۲۴ آذر ۱۳۸۶، ۹:۳۰

حضور پرشور مسلمانان در مساجد اروپا

حضور پرشور مسلمانان در مساجد اروپا

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: روند خالی ماندن کلیساهای اروپا بویژه کلیساهای جامع اروپای غربی که در عین الهام‌بخش بودن خالی مانده‌اند امری غیرقابل انکار است. اما در مقابل افزایش جمعیت مسلمانان اروپا به افزایش روند ساخت و ساز مسجد منتهی شده که تنها یک حقیقت را بازگو می‌کند و آن رونق دین اسلام در کشورهای اروپایی است.

اروپای غربی بسرعت روند سکولار شدن را درپیش گرفته و دراین عرصه گوی سبقت را از ایالات متحده نیز ربوده است.

تحقیقات نشان می‌دهند که کمتر از 20 درصد از مردم اروپای غربی یک بار یا دوبار در ماه به کلیسا می‌روند و در امریکا 43 درصد  مردم به طور مرتب در این نیایشگاههای مسیحی حاضر می‌شوند.

درشرایطی که مسلمانان 5 درصد از جمعیت 425 میلیون اروپا را  تشکیل داده‌اند اسلام را می‌توان به دینی تشبیه کرد که از سریعترین میزان رشد برخوردار است و پیروان آن روز به روز به دنبال مطالعه حقایق اسلامی بیشتر می‌شوند.

جورج کاری روحانی بازنشسته کلیسای انگلیکن، بزرگترین فرقه مسیحیت در بریتانیا کلیسای خود را به پیرزن علیلی تشبیه کرده که مدام زیر لب غرولند کرده و همواره نادیده گرفته می‌شود.

براساس تحقیقات اخیر بخش قابل‌توجهی از مسیحیان بریتانیا از حقیقت داستان کریسمس مطلع نیستند و 27 درصد از بزرگسالان نمی‌دانند که محل تولد مسیح شهر بیت‌الحم بوده است. نیمکتهای خالی بسیاری از کلیساهای اروپا باعث شده آنها به اقامتگاه یا دفاتر تجاری تبدیل شوند.

گرت مک لنان سخنگوی کلیسای انگلیکن اظهار داشت که تغییر جمعیت در بخشهایی از اسکاتلند بویژه در مناطق روستایی به کاهش جمعیت در کلیساها و سرانجام فروش ساختمان کلیسا منتهی می‌شود. این در شرایطی است که در کشورهایی چون ایرلند که اکثریت جمعیت را کاتولیکها تشکیل داده‌اند 60 درصد از مردم اظهار می‌دارند که به صورت مرتب در مراسم نیایشی کلیسا شرکت می‌کنند.

در بخشهایی از کشورهای اروپای غربی مسیحیان حاضر در کلیسا را مهاجران اروپای شرقی تشکیل داده‌اند و اقلیتهای قومی بویژه سیاهپوستان پنطیکاستی به افزایش جمعیت کلیسا در شهرهای بسیاری کمک کرده‌اند.

داگلاس موری مدیر مرکز انسجام اجتماعی گفت: مهاجرت مهاجران لهستان و سایرکارگران بریتانیا که از قومیتهای مختلف تشکیل شده‌اند باعث شده تا جمعیت مسیحیان حاضر در کلیسا افزایش یابد اما جمعیت بریتانیایی‌هایی که به کلیسا می‌روند کاهش چشمگیری یافته است.

براساس گزارش مؤسسه تحقیقات مسیحی مستقر در لندن، می‌توان بریتانیا را سکولارترین کشور اروپا دانست که تنها 3/6 درصد جمعیت آن یک بار یا بیشتر طی ماه در مراسم دینی کلیسا شرکت می‌کنند و انتظار می‌رود که این میزان تا سال 2040 به دو درصد کاهش یابد.

در مقابل، براساس گزارش سازمان تحقیقات پیو، مسلمانان 3 درصد از جمیعت بریتانیا را تشکیل داده‌اند اما تعداد مسلمانانی که مرتب به مسجد می‌روند بسیاری بیشتر از تعداد مسیحیانی است که به کلیسا می‌روند.

تحقیقی که سال 2005 انجام شده نشان می‌دهد که 80 درصد از مسلمانان لندن به طور مرتب در کلیسا حاضر می‌شوند. رشد جمعیت مسلمانان در سراسر اروپا باعث شده بسیاری از مسیحیان این امررا زیر سوال ببرند که آیا مسیحیت می‌تواند بنیاد اجتماعی کارآمدی تلقی شود یا خیر.

با تمام این اوصاف فصل کریسمس را می‌توان زمانی دانست که کلیساهای اروپا بار دیگر با جمعیت مسیحیان رو به رو شده و نیمکتهای آن خالی نمی‌ماند، اما پایان فصل کریسمس اوضاع را به شرایط گذشته بازگردانده و جمیعت کم کلیساها سرانجام به فروخته شدن ساختمان آنها منتهی می‌شود.

کد خبر 604434

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha