به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "هینا جیلانی" از دادستانان برجسته پاکستانی که نمایندگی ویژه سازمان ملل را در امور حقوق بشر پاکستان برعهده دارد، دیشب طی سخنانی در کنگره آمریکا گفت: هیچ دلیلی برای نظارت بر انتخابات وجود ندارد چرا که تقلب قبلاً اتفاق افتاده است.
وی این سخنان را در پاسخ به نمایندگان کنگره که جویای نظر وی درباره اعزام ناظر برای نظارت بر انتخابات پارلمانی 18 دی پاکستان شده بودند، بیان کرد. جیلانی که خود از مؤسسان کمیسیون حقوق بشر پاکستان است، "پرویز مشرف"، رئیس جمهور را به از بین بردن نهادهایی از قبیل قوه قضائیه و مطبوعات متهم کرد و گفت: آزادی اجتماعات و آزادی بیان به کلی محدود شده است. در چنین شرایطی انتخابات 8 ژانویه اعتبار بسیار کمی خواهد داشت.
وی افزود: طبق قانون اساسی پاکستان، قوه قضاییه بر انتخابات نظارت می کند. قوه قضاییه ای که از اعتماد مردم برخوردار نباشد و اعتبار نداشته باشد، چگونه انتخابات تحت نظارت آن می تواند معتبر باشد؟
دو تن از نمایندگان کنگره آمریکا قبل از سخنان جیلانی گفته بودند در نظر دارند سفر به پاکستان برای نظارت بر انتخابات را بررسی کنند، اما نمایندگان دیگر درباره انجام چنین سفری به این دلیل که نشانه تلویحی تایید روند انتخابات است، ابراز تردید کردند.
مشرف در روز سوم نوامبر با این استدلال که خطر تروریسم در کشور به سطح بالایی رسیده، اقدام به اعلام وضعیت فوق العاده، تعلیق قانون اساسی و برکناری رئیس و تعدادی از قضات بلندپایه دادگاه عالی کشور کرد. علاوه براین، هزاران نفر از وکلا و مخالفان دولت دستگیر و رسانه ها از انتشار مطالب انتقادی از مشرف و دولت منع شدند.
مشرف قول داده فردا(شنبه) وضع فوق العاده را لغو و قانون اساسی را احیا کند. اکثر دستگیرشدگان نیز آزاد شده اند اما تعدادی از قضات و وکلای بلندپایه از جمله رئیس دادگاه عالی همچنان زندانی هستند. مخالفان می گویند مشرف از بیم اینکه دادگاه عالی، انتخاب دوباره وی را به سمت ریاست جمهوری برای دور دوم تایید نکند، اقدام به اخراج قضات و وکلای این دادگاه کرد.
نظر شما