۱۹ فروردین ۱۴۰۳، ۱۵:۲۹

گفت‌وگوی مهر؛

آموزش کلام خدا ارزشمندترین حال دنیا است

آموزش کلام خدا ارزشمندترین حال دنیا است

مشهد- یک فعال قرآنی گفت: انسانی که امید در وجودش زنده باشد همیشه باطراوت، شاداب و امیدوار به آینده است.

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: رمضان ماه ضیافت‌الله، ماه نزول قرآن و فصل جدیدی برای عبادت‌های انسان در راستای تزکیه و تهذیب است. ماهی که قرآن به عنوان نسخه شفابخش الهی برای زندگی بشر بر پیامبر اعظم (ص) نازل شد.

امام باقر (ع) در حدیثی: «لکل شیء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان؛ برای هر چیز بهاری است و بهار قرآن ماه رمضان است.» از رمضان به عنوان بهار قرآن یاد کردند تا از این ماه به عنوان آغازی برای بهره گرفتن از خوان پربرکت این کلام درس‌آموز در همه روزهای سال استفاده کنیم و قلب خود را در زلال آیات روح‌بخشش شستشو دهیم.

کلام امیرالمومنین علی (ع): «تَعَلَّمُوا اَلْقُرْآنَ فَإِنَّهُ رَبِیعُ اَلْقُلُوبِ وَ اِسْتَشْفُوا بِنُورِهِ فَإِنَّهُ شِفَاءُ اَلصُّدُورِ؛ قرآن بیاموزید زیرا قرآن بهار دلهاست و از روشنایی آن درمان خواهید زیرا درمان سینه‌هاست.» به ما نشان می‌دهد همان طوری که طبیعت در فصل بهار با رویش و سرسبزی جانی دوباره می‌گیرد، قرار گرفتن در مسیر انوار آسمانی قرآن حیات بخش روح و جان انسان‌ها است.

انس و هم‌نشینی که نیاز به تداوم دارد به گونه‌ای که مقام معظم رهبری هم ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۲ در محفل انس با قرآن کریم همزمان با اولین روز ماه مبارک رمضان فرمودند: «به نظر این حقیر، در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند؛ همه‌ی ما باید تلاوت کنیم. بنده بارها در جمع‌های مختلف گفته‌ام، هر چه می‌شود [بخوانیم]: «فَاقرَءوا ما تَیَسَّرَ مِنه»؛ بعضی‌ها روزی پنج جز می‌خوانند، بعضی‌ها روزی یک جز می‌خوانند، بعضی‌ها روزی یک حزب می‌خوانند؛ شما [اگر] نمی‌توانید، روزی یک صفحه بخوانید، روزی نیم صفحه بخوانید، [امّا] بخوانید. قرآن باید تلاوت بشود.»

«لیلا ناظمی» بانوی قرآنی قوچانی از جمله افرادی است که این توصیه‌ها را عملی کرده و انس با قرآن دستاوردهای خوبی برای او به همراه داشته است.

آموزش کلام خدا ارزشمندترین حال دنیا است

ناظمی پس از پایان تحصیلات دبیرستان در سال ۱۳۷۴ با فعالیت‌ها و برنامه‌های آموزشی کانون جوانان حسینیه و مسجد جامع قوچان آشنا می‌شود و همین حضور و آشنایی زمینه علاقه او به فعالیت‌های قرآنی را فراهم می‌کند؛ علاقه و اشتیاقی که پای او را به حوزه علمیه فاطمه‌الزهراء (سلام الله علیها) این شهر باز و طلبگی در محضر علوم دینی را آغاز می‌کند.

ناظمی که اکنون به عنوان مبلغ و مربی قرآن در مسجد باقریه، مؤسسات قرآنی و خانه‌های قرآن طاها و مهدالرضا (ع) شهرستان قوچان در حال فعالیت است در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره آغاز فعالیت‌های قرآنی خود گفت: از سال دوم طلبگی بود که تبلیغ و فعالیت‌های فرهنگی را در دو روستای شهرستان قوچان آغاز کردم.

وی افزود: در این روستاها علاوه بر آموزش احکام، روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم، حفظ قرآن را نیز به کودکان آموزش می‌دادم.

او که در سال ۱۳۸۰ موفق به اخذ مدرک سطح دو حوزه علمیه شد تصریح کرد: پس از این مرحله با استاد احمدرضا محسنی و فعالیت‌های مهدالرضا (ع) آستان قدس رضوی آشنا شدم و از همان زمان تا کنون که بیش از دو دهه می‌گذرد مشغول تدریس و آموزش قرآن به کودکان در آنجا هستم.

ناظمی که مبلغ طرح امین در مدارس قوچان نیز است، اظهار کرد: در راستای فراگرفتن بیشتر علوم قرآن از سال ۱۳۹۶ وارد مکتب نرجس (سلام الله علیها) مشهد شدم و هم اکنون مدرک سطح سه رشته تفسیر علوم قرآنی را نیز دارا هستم.

آموزش کلام خدا ارزشمندترین حال دنیا است

وی از پدر و مادر به عنوان مشوق‌های اصلی در زمینه فراگرفتن علوم قرآنی یاد کرد و افزود: خدا را برای نعمت طلبگی شاکر هستم و امیدوارم بتوانم از سربازان و شاگردان واقعی امام زمان (عج) باشم.

حال آموزش کلام خدا ارزشمندترین حال من در این دنیا است

این بانوی قرآنی با بیان اینکه انس با قرآن آرامش عجیبی را با زندگی من همراه کرده است، گفت: آموزش کلام خدا حال بسیار خوبی دارد که این ارزشمندترین حال من در این دنیا است.

ناظمی به احساس لذت خود در زمان آموزش قرآن به بچه‌ها اشاره کرد و افزود: قرآن کتاب راهنمایی است که استفاده از دستورات، برنامه‌ها و راهکارهای آن زمینه بهبود زندگی و رسیدن انسان به کمال مقصود را فراهم می‌کند.

قرآن روح انسان را از پژمردگی نجات می‌دهد

وی با بیان اینکه قرآن با آرامش بخشیدن به انسان روح او را از پژمردگی نجات می‌دهد اظهار کرد: فردی که با قرآن انس می‌گیرد هر لحظه خودش را زنده می‌کند، در روح خود می‌دمد و جانش را طراوت می‌بخشد.

این مربی قرآن ادامه داد: انس با قرآن موجب سرزندگی و سرحالی است و انسان مأنوس با کلام وحی با اندکی مصیبت همه پل‌های پشت سرش را خراب نمی‌کند و از زندگی بیزار نمی‌شود.

ناظمی با تاکید بر اینکه امید به خدا و امام زمان (عج) همیشه در قلب فرد مأنوس با قرآن کریم زنده است اظهار کرد: انسانی که امید در وجودش زنده باشد همیشه باطراوت و شاداب و امیدوار به آینده است.

تأثیر انس با قرآن را در زندگی می‌بینم

وی با بیان اینکه برای انس با قرآن باید قرائت روزانه حداقل یک آیه از آن را در برنامه زندگی خود قرار دهیم گفت: با حفظ روزانه یک آیه و تدبر در آیات قرآن کریم می‌توانیم زمینه انس با کلام خدا را در خود ایجاد کنیم که به تدریج تأثیر آن را در روح و زندگی مان شاهد خواهیم بود.

آموزش کلام خدا ارزشمندترین حال دنیا است

ناظمی با بیان اینکه ناتوانی در روخوانی و روان خوانی قرآن از هیچ کس پذیرفتنی نیست، خاطرنشان کرد: باید حفظ قرآن را از دبستان شروع و زمینه آشنایی نوجوانان با متن و ترجمه قرآن را فراهم کنیم.

همیشه قرآن همراهتان باشد

وی با تاکید بر اینکه باید با مراجعه به ترجمه‌ها و تفاسیر معنای آیات قرآن را به خوبی درک کنیم در راستای انس بیشتر با قرآن توصیه کرد: همواره یک نسخه قرآن در جیبتان داشته باشید و به محض بیکاری قرآن بخوانید.

این بانوی قرآنی با تاکید بر اینکه باید سهل انگارانه نگریستن به آیات قرآن را کنار بگذاریم، افزود: باید خود را به تدبر در قرآن عادت دهیم.

ناظمی احترام قهرمانان قرآنی و منبر گذاشتن برای قاریان قرآن را از دیگر راه‌های مؤثر در ترویج انس با قرآن بیان و تصریح کرد: آن قدر قرآن را از اول تا آخر بخوانید که ذهنتان با معارف آن آشنا شود.

وی جوانان را به حفظ آیات عزت و توحید عملی توصیه و از مسافران سرزمین وحی خواست در زمان حضور در سفر معنوی حج یک ختم قرآن داشته باشند.

کد خبر 6072468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha