازو کاری تعریف کند که بتواند صدای موکلان خود را بشنود و در جاهایی که مشکل مربوط به عموم جامعه است با قدرت پیگیری کند نه اینکه پیگیر مشکلات شخصی اطرافیان خود باشد
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
نماینده فقط نماینده کسانی که به او رأی داده اند و برایش تبلیغ کرده اند نیست بلکه نماینده همه مردم شریف ایران اعم از همه اقوام و مذاهب میباشد. اگر با این نگاه پیگیر مسائل باشد مردم هم قدردان او خواهند بود.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
با نگاه ملی وارد عرصه انتخابات شده ام چون اعتقاد دارم بسیاری از مسائل و مشکلات منطقهای و محلی میتواند زاییده مسائل ملی باشد. مثل حضور مخاطره آمیز اتباع بیگانه در کشور. بی توجهی و کم توجهی به فرایند تدوین در پاسخ به سوال قبل به آن اشاره شد. پایان نامهها و رسالههای دکتری
- سوالات استانی:
* فارس از جمله استانهای دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و… از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این
معضل چه برنامهای دارید؟
مدیریت آب از مهمترین مسائلی است که با توجه به اینکه عمده مصرف آب در بخش کشاورزی مصرف میشود با ید توسط وزارت کشاورزی صورت پذیرد تخریب چاههای غیر مجاز نمیتواند یک راه حل مکفی باشد بلکه باید با عوامل آن نیز برخورد جدی صورت گیرد و تعیین مجازاتهای قانونی بازدارنده باید در دستور کار مجلس قرار گیرد. هرچند که زمینه استفاده عموم مردم از طبیعت یک امر ضروری است اما ایجاد باغ شهرهای بی حد و حصر یک معضل جدی برای استفاده غیر اصولی در مصرف آب است این باغ شهرها علاوه بر نیاز به آب برای آبیاری درختان، همیشه مقدار قابل توجهی آب نیز در منابع و مخزنها و استخرهای آن ذخیره است در نظر گرفتن مجازات قانونی برای منازل لاکچری که داری استخرهای آنچنانی است و هر کدام مقادیر قابل توجهی آب شرب را به هدر میدهد. اینکه یک جریمه مالی ناچیز برای این دسته از افراد در نظر گرفته شود کافی نیست. تبدیل آبیاری سنتی و غرق آبی در بخش کشاورزی به آبیاری متناسب با علم روز جلوگیری از کاشت میوههایی که نیاز به مصرف آب زیاد دارد، ما اگر میوه را از خارج وارد کنیم بهتر از این است که در آینده نه چندان دور مجبور به واردات آب باشیم.
* کوه خواری و جاده سازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواریها و تغییر کاربریها است ب رای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟
اگر استفاده از بخشی از کوه برای جاده سازی برای استفاده عام باشد که لاجرم باید از آن حمایت کرد اما اگر افرادی سود جو که در زمانی دارای زمین بوده اند و اکنون با پررویی تما م در حال اضافه کردن مرموزانه منابع طبیعی به زمین خود هستند باید به شدت با آن برخورد کرد. چرا یک مالک زمین هزار متری اکنون مالک هزاران متر شده است آیا غیر از این است که هر چند روز یک بار مقداری از منابع طبیعی را به زمین خود افزوده است؟!!! ما کمبود قانون نداریم ما ضعف در اجرای قانون داریم. ان روزهایی که در حال تضعیف اقتدار پلیس ما بودند مشغول زمینه سازی برای تسهیل در اینگونه معضلات بودند. باید به عنوان منابع طبیعی ثبت گردد که کسی نتواند به خود اجازه بدهد به منابع طبیعی که عمومی هست دست درازی کند
* فارس از جمله کانونهای گردشگری ایران محسوب میشود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامهای دارید؟
در این زمینه کارهای خوبی صورت گرفته است اما کافی نیست برای مثال چرا نظام اداری و قضائی ما نتوانست جلوی تخلف یک آدم نادان که برج سفید را در در سایه ارگ کریم خان بنا کرد بگیرد. آیا این برج یک روزه یا یک ماهه ساخته شد و کسی متوجه آن نشد. برای دسترسی راحت تر به ابنیه تاریخی باید سرمایه گذاری بیشتری صورت پذیرد.
نظر شما