قنبر ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: چوب می تواند منبع ایجاد اشتغال در ابعاد مختلف محسوب شود که در این ارتباط ایران از 60 سال گذشته تا کنون رشد قابل توجهی نداشته است علاوه بر آن استفاده نادرست از چوب میزان بهره وری از این ماده اولیه را کاهش داده است.
وی افزود: 200 موقعیت شغلی در ارتباط با مباحث تخصصی مرتبط با چوب وجود دارد که بر اساس آن می توان از چوب با تکنیکها و فناوری های جدید بهره برداری کرد.
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در جنگلهای ایران، اره برقی ها بدون اندازه مشخص برای کاربری بعدی مورد استفاده قرار می گیرند که این قضیه موجب تشدید دورریز چوب می شود همچنین زمان نامناسب بهره برداری، عدم وجود افراد آموزش دیده در بخش بهره برداری، قطع نامناسب درخت و بی توجهی مسئولان در امر صادرات و واردات چوب از دیگر کشورها موجب کاهش این بهره وری می شود.
وی یادآور شد: بهره برداری از محصولات اضافی و زائد در بسیاری موارد می تواند جایگزین چوبهای مصرفی کنونی شود به گونه ای که مواد زائد و محصولات کشاورزی در بسیاری موارد می تواند جایگزین خوبی برای چوبهای مصرفی در مبل سازی و کابینت سازی شود.
ابراهیمی عنوان کرد: تهیه بسته بندی مناسب برای صادرات محصولات پتروشیمی از چوب نیز یکی از مواردی است که باید آن را مورد توجه قرار داد به نحوی که میزان صادرات محصولات پتروشیمی، سالانه 20 میلیارد دلار است که نیازمند 5/4 میلیون پالت است اما به دلیل فرآوری نادرست چوب در ایران و کیفیت پایین پالتهای تولید شده، ایران مجبور به پرداخت خسارت برای محصولات صادراتی می شود.
وی بر افزایش سواد بومی در مواد خام در کشور تاکید کرد و بیان داشت: خصوصیات لازم برای طراحی مهندسی در ایران وجود ندارد و لازم است با افزایش آموزشهای فنی و حرفه ای همچنین خروج از روشهای سنتی بر افزایش سواد بومی در این زمینه افزود.
این استاد تصریح کرد: علاوه بر محصولاتی که می توان از چوب تهیه کرد از بازیافت کاغذ نیز می توان به نحوی استفاده کرد به طوری که در سال 1990 میزان بازیافت کاغذ تحریری در ایالت متحده آمریکا 42 درصد و هشت سال پس از آن به 70 درصد رسید اما در ایران هنوز در این خصوص اقدام خاصی صوت نگرفته است.
نظر شما