اما خواسته کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال مبنی بر واگذاری حق انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال به فدراسیون آینده و اینکه آیا در این باره حق با آنهاست، سئوال اصلی از فائقی بود که در پاسخ به آن گفت: در این باره بحث حق و ناحق مطرح نیست. ما باید سرمربی تیم ملی را زودتر از این مشخص می کردیم اما حال که این اتفاق صورت نگرفته بهتر است تامل کنیم تا انتخابات برگزار شود و فدراسیون آینده بتواند با نظر خود سرمربی تیم ملی را برگزیند.
وی با تاکید براینکه اگر انتخاب سرمربی تیم ملی 9 روز به تعویق بیافتد تا مجمع عمومی فدراسیون فوتبال برگزار شود اتفاق خاصی رخ نخواهد داد، افزود: اینکه امروز سرمربی تیم ملی انتخاب شود یا یک ماه دیگر تفاوت زیادی ندارد. چون مربی منتخب کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال نمی تواند در این فرصت بازی های لیگ را بررسی کند و با شناخت بازیکنان شیوه و روش بازی تیم خود را مشخص سازد. در این شرایط مربی خارجی طبیعتا کارها را محول به دستیار ایرانی خود می کند تا در روند کار آماده سازی تیم قرار گیرد. امروز هم که آقای ابراهیم زاده انتخاب شده بهتر است کار آماده سازی تیم را زیر نظر گیرد تا سرمربی تیم مشخص و فعالیت خود را آغاز کند.
فائقی درادامه خواسته کفاشیان و شهنازی در واگذاری حق انتخاب سرمربی تیم ملی به فدراسیون آینده را منطقی خواند و افزود: برای انتخاب سرمربی تیم ملی این همه زمان از دست داده ایم که به آن 9 روز هم اضافه شود اتفاق خاصی رخ نمی دهد. شاید آقایان کفاشیان و شهنازی برای انتخاب سرمربی تیم ملی برنامه ای داشتند که درست نیست در بدو کار خود در اجرای آن عاجز بمانند. باید به آنها اجازه بدهیم تا بتوانند از یکی از اصلی حقوق فدراسیون آینده که همان تعیین استراتژی و انتخاب سرمربی تیم ملی است بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه روال قانونی عقد قرارداد با مربی مورد نظر کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال و حضور او در تمرینات این تیم طبیعتا بیش از 9 روز به طول خواهد انجامید، افزود: با اینکه معتقدم باید فدراسیون آینده سرمربی تیم ملی را انتخاب کند درعین حال اعتقاد دارم که کمیته انتقالی کما فی السابق باید کار استخدام سرمربی آینده تیم ملی را ادامه دهد و این برنامه نباید متوقف شود. بهتر است کارها و مذاکراتی که با مربیان خارجی تا به امروز انجام شده است بصورت مدون در اختیار فدراسیون آینده قرار گیرد تا در این باره تصمیم نهایی را اتخاذ کند.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی درادامه افزود: کیومرث هاشمی به عنوان یکی از اعضا کمیته انتقالی فدراسیون و سرپرست فعلی این فدراسیون که در اصل حکم جانشین رئیس را دارد، در پست معاونت ورزشی سازمان تربیت بدنی باید تمهیداتی بیندیشد که رئیس آینده فدراسیون فوتبال با تمام توان و مستقل عمل کند. بطور حتم با انتخاب سرمربی تیم ملی پیش از موعد برگزاری مجمع عمومی فدراسیون فوتبال تا اندازه ای مسئولیت و استقلال فدراسیون آینده زیر سئوال رفته است. قطعا فدراسیونی که اختیار انتخاب سرمربی را نداشته نمی تواند مسئولیت نتایج او در آینده را متقبل شود.
فائقی در واکنش به شایعاتی که پیرامون بیماری آرتور جورج اصلی ترین گزینه هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان مطرح شده است، گفت: این مربی پرتغالی هنوز به ایران نیامده است می گویند دچار عارضه قلبی است یا تومور مغزی دارد! در این شرایط بهتر است زمان باقی مانده تا برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال صرف بررسی شرایط کلی این مربی شود تا فدراسیون آینده با شناختی جامع از وی برای امضا قرارداد تصمیم گیری کند.
