۱۲ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۱۶

فارین افرز بررسی کرد:

ضعف راهبردی آمریکا در برابر کره شمالی / سیاست خارجی مبهم بوش

ضعف راهبردی آمریکا در برابر کره شمالی / سیاست خارجی مبهم بوش

به گفته برخی تحلیلگران، رئیس جمهوری آمریکا در مشخص کردن و ارائه یک راهبرد منسجم برای برخورد با کره شمالی شکست خورد و از همان ابتدا یک دکترین سیاست خارجی روشن نداشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجله "فارین افرز" نوشت : موضوع هسته ای کره شمالی در واقع داستانی از سیاستگذاری بسیار ضعیف و یک شکست ماندگار برای ایجاد یک راهبرد منسجم است، زیرا کره شمالی تلاش کرده تا ظرفیت هسته ای خود را به طور چشمگیری افزایش دهد.

"مایکل مزار" نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است : در نگاه اول، نتیجه موضوع هسته ای کره شمالی ممکن است که یک نتیجه مثبت برای آمریکا به نظر بیاید. تحت توافق هسته ای فوریه سال 2007 که دولت بوش درباره آن مذاکره کرد، کره شمالی مهمترین راکتور هسته ای خود را در یونگ بیون متوقف خواهد کرد و اجاره بازگشت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را خواهد داد.

در ادامه این مطلب آمده است : پس از مقابله اولیه بر سر موضوع هسته ای کره شمالی، اما دیپلماسی به سرعت یک بعد چند جانبه به خود گرفت ؛ ژاپن شریک با ارزش دولت آمریکا بوده، موضع آن در سیاست کره شمالی موثر افتاد؛ چین هم به طور کامل وارد شد. راه حلهای نظامی هرگز به طور جدی مدنظر قرار نگرفت و روند مذاکره برای آزمایش تمایل کره شمالی درجهت کنار گذاشتن تمایلات هسته ای آن در پیش گرفته شد.

نویسنده تصریح کرده است : اما نگاهی به تاریخ رویکرد دولت بوش به کره شمالی جنبه متفاوتی از سیاست خارجی کاخ سفید را نشان می دهد. آنچه که آشکار می شود تصویر راهبردهای بسیار ضعیف مفهومی و روندهای تصمیم سازی است.از همان ابتدا " جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا به عنوان رهبر استراتژیست این کشور در مشخص کردن و توضیح یک راهبرد منسجم برای برخورد با کره شمالی شکست خورد.

به گزارش مهر، فارین افرز افزوده است : دولت بوش به طور کلی درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که یک دکترین سیاست خارجی روشن نداشت. به نظر می رسد که خود بوش  به یک سری اصول اساسی توجه کرده باشد: اهمیت قدرت و اعتبار، توسل جهانیان به دموکراسی و این ایده که دیکتاتوری از نظر اخلاقی قابل سرزنش است و نمی توان به آن اعتماد کرد.

به عقیده نویسنده، اما فراتر از این رویکردهای اصلی، درباره کره شمالی ارکان اصلی راهبرد به طور واضح بیان نشد و یا در بالاترین سطح دولت آمریکا مورد بحث و تبادل نظر قرار نگرفت. نتیجه آن هم یک اغتشاش راهبردی بود و پس از شش سال این روند در همان جایی قرار دارد که در ابتدا قرار داشت به جز اینکه، هم اکنون به نظر می رسد که کره شمالی مقدار ماده لازم برای ساخت سلاحهای هسته ای خود را سه برابر کرده و به یک قدرت هسته ای تبدیل شده است.

کد خبر 614779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha