ابداع تراشه زیستی نوین برای تشخیص سریع ترکیبات سمی

ابداع تراشه زیستی نوین برای تشخیص سریع ترکیبات سمی

محققان تراشه زیستی ساخته اند که می توان از آن به عنوان جایگزینی برای حیوانات آزمایشگاهی در صنایع داروسازی و لوازم آرایشی بهداشتی استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آزمایش داروهای جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی معمولا در مشخص کردن خطر برای انسان نتایج مشخصی ندارند و در عین حال پرهزینه و زمان بر نیز تمام می شوند.

اکنون محققان تراشه زیستی طراحی و ساخته اند که می تواند ترکیبات دارای مواد سمی و خطرناک را در مراحل اولیه تولید دارو شناسایی کند.

این تراشه زیستی همچنین می تواند برای تصویربرداری سریع از مواد شیمیایی و آرایشی بهداشتی با هدف شناسایی ترکیبات سمی احتمالی شان موثر باشد.

بر اساس گزارش تکنولوژی ریویو، این تراشه های زیستی که "تراشه داده" نام دارند در انستیتو پلی تکنیک رنسلر در آمریکا ساخته شده و این امکان نوین را به محققان می دهند تا تشخیص بسیار سریعی از وجود ترکیبات سمی احتمالی در محصولات تولیدی دهند.

این تراشه ها دربرگیرنده آرایه های بسیار کوچکی هستند که بیش از یک هزار کشت میکروبی سه بعدی را در خود جای داده اند. هر یک از کشتهای میکروبی تنها 20 نانولیتر حجم دارند با این حال از قابلیتهای کاربردی بالایی برخوردارند.

کد خبر 612890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha