به گزارش خبرنگار مهر، محمدامیر یاراحمدی دبیر جشن در ابتدای این نشست با اشاره به درگذشت اکبر رادی و عرض تسلیت به جامعه تئاتر و هنر ایران گفت: "رادی بسیار مهربان بود و این مهربانی منبعث از احساس مسئولیت شدید وی به جامعه و مردم و برآمده از خرد و تدبیر بود. اگر امروز در فقدانش احساس ناراحتی میکنیم برای این است که یک گنجینه ملی و فرهنگی را از دست دادهایم."
وی درباره چاپ نمایشنامههای برگزیده چاپ نشده در این جشن گفت: "در تفاهمنامهای که با اداره کل هنرهای نمایشی بسته شده به چاپ نمایشنامههای برگزیده و حمایت از نویسندگان و کسانی که در این حوزه قلم میزنند اشاره شده است. حتی تلاش ما این است که 10 اثر راهیافته به مرحله پایانی را به چاپ برسانیم."
دبیر دومین دوره جایزه ادبیات نمایشی خاطرنشان ساخت: "پیشنهادی مبنی بر اینکه از سال آینده این مراسم در روز فوت اکبر رادی که تولد بهرام بیضایی نیز هست برگزار شود به ما داده شده که آن را به رأی خواهیم گذاشت. ضمن اینکه سال آینده تلاش خواهیم کرد به حامیان غیردولتی روآوریم."
وی درباره دلایل تأخیر در برگزاری دومین دوره این مراسم گفت: "متأسفانه به دلیل مشکلات مالی اداره کل هنرهای نمایشی نتوانستیم بودجه مناسب برای برگزاری دومین دوره را در سال 85 فراهم کنیم. بعد از حدود هشت ماه اداره کل هنرهای نمایشی متقاعد شد جشن را برگزار کند، ولی بودجه دوره قبل را در اختیار ما قرار نداد و ما نیز تا 50 درصد بودجه را کاهش دادیم. البته سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز بخشی از بودجه را متقبل شد."
یاراحمدی تصریح کرد: "وظیفه مسئولین است که از تئاتر حمایت کنند. تئاتر به عنوان یک ضرورت برای جامعه مدنی مطرح است، زیرا بازتاب دهنده مسائل درونی هر جامعه ای است. مسئولین به تئاتر لطف نمیکنند بلکه آنها با حمایت خود مفتخر به حمایت از تئاتر می شوند."
مظفری هم با یادی از رادی به عنوان یک چهره ملی و هنرمند بزرگ عرصه ادبیات نمایشی ایران، درباره جایزه ادبیات نمایشی یادآور شد: "یکی از وظایف خانه تئاتر و انجمنهای صنفی و انجمن نمایشنامهنویسان این است که روح کلی صنفی و هنری خانه تئاتر را در حوزه کاری خود با برگزاری جشن ادبیات نمایشی بدمند. ولی خانه تئاتر و انجمن به تنهایی قادر به برگزاری کاری اینچنین خالص و صنفی نیستند و نیاز به همکاری دستگاهها و نهادهای دیگر دارند."
وی درباره بخشهای دومین دوره این جشن گفت: "این دوره در بخشهای نمایشنامههای منتشرنشده کوتاه با 72 متقاضی، نمایشنامههای منتشرنشده بلند با 69 متقاضی، نمایشنامههای منتشر شده ایرانی در قالب کتاب با 34 متقاضی، نمایشنامههای ترجمه و منتشرشده با 34 متقاضی و نمایشنامههای پژوهشی و تألیفی با 22 متقاضی برگزار میشود."
مظفری افزود: "هیئت داوران در سه بخش اول هر کدام سه انتخاب و دو بخش دیگر هر کدام یک انتخاب خواهند داشت. داوران بخشهای نمایشنامههای تألیفی محمود استادمحمد، قطبالدین صادقی، فرامرز طالبی، ناصح کامکاری، حسین کیانی و بهزاد صدیقی هستند و محمدرضا خاکی، یدالله آقاعباسی و فرزان سجودی هم بخش پژوهش و ترجمه را داوری میکنند."
بهزاد صدیقی سخنگوی جشن ادبیات نمایشی با بیان اینکه در این جشن از ناشران برگزیده نیز تقدیر میشود گفت: "در این دوره میخواهیم به مناسبت درگذشت اکبر رادی فیلم "محاق" به کارگردانی عباس جوانمرد را پخش کنیم. تا این لحظه فیلم را به دست نیاوردهایم و از سازمان صدا و سیما خواهش میکنیم در صورت داشتن این فیلم آن را به ما بدهند. در غیر این صورت فیلمی مربوط به اجرای نمایشهای قدیمی رادی در مراسم پخش خواهد شد."
وی در پایان درباره نحوه داوری و انتخاب متون جایزه ادبیات نمایشی اظهار داشت: "در این دوره تصمیم گرفتیم با اکثریت آرا یکی از اعضا هیئت مدیره کانون نمایشنامهنویسان به عنوان داور ناظر تمامی آثار را مورد مطالعه قرار دهد تا اثری مورد بیتوجهی قرار نگیرد. خود من با اکثریت آراء این وظیفه را عهدهدار شدم. در این دوره به کیفیت آثار اکتفا کردیم."
نظر شما