و اما سئوال اصلی و دغدغه اصلی اهالی فوتبال اینکه امروز برای تیم ملی مربی ایرانی بهتر است یا مربی خارجی؟ فائقی در پاسخ به این سئوال با اشاره به اینکه " فوتبال ما جهانی است به همین خاطر مربی در اندازه جهانی می خواهد"، گفت: در شرایط فعلی اگر من تصمیم گیرنده بودم یک مربی ایرانی را برای تیم ملی انتخاب می کردم، زیرا عبور از مرحله مقدماتی جام جهانی در قاره آسیا کار دشواری نیست و قطعا مربیان ایرانی می توانند تیم کشورمان را از این مرحله عبور دهند. پس از گذر از این مرحله می توانیم منطقی تر در باب انتخاب مربی خارجی تصمیم گیری کنیم. زمانی که تیم در آستانه حضور در جام جهانی هم فرصت لازم را برای استخدام سرمربی خارجی خواهیم داشت و هم مربیان مطرح اروپا برای حضور در تیم ملی ایران التماس می کنند!
وی ادامه داد: ما امروز باید در فاصله زمانی اندک سرمربی تیم ملی را انتخاب کنیم. به همین خاطر نمی توانیم برای مربی مورد نظرخود تعیین تکلیف کنیم و اوست که برای ما شرایط تعیین می کند. با توجه به این مسئله بهتر است تیم ملی را به یک مربی واجد شرایط داخلی بسپاریم که تعداد آن هم کم نیست و پس از آنها در صورت لزوم یک مربی خارجی را برای هدایت تیم ملی منصوب کنیم.
تعریف معاون پیشین سازمان تربیت بدنی از استقلال فدراسیون فوتبال جالب توجه است به خصوص آنجا که گفت: "استقلال فدراسیون فوتبال باید داخل حاکمیت جمهوری اسلامی باشد" وی همچنین فدراسیون فوتبال را یک موسسه عمومی غیر دولتی خواند و در پاسخ به این سئوال که "آیا در شرایط فعلی که 2 سال زمان صرف شده تا فدراسیون فوتبال به استقلال برسد با انتخاب سرمربی تیم ملی این استقلال زیر سئوال نمی رود؟"، گفت: اگر ما معتقدیم که فدراسیون فوتبال باید مستقلانه عمل کند، نباید با انتخاب یک سرمربی برای تیم ملی استقلال فدراسیون را زیر سئوال ببریم.
وی درتشریح وظایف فدراسیون فوتبال و اینکه باید امور اجرایی فوتبال کشور را زیر نظر گرفته و بدان نظارت داشته باشد، افزود: در شرایطی که 2 سال زمان صرف شده است تا فدراسیون فوتبال به استقلال عمل برسد، بهتر نیست به آن 10 روزهم اضافه کنیم تا فدراسیون آینده به خواسته حق خود که همان انتخاب سرمربی تیم است دست یابد؟ تمام فرض ما در این زمینه بر آن بنا نهاده شده است که انتخابات در روز نوزدهم دیماه برگزار شود، مگر اینکه قرار بر این باشد انتخابات فدراسیون فوتبال بازهم به تعویق بیافتد.
فائقی در خاتمه تصریح کرد: اگر انتخابات فدراسیون فوتبال برای سومین بار به تعویق بیفاتد شرایط فوتبال ایران پیچیده تر می شود و فدراسیون جهانی فوتبال فردی را تعیین می کند که مدت یکسال امورات فدراسیون فوتبال را برعهده گیرد. در این مقطع بهتر است تمام تلاش خود را به کار گیریم که انتخابات در تاریخ مورد نظر برگزار شود و با تصمیمی منطقی دست فدراسیون آینده را برای تعیین سرمربی تیم ملی باز بگذاریم.
نظر شما