حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو به خبرنگار مهر
با اشاره به اینکه موازیکاری یعنی اگر نهادی برای مثلا 200 نفر کلاس عقیدتی گذاشت و توحید را آموزش داد و سپس دفتر تبلیغ برای همان 200 نفر بحث توحید را با همان زاویه تدریس کرد، این موازیکاری و تکرار است، اظهار داشت: اما چنین موازیکاریهایی در کشور بسیار کم است، از این رو به بهانه موازیکاری در فرهنگ همه بودجه فرهنگ را کنار میگذارند.
وی با اشاره به اینکه اگر سازمان تبلیغات این کار را کرد و برای این تعداد کلاس گذاشت، دفتر تبلیغات موضوع دیگری را به آنها آموزش میدهد و یا در کلاسهای دیگر ارشاد ثبت نام میکنند و آموزشهای دیگری میبینند، تصریح کرد: اگرچه تنها حدود 30 درصد همپوشانی دارند یعنی شاید تکرار باشد، اما بیش از 70 درصد آن اینگونه نیست.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه موازیکاری به آن معنا که بودجه هدر میرود نیست و هدر رفتن بودجه شاید به 30 درصد برسد، افزود: هدر رفتن بودجه در پروژه های عمرانی بسیار بیشتر است، تطویل پروژههای عمرانی بیش از 70 درصد است که مملکت را از لحاظ اقتصادی متضرر میکند و در نظر گرفته نمیشود . اما در فرهنگ به سرعت از بودجه فرهنگی کم و دلیل آن نیز موازی کاری عنوان می شود .
وی با تأکید بر اینکه در بحث آموزش قرآن، مؤسسات مردمی و اقدامات دولتی وجود دارد، یادآور شد: در این آموزشها اگر کسی روخوانی را در سازمان تبلیغات فرا گرفت، در وزارت ارشاد مجددا در کلاسهای روخوانی شرکت نمیکند بلکه در کلاسهای دیگر شرکت خواهد داشت که گرچه این مسئله خود باید ساماندهی شود اما اینقدر نابسامان نیست که حرفش در همه مجالس است از نابسامانی مدیریت فرهنگی صحبت میشود، چرا که در فرهنگ بودجه ای وجود ندارد که نابسامانی در مدیریتش باشد.
وی در ادامه گفت: سازمان تبلیغات اسلامی به تنهایی ظرفیت هزینه کرد حداقل 120 میلیارد بودجه در بخش فرهنگی و دینی را دارد که ما روی بودجه 60 میلیارد و 16 میلیارد برنامه ریزی میکنیم.
نظر شما