به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها شب گذشته در جمع اساتید بسیجی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با بیان این مطلب افزود : امروز آنطور نیست که حوزویان، دانشگاهیان را بی دین بدانند یا دانشگاهیان نیز حوزویان را قدیمی و متحجر بخوانند بلکه امروز در ضرورت وجود این دو مجموعه هیچ تردیدی نیست و حوزویان و دانشگاهیان با یکدیگر انس دارند.
وی با بیان اینکه امروز دیگر بین حوزه و دانشگاه رقابتی وجود ندارد، گفت : مسیر فراخ و راه طولانی و فرصت کم است و اصلا جایی برای رقابت نیست. نه دانشگاهی جای حوزوی را تنگ کرده و نه حوزوی جای دانشگاهی را.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها حضور حوزویان در دانشگاهها و دانشگاهیان در حوزه را موثر و در سطحی خوب ارزیابی کرد و گفت : امروز تعامل حوزویان و دانشگاهیان در حد قابل قبولی است که البته جای ارتقا نیز دارد.
حجت الاسلام محمدیان از فعالیت بیش از 4 هزار استاد معارف در دانشگاهها خبر داد که بیشتر از حوزه های علمیه هستند و گفت: بیش از یک میلیون ساعت تدریس معارف اسلامی در دانشگاهها ارائه می شود و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بیش از 140 دانشگاه کشور فعال است.
وی از حضور بیش از یک هزار و 500 امام جماعت در دانشگاهها خبر داد و گفت : مبلغان قوی حوزوی در مناسبت های مختلف به دانشگاهها اعزام می شوند. نهاد نمی تواند به بیش از یک پنجم تقاضاهای دانشگاهها برای حضور مبلغان دینی در ماههای محرم و رمضان پاسخ دهد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود : مشکل امروز این است که با امکانات امروزمان نمی توانیم پاسخگوی دانشگاهیان علاقمند به تعمیق بینش های معنوی باشیم. با امکانات موجود نمی توانیم به نیازهایی که توسط دانشجویان، اساتید و مدیریت ها از نهاد می شود، بیش از این پاسخ بگوید و به هر دانشگاهی هم که می رویم محاکمه می شویم که روحانی به تعداد کافی اعزام نمی شود.
وی با بیان اینکه عمده بار تعامل حوزه و دانشگاه بر عهده نهاد نمایندگی مقاکم معظم رهبری در دانشگاهها است، گفت : زمینه برای مسائل معنوی و معرفتی در دانشگاهها فراهم شده است و اکنون حوزه باید شتاب خود برای تربیت نیرو را بیشتر کند.
حجت الاسلام محمدیان تاثیر گذاری حوزه و دانشگاه بر علومی که در این دو نهاد تدریس می شود را یکی از کارهای باقی مانده در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه خواند و افزود : در بحث علوم انسانی به آن شکل نتوانسته ایم دیدگاههای وحیانی را مطرح کنیم و عمده گلایه موجود در فضای متدینین چه در حوزه و چه در دانشگاه نگاه به این بخش است.
به گزارش مهر، به اعتقاد حجت الاسلام محمدیان روشنفکری دینی و ارائه افکار نو دینی متناسب با هر رشته خاصی که در دانشگاه است به حد مطلوب نرسیده است اما گام هایی توسط اساتید با انگیزه که در پی طرح دیدگاههای وحیانی در علوم هستند، برداشته شده است.
حجت الاسلام محمدیان در خصوص نقشه جامع علمی کشور گفت : بحث نقشه جامع علمی کشور با سرعت خوبی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیش می رود. بحث طرح دیدگاههای وحیانی در علوم هرگز با بخشنامه و شعار اتفاق نمی افتد و نیاز به بسترسازی دارد که در کمیته علوم انسانی، معارف دینی و هنر در نقشه جامع علمی کشور به این مهم توجه می شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با ارائه پیشنهاد ایجاد دوره های فرصتهای مطالعاتی برای حوزویان در دانشگاهها و دانشگاهیان در حوزه در رشته هایی مرتبط گفت : فرصتهای مطالعاتی سبب می شوند که مباحث خود به خود بومی شوند و مباحث با فضای علمی و تحقیقی به کتابهای درسی و جزوات منبع در دانشگاهها تبدیل شوند.
نظر شما