۲۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۷:۵۷

محمد آفریده:

دستیابی به جایگاه واقعی زن در سینما نیازمند تلاش مضاعف است

دستیابی به جایگاه واقعی زن در سینما نیازمند تلاش مضاعف است

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: دستیابی به جایگاه واقعی زن در سینما نیازمند تلاش مضاعف است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد آفریده بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: انقلاب اسلامی فضاهای جدیدی را در جامعه ایرانی فراهم کرد که یکی از آنها حضور مثبت و مناسب زن در نقش های راستین خود در زندگی امروزی است.

مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی افزود: تا قبل از این جریان زن نقش کالا و ابزار را داشت ولی انقلاب اسلامی زن را به معانی لطیف و ویژه گی های اسلامی- ایرانی او نزدیک کرد.

وی افزود: امروز زنان ما همگام با مردان در عرصه های مهم و موثر جامعه حضور فعال و چشمگیری دارند که سینما بخشی از همین حضور است البته در سینمای بعد از انقلاب نقش ها ملموس تر شد ولی رسیدن به جایگاه درست زن، زنی که اسلامی - ایرانی و طبق الگو های فرهنگی - دینی باشد نیاز به تلاش مضاعف و همه جانبه دارد به اعتقاد من باید فضا را برای حضور زنان هنرمند فراهم کنیم.

آفریده تصریح کرد: البته لازم است توجه و تذکر بدهم به همان اندازه و میزان که در شرایط جدید و عصر جدید وارد می شویم و ارتباط ها تغییر می کند و نسبت ها و الگو ها تغییر می کند یا کاملتر می شود و یا جای خود را به نوعی دیگر می دهد زنان ما باید هوشمندانه تر و حساب شده تر به بررسی ابعاد وجودی زن در جامعه شرقی، ایرانی و اسلامی بپردازند و صرف اینکه زن باید در همه عرصه های جامعه حضور داشته باشد ولی فضا و بستر مناسبی را ایجاد نکنیم برای این حضور کافی نیست.

وی ادامه داد: سینمای ما به سمت نمایش واقعی از جایگاه زن حرکت کرده و تلاش هایی هم شده ولی سینما نیازمند زمان بیشتری است و بیست و چند سال فرصت زیادی برای ما نبوده است .

وی اظهار داشت: به خاطر اینکه سینما یک پدیده جدید است و با توجه به انقلاب اسلامی و تغییرات فضاهای فرهنگی جامعه خود سینما هم در حال تجربه و شناخت خود است که در حین این بازشناسی زبان سینمایی و زیبایی شناختی انتظار داریم مقوله های مهم از جمله زن را هم بشناسیم این انتظار بزرگی است اما دور از دسترس نیست، گام هایی هم برداشته شده و چه بسا دستاورد سینما از هنرهای دیگر در این زمینه بیشتر بوده است.

آفریده خاطر نشان کرد: برگزاری جشنواره هایی مانند کوثر با هدف آسیب شناسی سینمای زن و اساساً موضوعیت زن مجموعه ای از اهداف، حرکت ها و برنامه ریزی ها را می طلبد به گونه ای که پس از جشنواره فیلم سازان در فیلم هایشان، به این مضامین بپردازند و این آورده جشنواره و به معنایی دستاورد مهم جشنواره برای فیلم سازان و دست اندرکاران باشد.

وی افزود: اما اگر پس از این جشنواره ها سینما با بضاعت خود مسیر قبلی را پیش بگیرد و جشنواره هم با تمام آرزوهایش مسیر دیگری را بپیماید خوب پاسخ مشخص است.

کد خبر 605009

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha