خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: نام کمیته امداد امام که به میان میآید حمایتهای این نهاد انقلابی که تبلوری از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران است، مطرح میشود، کمکهایی که با نیازمندان ارائه میشود تا زمینه رفاه و آرامش را برای آنها فراهم آورند.
طبق رویکردهای این نهاد انقلابی تمامی فعالیتهای کمیته امداد امام بر محور امدادرسانی و حمایت از افراد و خانوادههای نیازمند با تأکید بر حفظ کیان خانواده و کرامت و عزت نفس آنان انجام میشود و در این مسیر ۷۵ هزار خانوار کردستانی تحت حمایت کمیته امداد کردستان هستند.
۱۶۰ هزار مددجو تحت پوشش کمیته امداد کردستان
براساس اعلام کمیته امداد استان کردستان این تعداد خانوار شامل ۱۶۰ هزار مددجو هستند که از این تعداد ۳۳ هزار زن سرپرست خانوار، ۲۴ هزار دانشآموز، هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۱۱ هزار یتیم و محسنین هستند.
در کنار حمایتهای این نهاد انقلابی از سال ۱۳۹۵ صندوق قرض الحسنه امداد ولایت وابسته به همین نهاد انقلابی با هدف کمک به اقشار ضعیف جامعه در زمینههای مختلف مانند مسکن، تحصیل، درمان و کسب و کار، تأسیس شد که عنوان یک وسیله برای هدایت ظرفیتهای مالی و اعتباری نیکوکاران در راستای کمک به اقشار ضعیف جامعه و گسترش فرهنگ یاری رساندن به افراد نیازمند راهاندازی شده است.
این صندوق با تأیید دفتر مقام معظم رهبری ایجاد شده تا توسعه و ترویج سنت الهی قرض الحسنه و پویاتر کردن شیوههای دستگیری از نیازمندان را ایجاد شد.
منابع این صندوق از محل منابع امداد و سپرده خیرین نیک اندیش تأمین میشود که زمینه کمک به افراد نیازمند را در استان کردستان فراهم آورده است.
به گفته جلال محمودیان مدیر صندوق قرض الحسنه امداد ولایت؛ به منظور دستگیری از نیازمندان این صندوق از سال ۹۵ در کردستان راهاندازی شد تا با جذب سپرده خیران و پرداخت تسهیلات قرضالحسنه برای ایجاد اشتغال، تأمین جهیزیه، درمان بیماری، کمک هزینه مسکن، کمک هزینه تحصیلات به مددجویان و نیازمندان کمک کند.
این صندوق ویژگیهای متفاوتی برای پرداخت تسهیلات دارد که بدون کارمزد و صفر درصد تسهیلات خود را پرداخت میکند و هیچگونه جریمه دیرکردی ندارد.
پرداخت تسهیلات در این صندوق به صورت بلندمدت بوده و تا ۶۰ ماه تسهیلات قسط بندی میشود و سایر فعالیتهای صندوق خدمات بانکداری و قرض الحسنه است که برای ۱۸۰ هزار نفر خدمات بانکداری ارائه میدهد.
پرداخت ۴۳ هزار تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان کردستان
محمودیان میگوید: از سال ۱۳۹۵ تاکنون ۴۳ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه به ارزش ریالی ۴ هزار و ۳۶۴ میلیارد ریال پرداخت کرده است که شامل ۲۶ هزار تسهیلات کارگشایی به مبلغ هزار و ۶۰۹ میلیارد ریال، ۹ هزار تسهیلات اشتغال و خودکفایی به ارزش هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال، ۶ هزار تسهیلات مسکن، خرید و ساخت مسکن به مبلغ ۸۸۵ میلیارد ریال، ۹۳۵ فقره تسهیلات فرهنگی و هزار و ۴۵۱ فقره تسهیلات خیرین به نیازمندان پرداخت شده است.
آنچه از سوی مسؤولان کمیته امداد استان کردستان و مدیرعامل شعب صندوق امداد ولایت استان از مردم درخواست شده، آن است که خیرین و سخاوتمندان استان که همواره در عرصههای مختلف همراه نیازمندان بودهاند، برای کمک به مددجویان و نیازمندان استان بیش از پیش همراهی کنند و با سپرده خود در این صندوق زمینه کمک بیشتر به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد را فراهم کنند.
اولویت این صندوق در پرداخت تسهیلات مددجویان امداد و در رأس آن زنان سرپرست خانوار است که مددجویان زیرپوشش کمیته امداد میتوانند در صورت نداشتن ضامن، از خود امداد ضمانت اخذ کرده و تسهیلات دریافت کنند.
در حال حاضر صندوق ضمانت اشتغال در راستای کمک به زنان سرپرست خانوار ایجاد شده است که میتواند این افراد را برای دریافت تسهیلات از این صندوق و سایر بانکها ضمانت کند.
اما آنچه مطرح بوده این است که منابع دولتی برای پاسخگویی به همه مراجعات نیازمندان کافی نیست و مشارکت خیران در این رابطه کمک بسیار بزرگی به تأمین منابع مالی مورد نیاز برای پرداخت وامهای قرض الحسنه به نیازمندان کرده است.
نظر شما