این منتقد سینما درباره کارکرد بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: "بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر در شرایطی طراحی شد که کمتر فیلم خارجی و بهروز بر پرده سینماها به نمایش درمیآمد. این بخش از جشنواره با هدف نمایش آثار خارجی روز دنیا به وجود آمد و حالا عملا ماهیت خود را از دست داده است."
امین درباره معیار گزینش فیلمهای خارجی برای نمایش در جشنواره فجر افزود: "معیارهایی چون قابلیت نمایش در ایران یا معتبر بودن فیلمها از جمله مورادی است که مسئولین فجر برای انتخاب آثار این بخش باید مورد توجه قرار دهند. هر جشنواره برای خود قواعد خاص دارد و با توجه به سیاستهای خود محدودیتهایی هم دارد. در همه جای دنیا هم هر فیلمی را نمیتوان در جشنواره نمایش داد و این محدودیت فقط شامل ایران نیست."
وی ادامه داد: "مسئولین برگزاری جشنواره فیلم فجر میتوانند آثار قابل قبول را با کمترین میزان حذف در این جشنواره به نمایش بگذارند. اما این موضوع و انتخاب این اثار نیاز به هیئت کارشناسی و برنامهریزی دقیق دارد. آنها میتوانند با حفظ این شرایط آثار مخاطبپسند را به نمایش بگذارند تا از آنها استقبال شود."
سردبیر نشریه "سینمای پویا" گفت: "جشنواره فیلم فجر بینالمللی نیست. بلکه بخش بینالملل آن تنها یک بخش آرشیوی است و بیشتر فعالیت جشنواره به بخش ملی مربوط میشود. در گذشته شرایط به گونهای بود که تنها نمایش آثار خارجی روی پرده سینما در جشنواره مورد استقبال قرار میگرفت، اما این بخش باید برای یافتن جایگاه ویژه فعالیتهایی تازه را آغاز کند."
وی با اشاره به حضور چهرههای سرشناس خارجی در جشنواره فیلم فجر افزود: "مرور آثار یک فیلمساز سرشناس میتواند به رونق بخش بینالملل جشنواره کمک کند. البته حضور آن فیلمساز به همراه بازیگران و عوامل فیلمها با استقبال مخاطبان روبه رو خواهد شد. دعوت این هنرمندان هم سخت نیست و به برنامهریزی مداوم و سازماندهی درست نیاز دارد."
شاهین امین دیگر شرط رسیدن به اعتبار جهانی جشنواره فیلم فجر را رعایت قواعد استاندارد دانست و ادامه داد: "به طور مثال جشنواره فیلم دبی پس از چند دوره برگزاری در ترکیب هیئت داوران خود از مارتین اسکورسیزی استفاده کرده که این بر اعتبار آن جشنواره میافزاید. اگر این بخش جشنواره در اولویت قرار دارد، باید از یکسری قواعد جهانی هم پیروی کند."
نظر شما