به گزارش خبرگزاری مهر، ژنها نقش مهمی در بیماری آلزایمر ایفا می کنند اما در بیشتر موارد این نقش دقیقا شناخته شده نیست. در برخی موارد نادر از این بیماری که از 40 سالگی و حتی زودتر بروز می یابد، ژنهای مجزایی شناسایی شده اند که به ناچار باعث ابتلای فرد به آلزایمر می شوند.
این درحالی است که در بیشتر موارد ابتلا که در سنین سالمندی رخ می دهد، تنها یک ژن مجزای "بله/ خیر" برای بروز این بیماری وجود ندارد، بلکه به اعتقاد محققان ترکیبی از ژنها در این فرایند دخالت دارند و حتی ممکن است فاکتورهای خطر دیگری مثل دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و آسیبهای مغزی در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشند.
به تازگی گروهی از دانشمندان دانشگاه بوستن به سرپرستی دکتر رابرت سی. گرین، پروفسور نورولوژی، ژنتیک و همه گیرشناسی دانشگاه بوستن ژنی با عنوان APOE را شناسایی کردند که هر فردی دو کپی از این ژن را به ارث می برد و هر یک از این کپیها می توانند در در سه نوع مختلف e3،e2 و e4 بیان شوند.
هنگامی که فردی به آلزایمر مبتلا می شود، دارای کپی e4 است.
در حقیقت افراد برخوردار از یک کپی e4 سه پنجم بیشتر از کسانی که این کپی را ندارند در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند و در افرادی که دارای دو کپی از e4 هستند خطر ابتلا به بیماری 15 برابر می شود.
این درحالی است که بسیاری از افراد دارای کپی 4e ژن APOE هرگز دچار جنون نمی شوند و بیش از یک سوم بیماران مبتلا به آلزایمر کپی 4e را ندارند.
نظر شما