۱۵ اسفند ۱۴۰۲، ۱۱:۴۳

اکبری:

حفظ پوشش گیاهی مهم تر از کاشت درخت است

حفظ پوشش گیاهی مهم تر از کاشت درخت است

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کاشت درخت مهم است اما مهم تر از آن، حفظ پوشش گیاهی موجود است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن اکبری افزود: در سنت‌های ما بر مساله درختکاری و احترام به درخت به صورت جدی تاکید شده است و ما یکی از کشورهایی هستیم که بیشترین درختان کهنسال را در طبیعت خود داریم.

وی با اشاره به اینکه درختان کهنسال در حقیقت ژن‌های مقتدری هستند که توانسته‌اند تغییرات مختلف محیطی اقلیمی را طی سالیان سال پشت سر بگذارند و اسطوره صبر و استقامت باشند، ادامه داد: ما در سنت‌های خود توجه ویژه‌ای به این درختان داشته‌ایم و برای برخی از آنها ارزش و حرمت خاصی قائل هستیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: کم آبی، کم بارشی، افزایش دما و تخریب‌های وارد شده بر زیستگاه‌های جنگلی، بخش‌هایی از جنگل‌های مهم کشور را دچار مشکل کرده است و در حقیقت ما کار را برای خود سخت کرده‌ایم.

اکبری با تاکید بر اینکه حفاظت از پوشش گیاهی موجود در کشور باید در اولویت قرار گیرد، ادامه داد: کاشت درخت مهم است اما مهم‌تر از آن حفظ پوشش گیاهی موجود است و به همین دلیل در روایت‌های متعدد پیامبر اکرم (ص) برنگهداری درخت تاکید داشتند.

وی اضافه کرد: نه فقط درختان به تنهایی، بلکه درختچه‌ها و بوته‌هایی که در جای جای مختلف کشور هستند و پوشش گیاهی این سرزمین را تشکیل می‌دهند، بستر حفظ طبیعت کشور هستند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یک بوته در یک منطقه بیابانی می‌تواند از بحران گرد و غبار جلوگیری کند همچنین در نفوذ دادن آب، در تلطیف هوا و بسیاری از مسائل کمک کند و ما نباید به کارکردهای اکولوژیک درخت بی توجه باشیم.

اکبری افزود: لازم است تلاش کنیم تا در این شرایط کنونی که معدن کاری‌ها، ایجاد جاده‌های دسترسی، اتوبان‌ها، توسعه شهری و بسیاری دیگر از موارد که موجب تخریب و از بین بردن بوته‌ها، درختچه‌ها و درختان می‌شود، کاسته شود.

وی تاکید کرد: ما حتی در شرایطی که ممکن است برای ساخت یک سد، درخت‌های چندین ساله را از بین ببریم باید همت خود را در حفظ پوشش گیاهی به کار بگیریم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه درختی که به صورت طبیعی رشد کرده و جنگل‌های طبیعی با درختی که ما می‌کاریم و جنگل‌های دست کاشت اصلاً قابل مقایسه نیست، افزود: درختی که در شرایط طبیعی به وجود آمده، ساخته دست خداوند است و با اجزای دیگر طبیعت در طول زمان تکامل پیدا کرده و ارزش بسیار بیشتری دارد.

اکبری بیان داشت: امیدوارم روزی برسد که تمام کسانی که تصمیم ساز و مجری طرح‌های عمرانی هستند تلاش کنند اما شده یک بوته کمتر و یا یک درخت کمتر آسیب ببیند. که این کار بسیار ارزشمند است.

وی افزود: گاهی گونه‌هایی را می‌کاریم که آفت و بلای جان ما می‌شوند. قطعاً توصیه‌های دستگاه‌های متولی و متخصص این موضوع می‌تواند بسیار کارساز باشد. درخت باید در جای مناسب خود کاشته شود. اگر جنگل در جایی ایجاد شود که دائماً نیاز به آبیاری داشته باشد، اتفاق مثبتی رقم نخورده است به استثنا فضاهای سبزی که در شهرها و در محدوده‌های صنعتی ایجاد می‌کنیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توسعه درختکاری و هر گونه برنامه‌ای که در توسعه پوشش گیاهی داریم باید با توجه به مدیریت مصرف آب باشد ما در حوزه آب بدهکاری اکولوژیکی بالایی داریم و همین فرونشست‌هایی که در حال وقوع است، چک‌های برگشتی طبیعت است.

اکبری اذعان داشت: بحران‌های ناشی از عدم مدیریت صحیح آب، خودشان را نشان می‌دهند. بی شک آب مهم‌ترین قربانی طبیعت در فرایند توسعه در ایران بوده است و ما نباید اجازه دهیم بیش از این منابع آبی کشور دچار آسیب شود، چرا که حیات پوشش گیاهی، طبیعت و در نهایت خود انسان با مشکل جدی مواجه می‌شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: باید بدانیم پوشش گیاهی هرچند ضعیف موجود در مناطق بیابانی لازمه تعادل طبیعت است و مهمترین راهکار مقابله با پدیده گردو غبار، حفظ پوشش گیاهی است و اگر همین پوشش گیاهی ضعیف دشت‌ها، بیابان‌ها، اطراف تالاب‌ها از بین برود ما قطعاً با پدیده گرد و غبار در سطح وسیع مواجه خواهیم شد.

اکبری گفت: امروزه معضل اصلی آلودگی هوای ما، بحث ذرات زیر دو و نیم میکرون است که بسیار خطرناک‌اند. به اندازه‌ای کوچک هستند که بدن ما هیچ مکانیسمی برای مقابله با آنها ندارد و به راحتی از کیسه‌های هوایی عبور می‌کنند، جذب خون می‌شوند و می‌توانند منشأ بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج برای ما باشند.

وی تاکید داشت: بهترین، مؤثرترین و ارزان‌ترین راهکار برای اینکه هم بتوانیم CO۲ هوا را جذب کنیم، هم هوا را تلطیف کنیم و هم پیشگیری کنیم از ایجاد کانون‌های گرد و غبار، حفظ پوشش گیاهی و ایجاد پوشش گیاهی در محدوده‌های آسیب دیده و احیای آنها است.

کد خبر 6046746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha