به گزارش خبرنگار مهر، "مقام جلوشاهی سحری"،"هزاره سوم"،"سودای خام"،"ساز و آواز"،"بوی عشق" و "آوای حیات "از جمله مقام های باستانی تنبور بود که توسط گروه موسیقی" تنبورنوازان بیستون" در حوزه موسیقی نواحی اجرا شد.
سرپرست گروه موسیقی "تنبورنوازان بیستون" پس از پایان کنسرت از کیفیت اجرا به لحاظ امکانات اظهار نارضایتی کرد و گفت : از دو هفته قبل به ما اعلام کردند که هر نوع امکاناتی که برای اجرا لازم دارید به صورت نمابر برای دفتر جشنواره فاکس کنیم و از آنجا که فرم نشستن تنبور نوازان هنگام اجرا احتیاج به وسعت جا دارد ، از آنها خواستیم که سکوی کوتاه و فرش شده را برای اجرا در اختیار گروه قرار دهند تا هم اجرا شکلی سنتی بگیرد و هم گروه با فاصله کنار هم بنشیند اما متاسفانه این درخواست عملی نشد و مجبور شدیم اجرای کاملا سنتی تنبور نوازی را روی صندلی اجرا کنیم و همین مسئله حس اجرا را از گروه گرفت .
وی با انتقاد به بخش رقابتی جشنواره گفت : اغلب گروه های شهرستانی را در بخش رقابتی جا دادند و اعلام کردند به دلیل قرار داشتن در بخش رقابتی هیچ پول و دستمزدی برای اجرا به اعضا تعلق نمی گیرد و گروههای موسیقی شهرستانی دستمزد خود را باید از وزارت ارشاد استان خود دریافت کنند ، این درحالی است که ما به دعوت جشنواره به تهران آمدیم و ارشاد استان هم زیربار این دستمزدها نخواهد رفت و ازسوی دیگر می بینیم که بابت اجرای کنسرت گروههای شهرستانی بلیت فروخته شده است .
مرادی در ادامه خاطر نشان کرد : اگر قرار است پولی به گروههای شهرستانی ندهند حداقل ورود برای عموم در این اجراها را آزاد باشد تا سالن ها خالی و بی مخاطب نماند ولی با این اوصاف به نظرمن دور از انصاف است که گروههای شهرستانی دست خالی و بدون دستمزد جشنواره تهران را ترک کنند.
سرپرست گروه موسیقی "تنبورنوازان بیستون" در باره سالن اجرای گروههای موسیقی شهرستانی گفت : سالن های نامناسب با امکانات کم را در اختیار گروهها قرار داده اند و زمانی که دلیل این مطلب را جویا می شوم می گویند که سالن های بزرگ چون تالار وحدت به گروههای درجه یک موسیقی و یا گروه های حاضر در بخش بین الملل اختصاص دارد واین در حالی است که اغلب اجرای گروه های خارجی بی مخاطب است و به جرات می گویم که نیمی از همکف تالار وحدت خالی می ماند.
وی در پایان متذکر شد : تجربه حضور در این دوره از جشنواره ثابت کرد که متاسفانه نگاه از بالا به پایین و تفکر شهرستانی بودن همچنان از سوی مسئولان به گروه های شهرستانی وجود دارد.
لازم به ذکر است مظفر برنجی ،جهانگیر جمشیدی،هوشنگ ادب آوازه،قدرت الله خادمی و مهرداد اکبری نوازندگان تنبور،کورش بهرامی عود،عارف روستایی دف، سید فرتاش افضلی دهل و جمشید عزیزخانی خواننده از جمله اعضای گروه موسیقی "تنبورنوازان بیستون"هستند.
نظر شما