به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ملک زاده رئیس بیمارستان شریعتی و وزیر اسبق بهداشت در حاشیه هفتمین همایش علمی کاربردی پزشکان عمومی سراسر کشور، ادامه داد: ویزیتی که برای پزشکان عمومی، متخصصین داخلی و سایر تخصص ها در نظر گرفته می شود رقم بسیار ناچیزی از بودجه ای است که برای سلامت اختصاص یافته است و این مسئله باعث می شود که پزشک فرصت آن را نداشته باشد تا اساسی ترین کار را که گرفتن یک تاریخچه و شرح حال بیمار است، از بیمار بپرسد.
وی گفت: این در حالی است که با یک ساعت صرف وقت برای هر بیمار ممکن است در بعضی اوقات مشکل او به طور کلی حل شود، عدم گرفتن شرح حال در اغلب اوقات کار درمان را با مشکل روبرو می کند.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: یک پزشک در سیستم بهداشت و درمان کشور، در تامین اجتماعی موظف به ویزیت 30 ، 40 و 50 بیمار می باشد که این کار نه تنها بیماران را با مشکل مواجه می کند، بلکه کاری غیر ممکن نیز به شمار می رود.
وی تصریح کرد: این مسئله باعث می شود هزینه ای را که باید به یک پزشک بپردازیم، صرف مجموعه ای از کارهایی قرار دهیم که نه تنها سودی نداشته بلکه برای بیمار ضرر نیز دارد و امیدواریم بتوانیم روزی این واقعیت را جا بیندازیم که حقی را که برای ویزیت لازم می باشد، به پزشکان پرداخت کنیم.
ملک زاده در پایان، با بیان اینکه هنوز راه زیادی را باید طی کنیم تا به یک سطح مطلوب پژوهش در کشور برسیم عنوان کرد: شیوه بودجه نویسی برای امور پژوهشی، نامطلوب است که امیدواریم این مشکل نیز برطرف شود.
نظر شما