۱۱ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۱۴

در نشست خبری عنوان شد؛

تهدید ویروس آنفلوآنزای پرندگان روز به روز جدی تر می‌شود

تهدید ویروس آنفلوآنزای پرندگان روز به روز جدی تر می‌شود

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، تاکید کرد: تهدید ویروس آنفلوآنزای پرندگان روز به روز جدی تر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی گویا در نشست خبری که امروز با حضور معاون و مدیران حوزه سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، در خصوص آخرین وضعیت از وجود آنفلوآنزای پرندگان گفت: این ویروس که در حال حاضر در کشورهای همسایه وجود دارد، چنانچه تواناتر بشود می تواند از انسان به انسان انتقال پیدا کند و همین مسئله باعث شده که تهدید این بیماری روز به روز جدی تر شود.

وی از وجود این بیماری در کشور پاکستان و ابتلای 9 تا 12 نفر به این ویروس از طریق پرندگان خبر داد و افزود: هنوز در خصوص انتقال این ویروس از انسان به انسان به قطعیت نرسیده ایم.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، همچنین به 4 مورد ابتلا به ویروس آنفلوآنزای پرندگان در کشور مصر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تا کنون هیچ موردی از وجود آنفلوآنزای پرندگان در ایران گزارش نشده است.

گویا، در ادامه به وظایف وزارت بهداشت در راستای پیشگیری و کنترل بیماری اشاره کرد و افزود: وزارت بهداشت بر اساس گزارش های دامپزشکی از تلفات پرندگان، نسبت به ایمن سازی و مراقبت از همان محل اقدام می کند.

وی تصریح کرد: آن عده که در محیطی (مرغداری) که حتی یک پرنده بنا به دلایلی تلف شده باشد، کار می کنند، تحت نظر و مراقبت قرار می گیرند و اگر لازم باشد برای این افراد دارو تجویز می شود و در صورت نیاز، واکسن آنفلوآنزای انسانی نیز به این افراد تزریق می شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، افزود: وزارت بهداشت تا 10 روز این افراد را تحت نظر و مراقبت قرار می دهد تا از سلامت آنان مطمئن شود.

گویا، با اشاره به اقدامات پیشگیرانه وزارت بهداشت در جهت حفظ سلامت مردم، گفت: در سال 85، افرادی که به ذات الریه شدید مبتلا شده بودند و در تماس با پرندگان نیز نبوده اند، تحت مراقبت و بررسی قرار گرفتند تا از وضعیت علت بیماری آنان مطمئن شویم.

وی، افزود: از 158 مورد ابتلا به ذات الریه شدید در سال گذشته که دقیقا مورد بررسی قرار گرفتند، 67 مورد آنان به آنفلوآنزای انسانی مبتلا شده بودند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، به وضعیت سال 86 از ابتدای سال تا اول آذر اشاره کرد و گفت: تا اول آذر، 139 بیمار مبتلا به ذات الریه شدید داشته ایم که تنها یک مورد به آنفلوآنزای انسانی مبتلا بوده است.

وی از 16 هزار و 213 مورد بازدید بهداشتی طی سال جاری در سراسر کشور خبر داد و افزود: این بازدیدها از مناطقی صورت گرفته که پرنده ای در آنجا تلف شده است.

گویا، همچنین به 3909 مورد بازدید مشترک با دامپزشکی و حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: برگزاری 683 کارگاه آموزشی، 423 برنامه رادیویی محلی و 256 برنامه سیمای استانی از دیگر اقدامات وزارت بهداشت در جهت اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم بوده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، در خصوص تولید واکسن آنفلوآنزای پرندگان برای انسان، اظهار داشت: هنوز چنین واکسنی در دنیا تولید نشده و در مرحله تحقیقات است.

وی با اعلام این موضوع که موسسات علمی ایران توان بالقوه ای برای تولید این واکسن دارند، افزود: با توجه به مکاتباتی که با سازمان بهداشت جهانی داشته ایم، پیشنهاد داده ایم در صورتی که از نظر تکنیکی به ایران کمک شود، تولید آن در موسسات رازی و پاستور امکان پذیر خواهد بود.

کد خبر 614314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha