۳ دی ۱۳۸۶، ۱۵:۴۹

سازمان توسعه برق اعلام کرد:

ساخت 3500 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی تا سال 1391

مجری طرحهای نیروگاههای سیکل ترکیبی سازمان توسعه برق ایران گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال 1391 باید 22 واحد نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور ساخته شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه برق ایران، سید علی بنی هاشمی گفت: با ساخت این تعداد واحد نیروگاهی بیش از 3500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد.

مجری طرحهای نیروگاههای سیکل ترکیبی سازمان توسعه برق ایران افزود: در حال حاضر 12 هزار مگاوات نیروگاه گازی راه‌اندازی شده یا در حال احداث در کشور وجود دارد که در صورت تبدیل همه آنها به سیکل ترکیبی می‌ توان بدون احتیاج به اضافه کردن میزان سوخت مصرفی 6 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کرد.

بنی هاشمی با بیان اینکه با ساخت این واحدها بازده نیروگاههای کشور افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: ساخت واحدهای سیکل ترکیبی در عین حال باعث صرفه جویی در مصرف سوخت نیروگاههای کشور نیز خواهد شد.

به گفته وی، سود حاصل از صرفه جویی در سوخت گاز مصرفی 6 هزار مگاوات بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی سالانه در حدود 800 میلیارد تومان خواهد بود. این درحالی است که ساخت بخش بخار یک نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت 160 مگاوات، به طور میانگین 160 میلیارد‌ تومان هزینه دربردارد.

مجری طرحهای نیروگاههای سیکل ترکیبی سازمان توسعه برق ایران اظهار داشت: اگر این 160 مگاوات به صورت گازی احداث شود، با فرض ضریب بهره برداری 75 درصد‌ سالانه 290 میلیون مترمکعب‌ گاز مصرف خواهد شد که با احتساب قیمتهای کنونی، بالغ بر20 میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت.

وی گفت: به این ترتیب هزینه ساخت یک نیروگاه 160 مگاواتی تنها از محل صرفه جویی در مصرف سوخت آن در طول 8 سال بازگشت داده میشود. در عین حال در طول این سالها برق تولیدی نیروگاه نیز به فروش می رسد که در صورت احتساب آن زمان بازگشت سرمایه ساخت بخش بخار یک نیروگاه سیکل ترکیبی به حدود 5 سال کاهش خواهد یافت.

بنی هاشمی درخصوص برنامه های این سازمان برای توسعه این نوع نیروگاهها گفت: براساس قراردادهای منعقد شده تا سال 1391 باید 22 واحد بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی جدید در کشور ساخته شود که این واحد ها در 8 ساختگاه پراکنده شده اند. ضمن اینکه از میان 22 واحد تاکنون در نیروگاههای یزد و نکاء هر کدام یک واحد و دو واحد نیز در نیروگاه کازرون به مدار تولید برق کشور افزوده شده اند.

وی با بیان این که قرار است واحد سوم نیروگاه کازرون نیز در سال جاری با شبکه سراسری برق کشور سنکرون شود،‌ اضافه کرد: در حال حاضر 4 واحد نیز در نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان در حال احداث است که براساس برنامه ریزی صورت گرفته دست کم یک واحد آن تا پایان سالجاری وارد مدار خواهد شد.

به گفته بنی هاشمی، در همین زمینه 6 واحد بخش بخار سیکل‌ ترکیبی دیگر نیز در نیروگاه دماوند در حال احداث است که برای راه‌ اندازی واحدهای نخست آن از سال87 به بعد برنامه ‌ریزی شده ‌است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در طرح 22 واحد قرار است 3 واحد سیکل ترکیبی در نیروگاه جهرم و 2 واحد دیگر نیز در نیروگاه سنندج به مرحله اجرا درآید، افزود: ساخت بخش بخار نیروگاه در سنندج به پیمانکار ابلاغ شده است و پیمانکار طرح در حال آماده سازی نقشه های مهندسی است که در صورت ادامه روند کنونی در این طرح بزودی تجهیز کارگاه انجام و عملیات اجرایی آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه شیروان نیز ساختگاه دیگری است که براساس برنامه ریزی صورت گرفته 2 واحد سیکل‌ ترکیبی در آن نصب خواهد شد، ‌یادآور شد: این طرح امکان توسعه تا 3 واحد را نیز دارد، همچنین براساس قرارداد 25 درصد و الحاقیه‌ قرار داد 22 واحد،‌ 2 واحد سیکل ترکیبی دیگر نیز در نیروگاه آبادان ساخته خواهد شد.

مجری طرحهای نیروگاههای سیکل ترکیبی سازمان توسعه برق ایران با بیان اینکه در برنامه ریزی ساخت طرح 22 واحد بخش بخار سیکل‌ ترکیبی علاوه بر افزایش تولید برق به بالا رفتن توان فنی و مهندسی کشور و حداکثر استفاده از ظرفیتهای ساخت داخل نیز توجه شده، اظهار داشت: این برنامه ریزی به گونه ای است که باید در انتهای این طرح به توان ساخت داخل بیش از 95 درصد از تجهیزات مورد نیاز این نوع نیروگاه در کشور دست یابیم.

بنی هاشمی در عین حال درباره به کار بردن سیستم مشعل اضافه در نیروگاههای سیکل ‌ترکیبی جدید نیزبا بیان این که براساس قرار داد منعقد شده همه توربینها در طرح 22 واحد 160 مگاواتی خواهد بود،‌ اضافه کرد: از آنجا که به ازای هر دو واحد گازی می توان یک واحد بخار نصب کرد و با توجه به اینکه تفاوتهایی در ظرفیت تولید برق واحدهای گازی نیروگاهها به دلیل تفاوت نوع واحدها، ارتفاع ساختگاه و درجه حرارت محیط وجود داشت،‌ باید این تفاوتها به گونه ای جبران می شد که بهترین استفاده از سرمایه گذاری در طرحها صورت گیرد.

وی گفت: به طور مثال واحدهای گازی نیروگاه یزد در شرایط ایزو ظرفیت تولید 123 مگاوات برق را دارند و واحدهای گازی نکاء از نوع 137 مگاواتی هستند که برای استفاده از حداکثر ظرفیت 160 مگاواتی بخش بخار می بایست چاره ای برای آن اندیشیده می شد که در نهایت با به کار بردن سیستم مشعل اضافه این تفاوتها جبران شد.

کد خبر 610489

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha