خبرگزاری مهر -گروه استانها، تاریخ سیاسی کشورها نشان داده حیات و سربلندی و عزت یک ملت در دست خود آن ملت است و اگر آنها خواهان چنین عزت و سربلندی هستند باید در اموری که به کشور مربوط میشود، اراده ملی و روح جمعی خود را به نمایش بگذارند.
بیشک انتخابات تجلیگاه ظهور این اراده جمعی است و یکی از فصول مهم میثاق ملی ما یعنی قانون اساسی نیز "انتخابات" است که ما را به حضور در آن ملزم میکند.
در اصل ششم فصل اول قانون اساسی آمده است: "در جمهوری اسلامی، امور کشور باید به اتکا آرای عمومی اداره شود از راه انتخابات، مثل انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر آنها".
بهار رأی اولیها در انتخابات ۱۴۰۲ طراوتی از نوع شور و اشتیاق حضور را به همراه دارد تا با انتخابی نو و آگاهانه سرنوشتی درخشان را برای خود و دیگر هموطنان رقم بزنند.
نخستین مهر حضور در بهار ۱۴۰۲ برای رأی اولیها ثبت میشود و این حضور نه تنها در ذهن تک تک آنان برای همیشه ماندگار خواهد ماند بلکه نتیجه و ثمره این انتخاب نو دورهای چهار ساله را در تاریخ ایران اسلامی ثبت و ضبط خواهد کرد.
البته که انتخاب، همیشه اقدامی مهم و تأثیر گذار در زندگی افراد است، اما مشارکت در انتخابات و حماسه حضور برای فردی که تازه به بلوغ سیاسی رسیده بسیار مهم و گرامی است چراکه جوانانی با افکار نو و تازه در جشن سیاسی انتخابات حاضر میشوند تا مهر حضور و توجه به ارکان کشور را برای نخستین بار در زندگی خود به ثبت برسانند.
در تمامی انتخابات واژهای بهعنوان رأی اولی وجود دارد که این کلمه پرمحتوا توأم با طراوت، تازگی و امید و انرژی است که این افراد همین مفاهیم را با حضور پررنگ خود به صندوقهای رأی روانه میکنند و شاید همین دلیل است که هر انتخابی را رنگی نو و تازه میبخشد.
مردمان ایران اسلامی در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دعوت به انتخابات را بر اساس وظیفه شرعی و دینی خود لبیک گفتهاند و بارها در این صحنه، حمایت از انقلاب اسلامی و آرمانهای آن را اثبات کردهاند.
ما شهید دادیم، زحمت کشیدیم، نباید نسبت به سرنوشت کشور بیتفاوت باشیم
به سراغ یکی از شعبات اخذ رأی میرویم تا با رأی اولیهای انتخابات ۱۴۰۲ گپ و گفتی داشته باشیم؛ یکی از رأی اولیهای تبریزی به خبرنگار مهر میگوید: من رأی دادم چراکه آینده کشور برایم مهم است، ما شهید دادیم، زحمت کشیدیم، نباید نسبت به سرنوشت کشور بیتفاوت باشیم.
او خاطرنشان میکند: به همه جوانان توصیه میکنم رأی بدهند رأی ما بسیار مهم و باید در سرنوشت خود شریک باشیم و اجازه ندهیم دشمنان دخالت کنند.
از نمایندگان مجلس میخواهیم به فکر ما جوانان و نوجوانان باشند.
دختر ۱۹ ساله تبریزی که امسال رأی اولی است نیز ادامه میدهد: من اولین رایام را به داخل صندوق انداختم، خوشحال هستم و از نمایندگان مجلس میخواهم به فکر ما جوانان و نوجوانان باشند.
او میافزاید: من اولین رایم را به آقا امام زمان (عج) و رهبر عزیزم و شهید سردار سلیمانی تقدیم میکنم.
یکیدیگر از رأی اولیها که مشغول نوشتن نام نمایندگان مورد نظر خود است نیز به خبرنگار مهر میگوید: امسال رأی اولی هستم و با مشورت با بزرگان و صاحب نظران نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کردم و رأی خود را داخل صندوق میاندازم.
او ادامه میدهد: جوانان و نوجوانان مشکلات بسیاری دارند و از کسانی که روی کار میآیند تقاضا میکنم فکری به حال مشکلات این مردم بکنند.
یکی دیگر از دختران رأی اولی تبریز نیز میگوید: رأی اولی بودن حس و حال عجیبی است و ما دو رسالت داریم که اولی حق رأی و دومی تحقیق است که باید تحقیق کرده و به افراد صالح رأی دهیم و این شیرینی خاصی دارد علاوه بر خود در سرنوشت ۸۵ میلیون ایرانی سهیم باشیم.
۱۵۸ هزار و ۴۹۹ رأی اولی در آذربایجان شرقی وجود دارد
حسن حقیقیان، دبیر ستاد انتخابات آذربایجان شرقی نیز در این خصوص میافزاید: افراد حائز شرایط اخذ رأی در استان که بالای ۱۸ سال تمام هستند، سه میلیون و سه هزار و دو نفر بوده و مجموع رأی اولیهای استان نیز ۱۵۸ هزار و ۴۹۹ نفر است.
او ادامه میدهد: تمامی افرادی که متولد ۱۱ اسفند ۱۳۸۴ به قبل هستند میتوانند در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان شرکت کنند.
جهان منتظر خلق حماسهای دیگر از طرف مردم ایران باشند، چون مردم ایران آموختهاند در همه صحنهها حضوری فعال و آگاهانه داشته باشند.
مخالفان و دشمنان، مغموم از شکستهای پیاپی در مقابل جبهه مقاومت و ناامید از اجرای نقشههای شوم خود در ماههای اخیر به تکاپو برای مسموم جلوه دادن فضای انتخابات هستند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند و با هیاهوی تبلیغاتی خواهان تزلزل در اراده مردم هستند. اما به تاکید رهبر معظم انقلاب " هر کس ایران عزیز، امنیت میهن و آبروی وطن را دوست دارد و در پی حل مشکلات است باید پای صندوق رأی حضور یابد تا عزم و اقتدار ملی ایرانیان بار دیگر به منصه ظهور برسد.
نظر شما