۲۳ آذر ۱۳۸۶، ۱۰:۲۸

زالی خبر داد:

طرح دو فرضیه علمی در تولید نای مصنوعی توسط محققان ایرانی

طرح دو فرضیه علمی در تولید نای مصنوعی توسط محققان ایرانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از مطرح شدن دو فرضیه جدید علمی در زمینه مهندسی بافت در ساخت نای و نایچه مصنوعی خبر داد و گفت: این یافته کمک کرده است که دو یافته علمی در زمینه مهندسی بافت مطرح شود که می توان از آن به عنوان یک تحول بنیادین در این عرصه از آن نام برد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا زالی روز گذشته در نشست خبری تولید نخستین نایچه مصنوعی به کمک مهندسی بافت با اشاره به دانش بومی ساخت نای و نایچه مصنوعی در ایران گفت : این پروژه از سخت ترین بخش های ساخت یک عضو بوده است زیرا تولید غضروف نای به همان شکل بسیار عمل پیچیده ای است.

زالی گفت: نای با توجه به اینکه یک مجرای ساده فیزیکی نیست و از پوشش داخلی ترد و بسیار پیچیده ای تشکیل شده است، ساخت آن به صورت مصنوعی نیز تکنیک ویژه ای می طلبد که خوشبختانه محققان این مرکز توانسته اند به این تکنیک دست پیدا کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: نسج نای بسیار آسیب پذیر است و عروق آن به سرعت دچار آسیب دیدگی می شود. بیمارانی که به صورت دائم از لوله تنفسی استفاده کرده باشند در این ناحیه دچار آسیب جدی می شوند و تنگی مجرای تنفسی پیدا می کنند.

وی گفت : مهندسی بافت توانسته است این مشکل را با ساخت نای و نایچه مصنوعی حل کند و محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توانستند بافت نای و غضروفی آن را باز تولید کنند.

زالی اضافه کرد: فرآیند ایجاد نای مصنوعی با استفاده از مهندسی بافت دارای چند مرحله ای که با توجه به مدت زمان زیادی که به طول انجامیده است سرآغاز یک حرکت جدید در مهندسی بافت خواهد بود. 

به گزارش مهر، نخستین نای و نایچه مصنوعی به کمک مهندسی بافت از سوی محققان ایرانی در مرکز آموزشی و درمانی تحقیقاتی دکتر مسیح دانشوری و پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی و مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی و مهندسی بافت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طراحی و ساخته شده است.

کد خبر 604165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha