به گزارش خبرنگارمهر در تبریز، اکبر غفاری ظهر امروز در نشستی خبری گفت: تاکنون تمامی اقدامات اولیه برای انتخابات اسفند ماه، کارهای ستادی بوده اما از روز شنبه هشتم دیماه جاری، عملیات اجرایی انتخابات در این استان آغاز می شود.
وی با بیان اینکه مجموع اقدامات اجرایی انتخابات اسفند ماه در هشت مرحله اجرا می شود، افزود: مرحله نخست این طرح شامل برنامه ریزی برای شروع انتخابات است که برای انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری از هشتم دیماه به مدت 76 روز و برای انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی نیز از 15 دی و به مدت 70 روز خواهد بود.
غفاری در مورد مرحله دوم عملیات اجرایی انتخابات آتی عنوان کرد: دومین مرحله از مراحل هشتگانه، زمان ثبت نام داوطلبان است که برای مجلس خبرگان رهبری از روز 13 تا 19 دی و برای نامزدهای انتخابات مجلس نیز از روز 15 تا 21 دیماه صورت خواهد گرفت.
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی بررسی صلاحیتها را مرحله سوم این اقدامات خواند و تاکید کرد: بررسی صلاحیتها برای خبرگان از 23 دی تا 22 بهمن بوده و بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس هم از 21 دی تا اول بهمن است.
اکبر غفاری در خصوص مرحله چهارم انتخابات نیز گفت: ابلاغ مراتب احراز یا عدم احراز صلاحیتها در مرحله چهارم صورت می گیرد که برای داوطلبان مجلس خبرگان از 22 بهمن و برای داوطلبان مجلس شورای اسلامی نیز از دوم بهمن آغاز می شود.
این مقام ارشد سیاسی - امنیتی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه شاید برخی از داوطلبان هر دو انتخابات نسبت به عدم احراز صلاحیت خود اعتراض داشته باشند، یادآور شد: مرحله پنجم این سلسله اقدامات نیز قبول شکایات داوطلبان در خصوص نحوه رسیدگی به صلاحیتهاست.
به گفته وی، زمان دریافت اعتراض داوطلبان مجلس خبرگان روز 25 بهمن بوده و از 28 بهمن تا 7 اسفند رسیدگی و ابلاغ خواهد شد.
غفاری در مورد داوطلبان مجلس نیز افزود: افرادی که صلاحیت آنها برای داوطلبی انتخابات مجلس احراز نشده است اعتراض خود را ازروز 3 تا 6 بهمن ارسال کرده و مراتب اعتراض آنها از تاریخ هفتم تا 13 بهمن بررسی و اظهار نهایی ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به مرحله ششم عملیات اجرایی انتخابات اسفندماه گفت: این مرحله شامل انتشار آگهی اسامی نامزدها است که برای خبرگان روز هشت اسفند ماه از طریق رسانه ها صورت گرفته و اسامی نهایی کاندیداهای مجلس نیز از روز 15 اسفند ماه توسط فرمانداریهای حوزه های انتخابیه مربوطه اعلام می شود.
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی، آغاز زمان تبلیغات کاندیداها را مرحله هفتم این اقدامات اعلام کرد و اظهار داشت: زمان تبلیغات کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری از روز 9 اسفند شروع شده و تا هشت صبح روز 23 اسفند به مدت 15 روز ادامه می یابد.
غفاری در مورد زمان تبلیغات کاندیداهای مجلس هشتم نیز گفت: تبلیغات کاندیداهای مجلس شورای اسلامی از 16 اسفند آغاز شده و تا 8 صبح 23 اسفند به مدت 7 روز خواهد بود.
وی ادامه داد: مرحله هشتم انتخابات نیز روز 24 اسفند ماه به عنوان روز برگزاری انتخابات است که امیدواریم تمامی کاندیداهای هر دو مجلس واجد شرایط شناخته شده و برای حضور در این رقابتها به صحنه بیایند.
اکبر غفاری با اشاره به مباحث روز انتخابات کشور مبنی بر رایانه ای شدن انتخابات گفت: از نظر ما این دوره از انتخابات به صورت رایانه ای خواهد بود مشروط بر اینکه شورای نگهبان نیز این امر را بپذیرد.
وی در عین حال افزود: اگر حتی دقیقه 90 نیز اعلام شود وزارت کشور و شورای نگهبان در مورد رایانه ای شدن انتخابات به نتیجه نرسیده اند تکلیف از ما ساقط خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی با بیان اینکه مراحل رایانه ای شدن انتخابات شامل پنج مرحله است گفت: ثبت نام، استعلام، رای گیری، شمارش آرا و تجزیه و تحلیل داده ها به همراه اعلام نتایج، مراحل پنجگانه رایانه ای شدن انتخابات را شامل می شود که البته ممکن است شورای نگهبان تنها چند مرحله را برای انتخابات روز 24 اسفند قبول کند.
غفاری در ادامه بر لزوم استفاده از کارت ملی برای شرکت در انتخابات آتی تاکید کرد و گفت: بر اساس آخرین آمار دریافت شده، آذربایجان شرقی با داشتن 8/96 درصد افراد بالای 18 سال از کارت ملی، رتبه سوم کشوری را از آن خود کرده است.
وی جمعیت بالای 18 سال آذربایجان شرقی را دو میلیون و 642 هزار و 171 نفر اعلام کرد و گفت: از این میزان، تعداد دو میلیون و 559 هعزار و 243 نفر برای دریافت کارت ملی اقدام کرده و 8/96 درصد آنها کارت های خود را دریافت کرده اند.
غفاری همچنین ادامه داد: مانده جمعیت استان از نظر سازمان ثبت احوال تعداد 82 هزار و 928 نفر است که امید می رود هرچه سریعتر نسبت به دریافت کارت ملی خود اقدام کنند.
به گفته وی، کمترین میزان درخواست برای دریافت کارت ملی در شهرستان عجبشیر با 8/77 درصد و بیشترین میزان اقدام نیز در شهرستان اهر با 2/99 درصد بوده است.
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه تمامی ارگانهای دولتی در طول برگزاری انتخابات موظف به همکاری با ستاد انتخابات استان هستند، اضافه کرد: در صورت رایانه ای شدن انتخابات برای تعداد دو هزار و 770 شعبه اخذ رای در آذربایجان شرقی از هم اکنون تعداد سه هزار رایانه از سوی ارگانهای دولتی تامین شده است.
اکبر غفاری در ادامه این نشست در پاسخ به سئوالی مبنی بر دلایل حضور کمرنگ مردم آذربایجان شرقی در انتخابات مختلف گفت: بر اساس آمار موجود چنین ادعاهایی صحت ندارد زیرا از 28 انتخابات برگزار شده در کشور ، میزان مشارکت مردم استان در پنج دوره از انتخابات بالاتر از متوسط کشوری و 11 انتخابات نیز مابین یک تا پنج درصد پایین تر از متوسط کشوری بوده است.
وی با اشاره به وجود دو صندوق رای در شعبات اخذ رای گفت: یکی از این صندوق ها به انتخابات دور هشتم مجلس شورای اسلامی اختصاص داشته و صندوق دیگر نیز مربوط به انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان رهبری است.
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی با تاکید بر آزادانه بودن شرکت در هریک از انتخابات یاد شده گفت: تمامی افراد برای شرکت در هریک از انتخابات فوق آزاد هستند و هیچکس نمی تواند مردم را برای اخذ رای در هر دو صندوق مجبور کند.
وی همچنین یادآور شد: اقلیتهای مذهبی نیز در تبریز دو صندوق رای گیری دارند و نمایندگان خود را انتخاب می کنند.
غفاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به زمان اعلام نتایج رای گیری تصریح کرد: اگر انتخابات به صورت رایانه ای برگزار شود نتایج آن حداکثر تا چهار ساعت اعلام می شود اما در غیر اینصورت زمان شمارش و اعلام نتایج ممکن است تا 24 ساعت ادامه یابد.
این مقام مسئول در استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به تعداد احتمالی کاندیداهای انتخابات اسفندماه در این استان گفت: پیش بینی می شود حدود 270 نفر در سراسر استان کاندیدای انتخابات مجلس باشد که از این بین 60 نفر در تبریز خواهد بود.
به گفته وی همچنین در این دوره از انتخابات استانداری آذربایجان شرقی با راه اندازی اتاق خبر ویژه انتخابات، آخرین اطلاعات نتایج رای گیری را اعلام خواهد کرد.
نظر شما