به گزارش خبرنگار مهر، دکتر داوری به سالها تلاش فکری دکتر دینانی در مقام نویسنده خوب کتابهایی در مورد فلسفه اسلامی اشاره کرد و گفت: ایشان در زمینه تاریخ فلسفه اسلامی کار بزرگی کردهاند و کاری که تاکنون صورت نگرفته بود، مونوگرافی در مورد فیلسوفان اسلامی بوده است که ایشان برای نخست در مورد فیلسوفان برجسته اسلامی چون سهروردی، غزالی، ابن رشد و خواجه نصیر این کار را کردهاند.
استاد فلسفه دانشگاه تهران در ادامه گفت: این کتاب عنوان بسیار خوبی از بسیار جهات دارد که اشاره به وجه گفتگویی خواجه نصیر است. خواجه فیلسوف گفتگو است و به یک معنا فیلسوف جدلی است، اما این جدلی به معنای نزاعی و اهل دعوا نبوده است، بلکه بدین معناست که خواجه بسیار مودب با همه اهل فلسفه و کلام زمان خود بحث کرده است. بزرگترین تعریض او به فخر رازی عنوان فاضل شارح بوده است و در آن هم هجمه و تندی نیست.
وی گفت: خواجه با همه اهل زمانه خود بوده است و کتاب هایی چون اوصاف الاشراف و اخلاق ناصری را نوشته است. دامنه فضل و علم و وسعت حوصله اش فوق العاده عجیب بوده است و وقتی کتاب های او را خوب می خوانید در می یابید که او در اندیشه خود ثابت قدم بوده است.
دکتر داوری در ادامه به ویژگی آثار دکتر دینانی پرداخت و گفت: وجه بارز آثار ایشان این است که ایشان بر خلاف دیگر استادانی که در کار فلسفه اسلامی می نویسند، خودش با فیلسوفان و فلسفه هایی که در موردشان می نویسد یک دیالوگ برقرار می کند.
وی در پایان پس از تأکید بر اهمیت پرداختن به علم و فلسفه، به سالها همکاری خود با دکتر دینانی در گروه فلسفه دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: البته وقتی ما اینجا از این کتاب تجلیل میکنیم، این به معنای تجلیل ما از این دوستی نیست که البته این هم بسیار مهم است، اما تجلیل از کتاب ایشان به دلیل ادای دین به دانش است.
نظر شما