۱ دی ۱۳۸۶، ۱۸:۴۷

سند حمل و نقل استانهای کشور طراحی می شود

زنجان - خبرگزاری مهر: معاون تحقییقات و فن آوری وزارت راه و ترابری از تهیه سند حمل و نقل استانهای کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمد اکرام جعفری بعد از ظهر امروز در جمع راهداران استان زنجان در محل سالن اجتماعات فنی و حرفه ای  استان با عنوان این که در دنیای امروز مدیریت تقاضا در بخش حمل و نقل مدیریت متمرکز است، افزود: ایجاد تقاضا بر اساس عرضه در حمل و نقل یک موضوع فراموش شده است.

وی با تاکید بر اینکه حمل و نقل پر اشتغال‌ترین بخش فعالیت‌ها است یاد آورشد: به ‌ازای یک درصد رشد یافتگی کشور به‌همان میزان نیز به ‌شمار شاغلین وزارت راه و ترابری افزوده می‌شود.

اکرام جعفری با تاکید اینکه باید جهت برخورداری از مدیریت کارآمد در زمینه‌ حمل ونقل استان‌ها تلاش کرد گفت: جهت در دست داشتن یک رویکرد اساسی و تعریف شده از راههای کشور باید وضعیت کنونی راههای کشور و نیاز آینده را در قالب یک سند طراحی نموده و با ارزیابی از داشته ها و کمبودها برای تحقق مدیریت تقاضا تلاش کنیم.

وی افزود: با ارائه اولین بخش این طرح تا پایان سالجاری، شبکه شریانی حمل و نقل 20 ساله کشور مشخص خواهد شد.

اکرام جعفری گفت: بخش تقاضا در سیستم حمل ونقل ایران فراموش شده است و باید به این امر توجه جدی صورت بگیرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت راه و ترابری با اشاره به اینکه میانگین ضریب اشغال اتوبوس‌ها در سال گذشته و قبل از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین 19 صندلی بود، ادامه داد: با سهمیه ‌بندی بنزین ضریب اشغال صندلی اتوبوس‌ها به 24 صندلی افزایش یافته است.

اکرام جعفری افزود: با سهمیه ‌بندی بنزین 10 تا 12 درصد ترافیک کشور کاهش یافته است و علاوه ‌بر کاهش تصادفات جاده‌ای، مسافرت‌های ضروری نیز انجام می‌شود.

وی گفت: بخش مهمی از راههای کشور در طول سال خالی  ‌از ترافیک است و تنها در ایام تابستات و تعطیلات عید نوروز این جاده ها با ترافیک روبه رو است و باید این واقعیت در برنامه ریزیهای احداث راههای جدید کشور لحاظ شود که راههای مواصلاتی کشور تنها در ماههای فروردین، شهریور و اواخر اسفند زیاد و پرتردد می‌شود.

وی با عنوان این که در حال حاضر طول راههای ارتباطی اصلی کشور 72 هزار کیلومتر است و گفت: سالانه بیش‌ از یک‌هزار و 200 کیلومتر به ‌طول این راهها افزوده می‌شود.

اکرام جعفری همچنینن از احداث 70 هزار کیلومتر راه جدید در چشم انداز 20 ساله توسعه کشور خبرداد و افزود: در حال حاضر سالانه هزار 200 تا هزار 300 کیلومتر راه در کشور احداث می شود که برای رسیدن به میزان پیش بینی شده در چشم انداز نیاز به تلاش زیاد است.

وی با تاکید بر اینکه راههای که در حال حاضر در کشور وجود دارند به عنوان یک سرمایه ملی از دست می دهیم، راهها را سرمایه‌های ملی دانست و تاکید کرد: باید از این سرمایه که سالانه بودجه عظیمی صرف نگهداری آن می‌شود با تمام توان نگهدار و به عنوان یک اولویت به آن توجه شود.

به گفته اکرام جعفری هزینه نگهداری راههای ارتباطی کشور سالانه 40 تا 50 برابر بودجه کنونی وزارت راه و ترابری است.

معاون تحقییقات و فن آوری وزارت راه وترابری در ادامه با عنوان این که میانگین ضریب اشغال وسایط نقلیه در سطح کشور 14 درصد است گفت: میانگین ضریب اشغال در استان زنجان 8/7 درصد است.

اکرام جعفری نقش توسعه حمل و نقل را در پیشرفت و شکوفایی اقتصاد کشور مهم و بسزا عنوان کرد و گفت: شکوفایی اقتصادی هر جامعه به ‌فراهم شدن بستر و زیرساخت‌های حمل و نقل بستگی دارد.

به گفته اکرام جعفری توسعه اقتصاد بدون توجه به حمل و نقل، توسعه یافتگی کاذب محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: امروز ثابت شده‌است که یک واحد توسعه‌ یافتگی درعرصه اقتصادی 5 /1 تا دو برابر توسعه‌یافتگی در زمینه حمل و نقل است.

کد خبر 609141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha