به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله حبیبالله شعبانی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه این هفته همدان با بیان اینکه یکی از شئون رعایت تقوا، حوزه اقتصادی است اظهار کرد: شناخت گناه در مسأله اقتصادی بسیار مهم است و دولت و مردم در حوزه اقتصاد وظایفی بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات اقتصادی نیاز به رشد اقتصادی و جهش در تولید هستیم و رشد هشت درصدی باید محقق شود افزود: در این میان دولت و مردم وظایفی بر عهده دارند.
امام جمعه همدان گفت: دولت مؤثر است و حاکمیت وظیفه دارد زندگی مردم را تأمین کند و حاکم اسلامی باید در حد کفاف زندگی مردم را تأمین کند و دولت باید برنامهریزی لازم را برای اقتصاد انجام دهد.
وی در ادامه به نقش مردم در این حوزه اشاره کرد و گفت: نخستین مسأله، مصرف در خانواده است، خانوادهها نیازهایی دارند که باید برآورده شود و باید کمتر نباشد و بیش از اندازه هم نباشد.
شعبانی با بیان اینکه بر اساس اعلام فائو، ۳۵ درصد محصولات کشاورزی در ایران هدر میرود تصریح کرد: این در حالی است که ما مشکلات اساسی در حوزه آب داریم و بیش از ۹۰ درصد منابع ما در حوزه کشاورزی مصرف میشود، بنابراین اگر کشاورزی ما تدبیر شود و ۱۰ درصد مصرف کشاورزی کم شود، معضل آب حل میشود.
وی با اشاره به اینکه این میزان هدررفت بر اساس آمار سازمانهای بینالمللی غذای ۱۵ تا ۱۸ میلیون نفر است ادامه داد: این محصولات وقتی میخواهد وارد چرخه مصرف شود، بخشی از آن از بین میرود بنابراین این ساختار معیوب باید اصلاح شود.
امام جمعه همدان با بیان اینکه بیشترین اسراف در مسأله میوه، نان و سبزیجات در حال انجام است خاطرنشان کرد: مسأله مصرف تنها در خانه نیست، هرچند باید مراقبت کرد اما مصرف در برخی از موارد را باید مدیریت کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین عرصههای نقش مردم به تأکید اسلام در حوزه کارآفرینی باز میگردد گفت: اسلام به تولید و کارآفرینی توصیه میکند و به حقوق بگیری و کارمندی توصیه نمیکند.
شعبانی با اشاره به اینکه توصیه اولیه این است که مردم خود به دنبال کارآفرینی و تولید ثروت باشند اظهار کرد: بستری را دولت باید فراهم کند که مردم بتوانند از دسترنج خود بهرهمند شوند در حالی که نظام آموزشی ما طوری است که تحصیل کرده دانشگاهی انتظار دارد که در ادارهای به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه امام صادق (ع) دست به تجارت زد تا خداوند او را در حال کسب ببیند افزود: خداوند به حضرت داوود میفرمایند که بنده خوبی هستی اما از بیت المال ارتزاق میکنی که پس از آن حضرت داوود به آهنگری روی میآورد.
امام جمعه با اشاره به اینکه امام علی (ع) پنج تا شغل داشته است تصریح کرد: در روایات آمده است که پیامبر و ائمه (ع) همگی شغل داشتند و کار میکردند.
وی با بیان اینکه شهرکهای صنعتی ما نیازمند نیروی کار است ادامه داد: انقلابی تنها کسی نیست که اربعین به کربلا برود، هیأتداری کند و… اگرچه این موارد بسیار مهم است اما کسی که در میدان سخت اقتصادی وارد عرصه تولید شده و کارآفرینی کرده هم انقلابی است.
شعبانی با بیان اینکه صرف عزاداری و دعا کافی نیست خاطرنشان کرد: احکام شریعت، و معارف الهی مطرح شود، از روحانیت استفاده شود چرا که برای جوانی که شبهه دارد، سینهزنی کافی نیست و باید جهاد تبیین در این مجالس انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه این مملکت، کشور امام علی (ع) است گفت: روز ۲۱ ماه مبارک رمضان که با روز طبیعت یکسان است، باید مراقبت کنیم که حرمت امام علی (ع) حفظ شود.
امام جمعه همدان با بیان اینکه چرا از دفاع از قوانین الهی تسامح میکنیم؟ خاطرنشان کرد: در حفظ حرمت ماه مبارک رمضان، از واجبات الهی تسامح میکنیم در حالی که عبور از چراغ قرمز خیلی مهم است.
وی با بیان اینکه از همه باید پرسید همه ما برای احکام الهی چه کردیم گفت: شورای امر به معروف و نهی از منکر زحمات بسیاری کشیدند اما تسامحهایی صورت گرفته که باید همگی از آن استغفار کنیم.
امام جمعه همدان با بیان اینکه یکی از مهمترین عرصههای نقش مردم به تأکید اسلام در حوزه کارآفرینی بازمیگردد گفت: اسلام به تولید و کارآفرینی توصیه میکند نه به حقوقبگیری و کارمندی.
نظر شما