۲۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۱۲

استاندار آذربایجان غربی:

مشکل اصلی احیای دریاچه ارومیه نوع مدیریت منابع آب است

مشکل اصلی احیای دریاچه ارومیه نوع مدیریت منابع آب است

تبریز-استاندار آذربایجان غربی گفت: مشکل اصلی احیای دریاچه ارومیه نوع مدیریت منابع آب است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان روز دوشنبه در جلسه ستاد احیای دریاچه ارومیه که در استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد، این حجم از حفر چاه در اطراف دریاچه ارومیه را بسیار بالا و قابل تأمل دانست که در سال‌های متمادی و به بهانه توسعه اراضی کشاورزی ایجاد شده و امروز تبعات منفی آن گریبان مردم و دولت را گرفته است.

وی جلوگیری و مسدودسازی چاه‌های غیرمجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را یکی از مهمترین مسئولیت‌های ستاد احیا اعلام و اضافه کرد: سوال مهم در این زمینه این است که این تعداد چاه چگونه و چه زمانی قرار است مسدود شوند؟ در حالی که حتی مسدودسازی یک حلقه چاه با انواع و اقسام مشکلات اداری، حقوقی و اجتماعی و فرهنگی مواجه می‌شود.

معتمدیان با تاکید بر اینکه حتی پر کردن یک حلقه چاه در اطراف دریاچه به راحتی اتفاق نمی‌افتد، یادآور شد: متأسفانه در این زمینه هیچ برنامه راهبردی وجود ندارد و شبانه روز شاهد بهره برداری از این چاه‌ها و برداشت آب از آنها هستیم.

وی بهترین راهکار برای اجرای طرح‌های مربوط به مسدودسازی چاه‌های اطراف دریاچه ارومیه را انتقال تصمیم گیری ها به نشست سران قوا دانست و اظهار کرد: از آنجایی که در قالب ستاد احیا مصوبات کاربردی در این زمینه اتفاق نیفتاده است، باید در نشست سران قوا و با بالاترین میزان اهرم اجرایی در این رابطه تصمیم گیری شود.

معتمدیان با بیان اینکه استان‌های آذربایجان شرقی و غربی کم آب نیستند، مشکل اصلی در زمینه احیای دریاچه ارومیه را مربوط به نوع مدیریت منابع آبی برشمرد و ادامه داد: اینکه در حوضه آبریز این دریاچه محصولات کشاورزی پرآب بر کاشته می‌شود و هنوز این روند ادامه دارد، موجب تعجب است.

به گفته وی در حال حاضر ۵۷ درصد منابع آبی آذربایجان غربی برای سه محصول سیب، یونجه و چغندر مورد استفاده قرار می‌گیرد که نشان دهنده نبود مدیریت منابع آبی در مصارف کشاورزی است و این رویه‌ها باید به سرعت تغییر یابد.

معتمدیان با اشاره به فراز و نشیب‌های فعالیت ۱۰ ساله ستاد احیای دریاچه ارومیه، یادآور شد: بر همین اساس دولت سیزدهم به دنبال مدل جدید در این ستاد رفت تا برخلاف گذشته دخالت استان‌های اطراف دریاچه در تصمیم گیری ها بیشتر شود تا بلکه در اجرای مصوبات تسریع ایجاد شود.

وی یکی از ایرادات حاصل از نوع و نحوه فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه را نبود اطلاع رسانی و شفاف سازی کامل و مشکلات ناشی از آن اعلام و اضافه کرد: در سال‌های گذشته در ساماندهی آب‌های مرزی مسائلی وجود داشت و نقدهای غیرمنصفانه را در این رابطه شاهد بودیم که دولت سیزدهم و با تدابیر ریاست جمهوری و معاونت اول بسیاری از این مسائل و مشکلات حل و فصل شد.

معتمدیان مجموع برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه را ۲۶ مورد اعلام کرد و با بیان اینکه قرار است در مرحله اول ۶ میلیون مترمکعب آب تأمین و روانه بستر دریاچه شود، گفت: این برنامه‌ها جز با همراهی مردم و مردمی سازی طرح‌ها محقق نمی‌شود و چون در سال‌های گذشته در این زمینه غفلت‌هایی صورت گرفته است، لاجرم امسال و سال‌های آینده باید بسیاری از فعالیت‌ها معطوف به مسائل نرم افزاری شود.

وی افزایش ۱۴۰ هزار هکتاری اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در حوزه استحفاظی آذربایجان غربی را نمونه‌ای از نتایج غفلت از مردمی سازی طرح‌های احیا دانست و افزود: باید باید مدیریت درست و منطق مانع از چنین توسعه‌هایی می‌شدیم.

کد خبر 6058022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهرداد آقائی IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۸
      0 0
      با سلام و احترام فراوان با لوله های با اینچ بزرگتر آب اقیانوس هند که به خلیج فارس راه داره رو باید آورد به همه جای ایران البته میشه باهاش نیروگاه الکتریکی نیز ساخت. با تشکر فراوان مهرداد آقائی