به گزارش خبرنگار مهر، هاشم ناظمیجلال شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش کردستان با تشکر و قدردانی از رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش به جهت حمایتهای همیشگی از مجموعه آموزش و پرورش کردستان، حضور چند باره ایشان در این استان را نشان از توجه ویژه وزارت آموزش و پرورش به کردستان دانست.
ناظمیجلال در ادامه سخنان خود با اشاره به برگزاری نشستهای مختلف شورای آموزش و پرورش در استان، تعداد جلسات این شورا در سال ۱۴۰۲ را ۱۱ مورد عنوان کرد و با بیان اینکه در این جلسات ۶۱ مصوبه گذرانده شد، اجرای این مصوبات را در استان مطلوب ارزیابی کرد.
وی این شورا را نهادی ارزشمند در حل مسائل تعلیم و تربیت عنوان کرد و گفت: به دنبال آن هستیم تا با کیفیتبخشی به جلسات شورای آموزش و پرورش، زمینه بهرهبرداری حداکثری از مصوبات آن را فراهم آوریم.
دبیر شورای آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگر سخنان خود با گریز به یکی از دستورکارهای این نشست، انجام فعالیتهای باکیفیت استان در زمینه تمهید مقدمات و فراهم آوردن امکانات برای برگزاری سالم و ایمن آزمونها را یادآور شد و گفت: در سال گذشته بالغ بر ۱۰۵ میلیارد ریال جهت تجهیز حوزههای آزمون در کردستان از جمله راکتهای موبایلیاب، سیگنالیاب، رایانه و … هزینه شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: عزم عمومی و پایکار آمدن دستگاههای دیگر میتواند روند ارتقا سلامت برگزاری آزمونها را تقویت نماید.
ناظمیجلال ورود فرمانداران شهرستانها برای تأمین نیازهای حوزههای امتحانی را یکی از نقاط عطف برگزاری آزمونها در سال گذشته دانست و با بیان اینکه تأمین کاغذ در سال جدید یکی از چالشهای پیشروی آزمونهاست، گفت: ادامه کمک فرمانداران میتواند دغدغههای مسئولان و دانشآموزان را حل نماید.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد با همراهی همیشگی استاندار کردستان و انسجام و برنامهریزی در حوزه برگزاری آزمونهای نهایی، سلامت و امنیت این فرایند همچنان حفظ شود.
کمک ۱۰۰۰ میلیارد ریالی خیرین به مدرسهسازی در کردستان
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان نیز در این نشست با ارائه گزارش این اداره کل در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: خیرین مدرسه ساز سال گذشته یک هزار میلیارد ریال به امر مدرسه سازی کمک کردند.
ابراهیم مرادی گفت: در سال گذشته از میان ۲۶۶ مدرسه در حال ساخت، ۱۰۴ مدرسه با ۴۰۶ کلاس درس و ۳۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: ۴۰ درصد پروژههای نیمهتمام آموزشی در این سال تکمیل شد.
مدیرکل نوسازی مدارس همچنین با اشاره به سهم کمتر از ۲ درصدی کردستان از اعتبارات ملی و جمعیت دانشآموزی در حوزه مدرسهسازی کشور، سهم این استان از مدرسهسازی را بیش از ۳ درصد عنوان کرد و گفت: عملکرد استان در زمینه مدرسهسازی مطلوب بوده است.
ابراهیم مرادی افتتاح ۱۶ پروژه آموزشی در هفته دولت و همچنین بهرهبرداری از ۸۶ پروژه در ابتدایی سال تحصیلی را از دیگر اقدامات این اداره کل بیان کرد و اظهار داشت: در دهه مبارک فجر، ۴۶ مدرسه با زیربنای بالغ بر ۱۴ هزار مترمربع تحویل آموزش و پرورش شده است.
مرادی در خصوص افزایش سرانه دانشآموزی، با اشاره به افزایش بالغ بر ۶ هزار نفری دانش آموزان استان در سال گذشته، گفت: سرانه دانشآموزی ۲ سانتیمتر مربع ارتقا یافته است.
وی کمک خیرین به حوزه مدرسهسازی در سال گذشته را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: خیرین در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد ریال به مدرسه سازی در کردستان کمک کردهاند.
مرادی افزود: این میزان، ۱۵ درصد اعتبارات مدرسهسازی در کردستان را شامل میشود.
ابراهیم مرادی، تحویل ۳۵ میلیارد تومانی تجهیزات هنرستانی در سال گذشته را یادآور شد و ابراز امیدواری کرد با تخصیصهای صورت گرفته این میزان در سال جاری به ۷۰ میلیارد تومان برسد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان در بخش دیگر سخنان خود، هزینه ۱۷ میلیاردتومانی طرح شهید عجمیان، تجهیز گرمایشی ۴۱۷ کلاس درس، ایجاد ۳۶۰ چشمه سرویس بهداشتی، آسفالت ۵۰ هزار مترمربع و عایق ۴۰ هزار مترمربعی فضاهای آموزشی و ساماندهی ۵۰ درصد از مدارس سنگی را از دیگر اقدامات این اداره عنوان کرد.
ابراهیم مرادی در پایان سخنان خود ضمن تحلیل وضعیت شهرستانها و مناطق از حیث سرانه آموزشی و اشاره به کمبود جدی فضای آموزشی در برخی از شهرستانها و مناطق از جمله مریوان، از استاندار و رئیس سازمان برنامهریزی درخواست کرد از محل اعتبارات استانی و همچنین موارد مربوط به کمیتههای برنامهریزی در شهرستانها و مناطق کمکهای بیشتری صورت گیرد.
نظر شما