امیر منصور برقعی در گفتگو با مهر با بیان اینکه قیمت دقیق پایه نفت برای هر بشکه در بودجه سال 87 با توجه به تغییراتی که در لایحه بودجه اتفاق افتاد باید مجددا محاسبه شود، گفت: ما این رقم را حدود 40 دلار پیش بینی کرده ایم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری تصریح کرد: رقم نفت نسبت به آنچه در بودجه اتفاق می افتد، چندان مهم نیست.
وی در مورد حجم کل بودجه سال آینده نیز اظهارداشت: برخی از احکام قانونی که اخیرا به تصویب رسیده باید آنها را با توجه به زمان ابلاغ، تبدیل به حکم قانونی کرد.
برقعی ادامه داد: برای لایحه حمل و نقل درون شهری و برون شهری یک زمان خاص تعیین شد که سپس مجلس با تغییراتی که در مصوبه آن صورت داد، اجازه داد این زمان کاهش یابد و این امر سقف های ما را در بودجه جابجا کرد.
وی با تاکید بر اینکه دولت هم اکنون در حال نهایی کردن این سقف بودجه 87 است، خاطرنشان کرد: تا هفته آینده ارقام نهایی و سقف های بودجه به صورت دقیق تعیین خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری همچنین با تاکید بر اینکه دولت سعی می کند که لایحه بودجه سال آینده را تا یک هفته آینده نهایی کند، افزود: البته هدف دولت نیز روان تر شدن بودجه است.
به گزارش مهر، در زمان بررسی لایحه بودجه 86، اقتصاددانان مجلس و دولتمران اختلاف نظر شدید بر سر نحوه محاسبه قیمت پایه نفت در بودجه داشتند. به عبارت دیگر، دو دیدگاه در این باره وجود داشت.
دیدگاه اول که مسئولان دولتی بر آن تاکید داشتند اینکه ردیف درآمدی مالیات عملکرد نفت در بودجه کاملا شفاف است و جزو درآمدهای مالیاتی مستقیم دولت به شمار می رود. برهمین اساس، دولت بر بسته شدن لایحه بودجه سال 86 بر مبنای قیمت پایه نفت 33.7 دلار برای هر بشکه تاکید داشت.
دیدگاه دوم که برخی منتقدان دولت و نمایندگان مجلس مطرح می کنند، معتقد بودند دولت باید مالیات عملکرد نفت بهعلاوه سود سهم دولت از این شرکت و سهم خالص شرکت ملی نفت از ارزش نفت خام را هم به درآمدهای نفتی بیفزاید. در این شرایط ، آنان بر بسته شدن لایحه بودجه سال 86 برمبنای قیمت پایه نفت 45 دلار برای هر بشکه تاکید داشتند.
نظر شما