۲۶ آذر ۱۳۸۶، ۱۰:۰۱

کارشناس اقتصاد آلمانی :

ایران شریک مهم اقتصادی آلمان است/ تحریم تهران به زیان برلین است

ایران شریک مهم اقتصادی آلمان است/ تحریم تهران به زیان برلین است

مشاور اقتصادی آلمان در امور تجاری با ایران در گفتگو با یک رسانه آلمانی با تاکید بر اینکه ایران شریک اقتصادی مهم آلمان است تصریح کرد : مطمئنا خسارات ناشی از تحریم ایران برای آلمان بسیار زیاد خواهد بود.

به گزارش خبر گزاری مهر،"کارستن کایل هاک"،عضو اتحادیه حقوقدانان ایران و آلمان و مشاور اقتصادی در امور تجاری با ایران در گفتگو با شبکه "دویچه وله" آلمان درباره تاثیر تحریمهای اقتصادی ایران بر شرکتهای آلمانی اظهار داشت : من با توجه به تجربیات خود می توانم بگویم که ایران شریک مهم اقتصادی برای آلمان است؛ آلمان به طور سنتی روابط اقتصادی گسترده ای با ایران دارد.

وی در ادامه اظهار داشت : اقتصاد آلمان شدیدا وابسته به صادرات است و این کشور در مقیاسهای بین المللی در ردیف بالای صادرات به کشورهای مختلف قرار دارد . این موضوع شامل صادرات آلمان به ایران نیز می شود. مبادلات بازرگانی با ایران تا سال 2005 به عددی دو رقمی افزایش پیدا کرده بود . این میزان از حدود دو میلیارد و سیصد میلیون یورو در سال 2002 به چهار میلیارد و چهار صد میلیون یورو در سال 2005 رسید که برابر با  27/4 در صد افزایش بود، اما با توجه به تحریمهای اقتصادی ایران، این رقم اخیرا کاهش چشمگیری داشته، به طوری که در شش ماه اول  سال 2007  بر اساس آمار، این میزان حدود 18 در صد کاهش داشته است.

"کایل هاک" درباره میزان خسارت چهار میلیارد یورویی صنایع آلمان در سه سال آینده بر اثر تحریم اقتصادی ایران که نشریه اشپیگل چندی پیش به آن اشاره کرده بود؛ با تایید این مطلب خاطر نشان کرد: همانطور که در این گزارش اشاره شده مطمئنا خسارات ناشی از تحریم اقتصادی علیه ایران برای آلمان زیاد خواهد بود.

وی درادامه با اشاره به استقبال شرکتهای آلمانی ازتجارت با ایران گفت: اکثر این شرکتها با توجه به شرایط موجود و تحریمهای اقتصادی علیه ایران با احتیاط با موضوع برخورد کرده و خواهان جمع آوری اطلاعات در این زمینه هستند. آنها می خواهند بدانند که تحریم اقتصادی ایران شامل چه بخشهایی بوده و مرتبا موضوع را دنبال می کنند.

این کارشناس آلمانی در ادامه تاکید کرد : از آنجایی که ایران با توجه به جمعیت بالای آن بازار بسیار خوبی در خاورمیانه است؛ با وجود شرایط سیاسی فعلی علاقه مندی برای مبادلات با ایران برای اقتصاد آلمان مانند گذشته بسیار بالاست.

هاک درباره آینده مبادلات اقتصادی با ایران اظهار داشت : من آینده را کاملا منفی ارزیابی نمی کنم و از آنجایی که درخواست برای تجارت با ایران در آلمان زیاد است باید تا آنجایی که ممکن است این ارتباطات را زنده نگه داشت و در این زمینه نمی توان فقط به منافع کوتاه مدت چشم دوخت . باید بحران ها را پشت سرگذاشت؛ من به این مسئله امیدوار هستم.

وی در پایان درباره ادامه ارتباطات دفتر کاری خود در کیش با ایران اظهار داشت : ما می خواهیم  با وجود محدودیتهای پیش آمده مانند گذشته با ایران ارتباط داشته باشیم .

 

 

کد خبر 605899

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha