امیررضا خادم عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان این مطلب افزود: رشد بودجه بخش فرهنگ در طول این سالها به دلیل اینکه از ابتدا سقف اعتباری کوچکی برای آن درنظر گرفته شده تغییر واقعی فرهنگی ایجاد نکرده است.
خادم ادامه داد: از آنجا که تغییرات فرهنگی به دلیل تاثیرات درازمدت و عمیقی که بر جامعه می گذارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، باید نگاه مدیریتی به این حوزه متحول شود.
وی با اشاره به اینکه کشورهای همسایه در حال مصادره شخصیتهای فرهنگی ما هستند و سرمایه گذاری های کلانی روی آن کرده اند گفت: آنها برای اینکه دنیا را متقاعد کنند که این شخصیتها به ما تعلق ندارند تلاشهای زیادی می کنند و ما هم برای مبارزه با این قضایا به سرمایه گذاری کلان در بخش فرهنگ نیاز داریم.
خادم در عین حال بر لزوم تغییر در نظام مدیریت بودجه کشور تاکید کرد و افزود: اگر این همه بودجه ای که به بخشهای مختلف اختصاص داده می شود درست و اصولی هزینه می شد نیازی به افزایش بودجه نبود.
وی تاکید کرد: شخصا با برداشت از حساب ذخیره ارزی مخالفم چرا که اثر مخربی بر اقتصاد کشور می گذارد اما در شرایطی که تورم اجازه حرکت را از بخش فرهنگ مثل دیگر بخشها گرفته است، تنها راه به نظر می رسد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه کمیسیون فرهنگی درخصوص حسابرسی بودجه ها وظیفه ای ندارد، خاطرنشان کرد: کمیسیون بر نحوه عملکردها نظارت می کند اما اگر مدیریتها درست باشد حتی با بودجه های حداقلی هم می توان برداشتهای حداکثری داشت. اگرچه افزایش بودجه، مشکلات بخش فرهنگ را مرتفع نخواهد کرد اما می توان گفت که در تندتر کردن حرکت بخش فرهنگ موثر است.
امیررضا خادم تصریح کرد: سالهاست که به سازمان تبلیغات اسلامی و نهاد کتابخانه های عمومی کم توجهی شده است. با توجه به علاقمندی نیروهایی که در این بخشها مشغول هستند و نیز آشنایی مدیرانشان با کارهای ذیربط امیدوارم با افزایش بودجه، حداقلهای مورد نیاز آنها تامین شود.
نظر شما