به گزارش خبرنگار مهر، محمد حیدری مسئول امور شهرستان اداره کل هنرهای نمایشی با بیان اینکه نمایشهای شهرستانی از طریق همایشهای استانی انتخاب شدهاند، گفت: "این نمایشها با پیش شرط اجرای عمومی در شهر یا استان خود به این همایشها راه یافتند و 12 نمایش در چهار همایش استانی مناطق همدان، شهرکرد، بیرجند و بوشهر به جشنواره تئاتر فجر پیوستند."
وی در ادامه افزود: "سه نمایش نیز به صورت مشروط به جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند و قرار است این نمایشها را دبیر بیست و ششمین جشنواره تئاتر فجر انتخاب کند. امسال با حجم بالای برنامهها انتخاب سالن با مشکل رو به رو خواهد بود، ولی با این همه از دکتر مجید سرسنگی درخواست کردهایم درخواست کارگردانان در انتخاب سالن لحاظ شود."
حیدری خاطرنشان ساخت: "در خصوص کمک هزینه به دبیرخانه جشنواره پیشنهاد دادهایم تا با در نظر گرفتن شرایط گروهها مبالغ در نظر گرفته شود. بعد از جشنواره تئاتر فجر نیز همایشی را با افتتاح سالن محراب برگزار خواهیم کرد که در آن از تئاترهای منتخب شهرستان رپرتوآری در تهران برگزار میکنیم."
شهرام کرمی مسئول بخش تئاتر خیابانی بیست و ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با اشاره به اینکه در سیاست کلی بخش تئاتر خیابانی نگاه حرفهای و تئاتر برای همه در نظر گرفته شده، گفت: "در راستای شعار تئاتر برای همه در برنامهریزی خود یک پراکندگی در مکانهای اجرایی را در نظر گرفتیم تا سطح وسیع مخاطبان را تحت پوشش بگیریم."
وی افزود: "امسال در جشنواره 13 نمایش از شهرستان و 20 نمایش از تهران و پنج نمایش نیز به عنوان منتخب جشنوارههای مختلف در جشنواره تئاتر فجر حضور دارند که در 10 مکان اجرایی که به صورت پراکنده در تمام نقاط تهران در نظر گرفته شدهاند، اجرا میشوند. بخش ویژه جشنواره نیز اجراهای اقماری آن در کارخانهها، پادگانها و مکانهای عمومی دیگر است."
کرمی خاطرنشان ساخت: "از مهمترین ویژگیهای تئاتر خیابانی در جشنواره تئاتر فجر امسال، مشارکت بانوان به صورت گسترده در گروههای تئاتر خیابانی است. همچنین یک اجرا نیز از دستاورد کارگاه تئاتر خیابانی به شیوه آگوستو بوآل در جشنواره خواهیم داشت که توسط جواد ذوالفقاری و منتخبین این کارگاه آموزشی اجرا می شود."
مدیر دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی درباره اعتراض به پائین بودن کمک هزینهها گفت: "اعتراضی که به کمک هزینههای پائین اعلام شده در فراخوان شد بسیار بحق و درست است. ما از دکتر سرسنگی درخواست کردیم این کمکهزینهها را افزایش دهند. در همین راستا با توافق ایشان مبلغ کمکهزینهها از 350 تا 700 هزار تومان پرداخت خواهد شد."
وی تصریح کرد: "امسال بخش تئاتر خیابانی جشنواره فجر به صورت غیررقابتی برگزار میشود. البته انجمن تئاتر خیابانی خانه تئاتر به صورت صنفی این کارها را داوری میکند و 20 نمایش شرکتکننده در اجرای فصلی آینده تئاتر خیابانی بر حسب همین داورای انتخاب می شوند."
کتایون حسین زاده دبیر علمی سمینار "تئاتر معاصر، نقد معاصر" نیز در این نشست از نقد امروز و تأثیر آن بر مخاطب تئاتر، نقد امروز و تأثیر آن بر گروههای اجرایی تئاتر، کارکردهای نقد امروز تئاتر، وجه تمایز نقد و تحلیل در تئاتر، رویکردهای نقد نوین در تئاتر، کارکرد نقد سیاسی در تئاتر و تاریخ تئاتر، نظریه تئاتر و نقد تئاتر به عنوان هفت محور اصلی سمینار نام برد.
وی ادامه داد: "41 درخواست و خلاصه مقاله به دبیرخانه کانون ملی منتقدان تئاتر ایران رسید و هفت نفر از ایران و سه سخنران خارجی توسط نصرالله قادری، فرشید ابراهیمیان، مهرداد رایانی مخصوص، محمدحسین ناصربخت و من برای حضور در سمینار انتخاب شدند. فرشید ابراهیمیان، اسماعیل بنی اردلان، امید روحانی، بهزاد قادری، رحمت امینی، قطبالدین صادقی و لاله تقیان سخرانان داخلی و یان هربرت رئیس کانون منتقدین جهانی و دو نفر از کره جنوبی و هند سخنرانان خارجی هستند."
حسینزاده افزود: "سمینار به دو زبان انگلیسی و فارسی روز 15 بهمن برگزار میشود و هر 10 مقاله نیز به این دو زبان ارائه خواهد شد. در حال تهیه کتابچه این سمینار نیز هستیم و قرار است در صورت توافق کامل دبیر جشنواره تئاتر فجر این 10 مقاله در ایام جشنواره منتشر شود. همچنین میزگردی هم در پایان سمینار برگزار خواهد شد."
عضو هیئت مدیره کانون ملی منتقدین تئاتر ایران در پایان خاطرنشان ساخت: "ما هر سال در کانون منتقدین جهانی سمینارهایی اینگونه برگزار می کنیم که هم جنبه آموزشی آن مد نظر قرار میگیرد و هم شیوههای نقد بررسی می شود. سمینار ایران نیز با داشتن این دو جنبه اشتراک نظری نیز بین منتقدین داخلی و خارجی برقرار می کند."
نظر شما