به گزارش خبرگزاری مهر، گازوئیل زیستی به عنوان سوخت موتوری که از روغن گیاهی به دست می آید جایگزین تجدیدپذیری برای سوختهای فسیلی در حال اتمام جهان به حساب می آیند. این نوع سوخت جدای از قابل تجدید شدن در طبیعت غیرسمی بوده و به واسطه این خصیصه مهم، تولید آن نیز در حال افزایش است اما برای هر مولکول گازوئیل زیستی تولید شده، گلیسیرین خام نه چندان ارزشمندی نیز تولید می شود که از بین بردن آن هزینه اقتصادی و خطرات زیست محیطی به همراه دارد.
اکنون محققان دانشگاه لیدز از جمله پروفسور مجتبی غدیری محقق برجسته ایرانی انستیتو مهندسی و علوم ذرات این دانشگاه نشان داده اند که گلیسیرین نه چندان ارزشمند تولید شده در پایان این فرآیند می تواند برای تولید گاز ارزشمند هیدروژن به کار گرفته شود.
هیدروژن از جمله گازهای پر تقاضا برای استفاده در تولید محصولات غذایی و کود است. از آن گذشته به این گاز به عنوان جایگزین "پاک" برای سوختهای هیدروکربنی در آینده نگاه می شود و کشورهایی که تکیه قابل توجهی بر این نوع سوختها دارند، به میزان قابل توجهی نیز بر روی تولید هیدروژن سرمایه گذاری می کنند.
به گزارش مهر، در این فرآیند منحصربفرد که از سوی دکتر والری دوپوند و با همکاری نزدیک پروفسور مجتبی غدیری و تنی چند تن از دیگر محققان این دانشگاه ارایه شده است، گلیسیرین تولید شده در دما و فشار کنترل شده ای با بخار ترکیب می شود.
در ادامه این فرآیند، گلیسیرین نه چندان با ارزش به هیدروژن، آب و دی اکسید کربن تبدیل می شود و هیچ پسمانده ای نیز باقی نمی ماند.
همچنین فیلتر جاذب ویژه ای نیز مانع از ورود دی اکسید کربن به محیط می شود و در نتیجه محصولی خالص تر تولید می شود.
پروفسور غدیری و تیم همراهش در این پروژه نشان دادند که می توان بر موثر بودن و توجیه اقتصادی و زیست محیطی این فناوری نوین اعتماد کرد.
به گزارش مهر، این پروژه با حمایت مالی شورای مهندسی و تحقیقات علوم فیزیکی برنامه انرژی انگلیس ارایه شده است.
نظر شما