۱۹ اسفند ۱۴۰۲، ۲۰:۰۵

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد؛

رشد یک و ۹۵ صدم درصدی موالید در سال ۱۴۰۲

رشد یک و ۹۵ صدم درصدی موالید در سال ۱۴۰۲

بندرعباس - رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: شاخص مهم برای ما مرگ‌ومیر نوزادان و سلامت مادران است که ۱.۹۵ درصد رشد موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل داشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی جاودان عصر شنبه در مجمع سلامت استان هرمزگان که با حضور حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، کامرانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، جمعی از مسوولان استان، سازمان‌ها، گروه‌های مردم‌نهاد و مدیران استانی، در سالن همایش‌های بشارت (حوزه علمیه خواهران) برگزار شد. با اشاره به اینکه مجمع سلامت استان فرصتی برای مرور مسائل سلامت استان است گفت: شعار امسال مجمع سلامت استان، جوانی جمعیت است.

جاودان افزود: مقام معظم رهبری سلامت را جزو مسائل درجه یک کشور بیان کردند و جایگاه ویژه‌ای برای آن قائل هستند. رییس جمهور نیز هزینه در حوزه سلامت را سرمایه‌گذاری می‌دانند. همچنین وزیر بهداشت خدمت در حوزه بهداشت و درمان را از مقدس‌ترین خدمت‌ها می‌دانند. همکاری همه جانبه برای ارتقا سلامت و توانمندسازی آحاد جامعه در زمینه سلامت از سیاست‌های مورد توجه دولت‌هاست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه محققان یکی از مهم‌ترین عوامل در حوزه سرمایه اجتماعی را سلامت و بهداشت و درمان می‌دانند، اظهار کرد: سلامت در زمینه‌های مختلف بر دولت‌ها تاثیر دارد؛ چراکه محور توسعه، انسان سالم است.

جاودان گفت: در طول انقلاب اسلامی خدمات بزرگی در کشور و در هرمزگان انجام شده و پیشرفت‌های زیاد این زمینه را مرهون تلاش‌های انقلاب در حوزه سلامت مردم هستیم.

وی با بیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری بر بازسازی و تقویت شبکه بهداشت درمان است، افزود: دولت مردمی نیز در این زمینه تاکیدات ویژه‌ای داشتند و خدمات خوبی در این زمینه انجام شده است. مسوولان و مدیران ادارات استان نیز توجه ویژه‌ای به سلامت و بهداشت و درمان دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار کرد: استان هرمزگان ۱۳ شهرستان دارد و جمعیتی بیش از ۲ میلیون نفر را در خود جای می‌دهد و جزایری با فاصله از هم دارد که خدمت‌رسانی را سخت‌تر می‌کند.

وی بیان کرد: در حوزه آموزش، در بندرعباس، بندرلنگه، میناب و بستک ۹ دانشکده و مجتمع آموزش عالی سلامت داریم. سه هزار و ۶۵۰ نفر دانشجو و ۳۲۴ عضو هیئت علمی داریم و در ۵۶ کد رشته تحصیلی تربیت دانشجو را انجام می‌دهیم.

این مقام مسوول با اشاره به پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه گفت: در زمینه اعتباربخشی نیز در حوزه علوم پزشکی توانسته‌ایم کسب اعتبار کنیم. در حوزه تحقیقات مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد و آزمایشگاه‌های تحقیقات و در حوزه بهداشت خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت و … را داریم.

وی اضافه کرد: در حوزه پزشک، مراقبت سلامت، مراقب روان و … ۶هزار میلیارد ریال خدمت به مردم استان داده شده است. شاخص مهم برای ما مرگ‌ومیر نوزادان و سلامت مادران است که ۱/۹۵ درصد رشد موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: در زمینه تغذیه، کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری چالش‌هایی داریم و مردم نیاز به حمایت بیشتری دارند و امیدواریم خیرین نیز به کمک ما بیایند.

این مقام مسوول درمورد پوشش واکسیناسیون در استان عنوان کرد: یکی از مواردی که به جمع واکسن‌ها اضافه شد، واکسن پنوموک بود که با حمایت وزارت بهداشت برای اولین بار در کشور در بندرخمیر شروع شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: در زمینه سایر بیماری‌هایی که وجود دارد مواردی که هزینه سلامت را بالا می‌برد، بیماری غیرواگیر از جمله دیابت و فشارخون است. همچنین بیماری‌های قلبی عروقی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در استان است که باید به آن‌ها توجه جدی شود.

جاودان با اشاره به برنامه‌های دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان گفت: ۲۴۴ پروژه در دولت مردمی تاکنون افتتاح شده و ۱۹۸ پروژه در حال ساخت است. برنامه‌هایی که دولت در دست اجرا دارد شامل بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی است که بیش از ۸۵ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم با حمایت مسوولان در سال آینده شاهد بهره برداری آن باشیم. همچنین بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی میناب و بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره را نیز در دست ساخت داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه در زمینه کادر درمان در استان کمبود داریم، اضافه کرد: دو هزار و شش نفر مجوز استخدام داشتیم که متاسفانه این تعداد شرکت‌کننده نداشتیم و امیدواریم افراد بیشتری در آزمون‌ها شرکت کنند.

وی اظهار کرد: در زمینه اورژانس پیش‌بیمارستانی امیدواریم به زودی آمبولانس‌های جدید به ناوگان اورژانس ما اضافه شود.

جاودان ضمن تشکر از زحمات خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: خیرین در زمینه‌های مختلف مشارکت داشته‌اند و از آن‌ها می‌خواهیم که در زمینه آموزشی و خوابگاه‌های دانشجویی هم به کمک ما بیایند. امیدواریم با حمایت مسئولان و خیران بتوانیم کیفیت ارائه خدمت را باتوجه به محرومیت‌های استان بالاتر ببریم.

وی افزود: در زمینه تجهیزات اهدایی، ۲۴۸ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ از سوی خیرین به دانشگاه اهدا شده است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه ۱۳۹۳۶ زوج نابارور در استان شناسایی شده و برای درمان به سطوح بالاتر ارجاع داده شدند، عنوان کرد: بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی و تاکید مقام معظم رهبری بر جوانی جمعیت اقدامات زیادی در استان هرمزگان در این راستا انجام شده است که شامل: راه‌اندازی درمانگاه‌های ناباروری، شناسایی زوج‌های نابارور و کمک به درمان آن‌ها، آموزش فرزندآوری و ازدواج سالم و تشویق جامعه به داشتن فرزند بیشتر است.

کد خبر 6050727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha