۱ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۵۳

عباسپور در گفتگو با مهر:

آموزش و پرورش بیمار دوای درد پیام نور نیست/ توسعه پیام نور خطرناک است

آموزش و پرورش بیمار دوای درد پیام نور نیست/ توسعه پیام نور خطرناک است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از توسعه دانشگاه پیام نور گفت: مشکل گسترش بی برنامه دانشگاه پیام نور با فضاهای آموزش و پرورش جبران نمی شود و بر مشکلات آموزش و پرورش می افزاید.

دکتر علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه با افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاهها موافق هستیم اما معتقدیم کیفیت باید همراه با کمیت باشد به روند رو به رشد پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور اشاره کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی هم اکنون ظرفیت بالایی از دانشجویان را تحت پوشش قرار داده به طوریکه جمعیت دانشجویی آن بالغ بر یک میلیون نفر است اما این رشد طی 25 سال اتفاق افتاده در حالی که ظرفیت دانشگاه  پیام نور از 360 هزار دانشجو در 2  سال گذشته به یک میلیون رسیده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت 360 هزار نفری دانشگاه پیام نور در دو سال گذشته نیز برای دانشگاهی که از امکانات کافی برخوردار نیست، نگران کننده بود، افزود: سیستم دانشگاه پیام نور باید به سمت مجهز شدن به امکانات برای آموزش مجازی برنامه ریزی کند و از کیفیت مطلوبی برخوردار شود این در حالی است که بدون افزایش کیفیت این دانشگاه علاوه بر گسترش دوره های کارشناسی اقدام به توسعه تحصیلات تکمیلی نیز شده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: همین امر باعث شده است ارائه پایان نامه های دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی این دانشگاه زیر سئوال برود.

وی ادامه داد: ما با توسعه تحصیلات تکمیلی مخالف نیستیم. توسعه در دانشگاههایی مانند تهران و شریف ایده آل اما برای دانشگاهی که از امکانات کافی برخوردار نیست خطرناک است. 

عباسپور گفت: در کنکور سراسری سال 86 در حدود 57 درصد پذیرش به دانشگاه پیام نور مربوط می شد که اگر به این تعداد فراگیر را نیز اضافه کنیم، آمار ظرفیت دانشجویان در این دانشگاه بیش از این درصد خواهد شد که نگران کننده است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر بخشنامه ای مبنی بر اینکه دستگاههای اجرایی از جمله آموزش و پرورش باید فضاهای خالی خود را به این دانشگاه اختصاص دهند صادر شده است. این بخشنامه قابل قبول است اما باید توجه داشت که بسیاری از این فضاهای خالی قابلیت آموزشی ندارند و برای دانشگاه مناسب نیستد. آموزش و پرورش  نیز که به خودی خود مانند مرکبی در گل فرو رفته است و با این کار مشکلی بر مشکلاتش اضافه می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت : هم اکنون بسیاری از مدارس دو شیفته هستند و اختصاص فضاهای این وزارتخانه به دانشگاه پیام نور فشار مضاعفی را برای آن  به وجود می آورد.

وی آموزش و پرورش را در مقایسه با آموزش عالی دارای اهمیت بیشتری دانست و گفت : تربیت نسل جوان در گرو تربیت کودکان و نوجوانان است و در صورت داشتن آموزش و پرورشی پویا می توان آموزش عالی مطلوبی نیز داشت.

عباسپور با بیان اینکه به دانشگاه پیام نور بی توجهی می شود به مهر گفت: دانشگاه پیام نور حتی اگر بخواهد به دانشگاهی غیرحضوری و مجازی تبدیل شود، نیاز به امکانات و تجهیزات بسیاری دارد. سیستم آموزش و پروش که خود دچار مشکل است نمی تواند مشکلات دانشگاه پیام نور را برطرف کند.

وی با اشاره به انتصاب رئیس سابق دانشگاه پیام نور در سمت سرپرستی وزارت آموزش و پرورش و شایعاتی مبنی براینکه دکتر علی احمدی (سرپرست وزارت آموزش و پرورش) در جهت عملیاتی کردن بخشنامه در اختیار قرار دادن فضاهای آموزش و پرورش به دانشگاه پیام نور گفت: در زمان استعفای فرشیدی (وزیر سابق آموزش و پروش) و انتصاب رئیس دانشگاه پیام نور نگران این موضوع بودیم که وی آموزش و پرورش را به سمت دانشگاه پیام نور سوق دهد اما در حال حاضر انعکاسی که مدیریت جدید به وجود آورده حاکی از آن است که به دنبال این تئوری نیست.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات تأکید کرد: نگرانی ما از کل بخشنامه ای است که در دولت صادر شده است و از عملیاتی شدن آن بیم داریم.

کد خبر 608922

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha